(18)

524 28 2
                                    

Nagyködös, Ferenc körút, ápr. 23. de. 10:24

Ren a kulcscsomót szorongatta. Eszti és Karcsi csak a szájukat tátották a ház láttán.

- Ren, ki volt az apád, hogy ilyen jól el volt eresztve?

- Eszti, ne legyél már ilyen...

- Bunkó? Bocs, kicsúszott a számon. - Ren csak mosolyogva nézett rájuk.

- Rémlik a Daughters&Sons Studio? Na, ő alapította és vezette. - Leesett az álluk.

Ren határozottan a bejárati ajtó felé vette az irányt. Kezében még mindig a kulcscsomó. Idegennek érezte magát. Ez biztos természetes. - gondolta. Mégis összeszorult a torka és görcsberándult a gyomra, ha az emeleti ablakokra tévedt a szeme.

Kiválasztott egy kulcsot, belepróbálta a zárba. Még ötször megismételte, mire megtalálta a megfelelőt. Eszti kíváncsian kukucskált a lány válla fölött. Mikor meglátta a konfettit, poharakat és lufikat, nem tudta mire vélni.

- Ez meg...?! - kérdezte, de elharapta a mondat végét, ahogy Karcsi megszorította a karját.

-Hosszú a sztori. Apám felesége Márta, semmit nem kapott. Csak azért volt még a házban, mert meggyőződése volt, hogy a ház az ő nevén van. De az apámén volt, és így mostmár az enyémen van. A temetés után a vén tyúkok bulit csaptak. Kihívtuk a rendőröket. Akkor lett vége a bulinak, és összepakoltattuk Mártát is. Hát... Köszöntelek titeket az új lakásomban! A garázsban láttam néhány kalapácsot, úgyhogy szét fogok verni pár dolgot. Eszti? Mit szólsz? - mosolygott.

- Tudod jól, hogy nem ez lesz az első szétverendő lakásom! - felelte, kaján vigyorral az arcán.

- Álljatok le! - rivallt rájuk Karcsi. - Ren, tudom, hogy te ki vagy akadva az apádra, és most manipulálod Esztit, csak azért, hogy kiélhesd magad ezen a szép házon. Attól nem fogod jobban érezni magad, ha a földdel teszed egyenlővé! Inkább megpróbálhatnál itt...

- Élni? - fejezte be a mondatát Ren. - Ne hidd, hogy nem fordult meg a fejemben! - belerúgott egy papírpohárba - Lehet, hogy csak a cefreszag miatt érzem jó ötletnek, hogy az egész házat szétverjem.

Karcsi mosolygott, bement Ren után a házba, és kinyitotta az első ablakot, ami az útjába került. Eszti felvette az egyik rózsaszín lufit a földről. Ren a gondolataiba temetkezve állt, mikor Eszti belevágta a hullámcsatját a lufba. Ren ijedten fordult hátra. Eszti csak nevetett.

- Látnod kéne, milyen arcot vágsz! Gyerünk! Éledj fel egy kicsit! Tisztára úgy nézel ki, mint aki perceken belül belehal a depresszióba!

- Apropó depresszió! A konfetti és a lufik arra utalnak, hogy a házat a dubstep szelleme szállta meg. Ki kell űzni innen! Mielőtt beköltözik valakinek a testébe, és ördögűzőt kell hívni! És erre nincs is jobb, mint a Depresszió!

- Ez nem igaz! A Tankcsapda az igazi! - szállt szembe vele Eszti. A lány elkezdte csépelni Karcsi vállát. Ren csak mosolygott, elővette a telefonját, és lefényképezte őket. Eszti egyre hangosabban veszekedett Karcsival. Amikor még gimnazisták voltak, órákon át képesek voltak ugyanígy ugyanerről veszekedni. És Ren mindig csak nevetett rajtuk.

Végig sétált a folyosón, benézett a nyitott ajtókon, és mindenhol ugyanaz a káosz fogadta. Megtalálta a hi-fit. Egy üvegajtajú szekrényen állt, a szekrényben lemezek, csakúgy, mint a mellette álló polcokon.

A földön össze-vissza papírborítós lemezek hevertek, olyan feliratokkal, mint: "Be kő' tépni!" "Le a gatyákat! - válogatás" "2021 Top hits" "Punnany Massif REMIX" "Gatya Dávid és Kis Grofó" "American Top 1000".

(1) Nem az első: Lakás{Befejezett}Where stories live. Discover now