Vergeet het verdriet.

5.6K 235 23
                                    

2 dagen later.
Ik mis me moeder met de dag meer en meer. Ik mis haar lekkere eten, dat ze altijd voor me klaar stond en me altijd met me problemen hielp. Me broertje Younes is nu 14 jaar en woont nu bij mij. Ik ga hem sws niet bij Yassine achter laten want die komt elke dag pas 3 uur thuis. Het moeilijkste vind ik het als Jaouad aan me vraagt wanneer we weer naar momi (oma) gaan. Dan breekt me hart gewoon in duizende stukjes. Me vader heb ik sinds die dag ook niet meer gesproken, hij had me alleen gebeld om me sterkte te wensen en zou morgen langs komen. Vandaag ga ik met Younes en Jaouad naar de stad om nieuwe kleren te kopen voor hun en mij natuurlijk, even het verdriet vergeten.

Ik trek een donkergroene jurkje aan tot me knieën en trek me zwarte hakken erbij aan. Ik doe wat mascara op en loop dan naar beneden. Younes en Jaouad zijn al omgekleed en spelen in de tuin. 'Younes, Jaouad komen jullie? We gaan!' Younes en Jaouad lopen samen mijn kant op, ik zet Jaouad in zijn kinderwagen en loop dan het huis uit.

Na veel gelachen en geshopt te hebben lopen we met volle tassen de Mac in. We bestellen 3 menu's en 3 MCFlurry's en gaan dan aan een tafeltje zitten. 'Yasmina, ik mis mama heel erg.' 'Ik mis haar ook, ze is nu in een betere plek.' 'komt papa nog ooit terug? Ik kan toch niet me hele leven bij jou blijven wonen, niet dat ik het erg vind ofzo, maar ik wil papa zien.' zegt Younes en kijkt me met een zielige blik aan. 'Hij had belooft om morgen langs te komen, dan zullen we met hem praten. We zien nog wel, eet nu je ijsje op voordat ie smelt.'

Als we thuis zijn aangekomen leg ik alle tassen op de grond en plof neer op de bank, ik heb nog nooit zoveel gelopen. Ik blijf even zitten en ga dan naar boven met alle tassen, ik zet ze in de kledingkasten en trek ook gelijk me Pyjama aan.
Ik loop naar beneden en zie dat Younes op de ps4 aan het spelen is, Jaouad heeft ook een controller vast maar die is niet aangesloten, wat hij natuurlijk niet door heeft. Ik moet erom lachen en pak me telefoon erbij. Ik app Amine en vraag hoelaat hij thuis komt.
'Ik ben zo thuis schat.'
Ik app Manal gelijk en vraag of ze zin heeft om vanavond iets leuks te doen, ze stemt in en we spreken af om samen uit eten te gaan bij Meram.

Een half uur later komt Amine thuis en groet mij met een lange kus. 'Ielg, doe dat niet waar ik bij ben.' Hoor ik Younes zeggen. 'Hahahah bhel jij geeft je chick geen kusjes toch?'zegt Amine. 'Wie is zn chickie dan?' Vraag ik nieuwsgierig. Younes word rood en kijkt naar de grond. 'Hahaha ik heb al genoeg gezegd.'

Amine en Younes zijn aan het spelen op de ps4 en ik besluit me alvast om te gaan kleden. Ik trek een bordeaux rode jurkje aan en combineer die met me zwarte hakken. Ik doe rode lippenstift en mascara op en loop dan naar beneden. Ik zie dat Yassine ook aanwezig is. 'Yassineee!' Ik knuffel hem en hij vraagt gelijk waarom ik zo gekleed ben. 'Ik heb afgesproken met Manal, we gaan uiteten bij Meram. Ze komt zo hierheen maar mag ik aub je auto lenen ik doe er voorzichtig mee wollah.' 'Hmm oke, maar als ik een krasje op me schatje zie wollah ik breek je nek.' 'Jaajaa komt goed. Dankje broerlief.'
10 minuten later hoor ik de bel gaan, het is Manal. Ik doe de deur open en groet haar met kusjes en een knuffel. Ze groet de jongens en ik loop snel naar boven om me schouder tasje van Chanel te pakken en doe daar me telefoon, geld en make-up in. Ik race naar beneden, pak Yassine's auto sleutels en geef Yassine, Amine, Younes en Jaouad een kus. 'Lasagne zit in de oven en vergeet Jaouad niet zn melk te geven.' Roep ik en ren de deur uit. We stappen in Yassine's super mooie BMW en rijden de straat uit. Onderweg gaan Manal en ik los op Frenna ft Emms- meisjes blijven meisjes.

We lopen Meram in en gaan bij een tafeltje zitten. Ik zie dat we van top tot teen worden aangekeken door jongens & meisjes. We besteden er geen aandacht aan en genieten van het eten.

Na een hele gezellige avond gehad te hebben zet ik Manal bij Station af waar ze door haar broer zou worden opgehaald. Ik rij naar huis, doe de deur open en trek gelijk me hakken uit. Amine en Yassine zitten nog steeds op de ps4 en Jaouad en Younes zijn op de bank in slaap gevallen, zo schattig. 'Lekker gegeten?'vraagt Amine. 'Jaa heerlijk, maar ik heb nu eigenlijk nog steeds honger.' 'Yeh bolle.' Zeggen Amine en Yassine tegelijk. Ik lach en loop dan de keuken in. Ik pak het overgebleven stukje lasagne en eet het op.
Als ik klaar ben met eten loop ik de woonkamer in. 'Ey jullie mogen me moppies naar hun bed brengen.' 'Doe het zelf, jij gaat toch naar boven.' Zegt Yassine. 'Nee ze zijn te zwaar. Jullie zijn de mannen toch, ewa zied breng ze naar boven.' Ik loop naar boven, trek me pyjama aan en ga dan in me bed liggen. 'Ga je slapen babe?' 'Jaa ik ben kapot, slaaplekker schat.' 'Slaaplekker.' Zegt Amine en geeft me een kus op me mond. Amine verlaat de kamer en ik probeer in slaap te vallen. Het lukt me niet, ik moet steeds denken aan me moeder. Ik mis haar zo erg. Haar mooie lach, haar lieve woorden, ik mis alles van haar. Al die jaren heeft ze zo goed voor ons gezorgd en wij bedankte haar daar niet eens voor. Ik wil haar nu nog een keer zien en vertellen dat ik super veel van haar hou en dat niemand haar plaats in kan nemen, niemand. Mijn lieve mooie en leuke moeder is er nu niet meer. Maar ik zal haar taak overnemen, ervoor zorgen dat ik voor Jaouad een goeie moeder word net als wat zij voor ons was. Met die gedachte val ik in een diepe slaap.

Mensen, sorrysorrysorry voor het laate vervolg. Maar ik heb in de eerste weken van school zoveel huiswerk gekregen en had echt geen tijd meer. Nogmaals sorry, ik hoop dat jullie dit deel leuk zullen vinden.💗💗

Amine en YasminaWhere stories live. Discover now