kapitel sju

35 1 0
                                    

Felix

Suckandes klev jag upp ur sängen och styrde mina steg mot toaletten. Idag var det dansträning, som jag egentligen borde bli glad över, då våra träningar har blivit minskade. ''Frida och Adde behöver mer tid att träna tillsammans'' hade Victoria sagt. Men efter allt som hänt mellan mig och Adde, och mig och Frida, så hade jag ingen större lust att komma. Fast jag var tvungen, då jag inte ville skämma ut mig på föreställningen och dansa fel för att jag inte kommit på lektionerna, och lärt mig stegen.

Mackan som mamma fixat åt mig innan hon stack till jobbet, tryckte jag i mig och ett glas juice drack jag till det. Efter det så gick jag mot mitt rum. Där låg det kläder över hela golvet, och det mesta utav det var rent, då jag bara slängt ut det på golvet när jag letat efter kläder för dagen. Väldigt tjejigt, men jag var sån jag med. Men idag orkade jag inte riktigt bry mig så värst. Så jag tog upp ett par svarta mjukis brallor och en blå vit mönstrad t-shirt och satte på mig. En marinblå keps satte jag även på huvudet för att gömma mitt rufsiga ofixade hår. Sedan tog jag fram min lilla gympa-bag för att packa ner danskorna samt en vattenflaska. Jag tog även med mig en tjocktröja ifall ifall. Sedan var det bara att ge sig iväg.

Frida

Träningen var i full gång, och idag var vi även hela gruppen och inte bara jag och Adde. Även om jag hade blivit mer bekväm med att dansa med Adde tyckte jag det var skönt att dansa hel grupp. Felix var inget problem idag heller, han var väldigt tillbaka dragen och sa inte så mycket.

''Okej hör ni, det var allt för idag. Det ser bra ut, för att vara tredje gången vi dansar i hel grupp'' log Sara medans hon kopplade ur mobilen från högtalaren. Alla började packa upp sina saker och lämna salen, detsamma gjorde jag. Men precis innan jag gick så ropade Adde på mig.

''Jo, jag tänkte att du kanske vill komma över till mig senare? jag och pappa gjorde om våran källare till en danssal förra sommaren, så om du vill kan vi träna lite? frågade Adde osäkert.

''Det låter jätte bra, vad tror du om jag kommer vid 6?'' svarade jag och log. Mina åsikter om Adde hade ändrats helt. Han var inte så dum när man väl hade lärt känna honom.

''Ja men det blir bra, vad sägs som att jag möter dig vid plattan?''

Felix

Träningen var slut och jag pustade ut. Jag hade varit rädd att Adde skulle hoppa på mig eller att Frida skulle säga någon spydig kommentar. Men inget av det hade hänt, som tur var. Jag tog tag i min bag och tog fram min vattenflaska och klunkade ner några klunkar. Jag tog en sista blick i spegeln för att se hur jag såg ut. Men blick fastnade inte på mig, utan på Adde och Frida. Jag kunde inte undgå att tjuvlyssna lite grann.

''Jo, jag tänkte att du kanske vill komma över till mig senare? jag och pappa gjorde om våran källare till en danssal, så om du vill kan vi träna lite? Frågade Adde Frida. Vad håller han på med? han skulle ju bevisa att vi var bättre än de, inte skapa någon jäkla romans med henne.

''Det låter jätte bra, vad tror du om jag kommer vid sex?'' svarade Frida honom och log ett otroligt vackert leende. Ett leende jag önskar jag kunde få utav henne.

''Ja men det blir bra, vad sägs som att jag möter dig vid plattan?'' sade han och log så charmigt han kunde. Fast om någon av oss var charmig, så var det jag. Jag orkade inte lyssna något mer och lämnade rummet med snabba steg. Jag kände någon skyldighet att se till att hon inte hamnade i trubbel och bestämde mig därför att, jag också, skulle vara vid plattan klockan sex.

Dansa i känslor - F.SWhere stories live. Discover now