Türkler ne zaman görüldü

9.8K 263 55
                                    

Türk tarihi hakkında bazı araştırmalarımda , ilk Türk ırkının hangi yıllarda yaşadığı hakkında pek yararlı bilgi verilmemiştir. Peki neden bilmiyoruz ?
Atalarımızın tembelliğinden mi Yada ihmalliğinden mi ? Bu konınun üzerinde duracağım. Atalarımız çılgın idi. Bizler ne pahasına olursa olsun savaşçı bir neslin soyundan geliyoruz. Konar- göçer halinde yaşayıp , savaş zamanı halkın elindr ki işi bırakıp savaşa giderel elinde ki bir avuç toprağı korumaya çalışmıştır.

Günümüzdeki Türklerin ilk yaşantıları M.Ö. 500-350 yıllar arasında Hunlar olarak biliyoruz. Peki bu Hunlar nereden geldiler hiç düşündünüz mü ? Peki o zaman daha eski yıllara gidelim. Allah 'ın peygamber olarak gönderdiği Hz. Nuh a.s 'ın Türk adındaki oğlunun soyundan geliyoruz. Nuh a.s 'ın oğlu Türk , avlanmayı çok sevdiği için tufandan sonra Türklerin ilk ana yurdu olarak bildiğimiz orta asyaya gelmiştir. Ama tarihte hangi süre içinde gerçekleştiğini bilmiyoruz.

Sümerler M.Ö. 3500 yıllarında yazıyı bulmuştur. Nuh a.s , Sümerlerden önce yaşamıştır. Bende buradan esinlenerek söylemem gerekli ki , Türklerin bizim günümüzde ki bildiğimiz gibi ilk Türklerin Hunlar olmadığını altını çizerek belirteyim. Sümerler ilk bulduğu yazıyı yazmaya başladığında o zamanki ezeli düşmanımız ve dahası komşumuz olan Çinliler yazıyı kullanmaya başlamıştır.

Burada anlattığım gibi Türklerin ilk yaşadıkları yıllar hakkında kesin bir netlik açığa çıkamamıştır.

TÜRK TARİHİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin