4.Bölüm

43 2 0
                                    

İyi Okumalar!

Hayatımda hiçbir zaman istediğim şeyleri yaşama hakkına sahip olamadım.Herzaman babam ne isterse, nerede isterse,ne zaman isterse ona uydum.Hayatımda ilk kez özgürlüğümü yaşayıp çalışmak istedim. En azından bu elimde kalsın dedim ama yine onların dediğine uymak zorundayım.Şiş gözlerimle sokakta dolaşırken insanların size acınası bir halde bakması gerçekten hiç yardımcı olmuyordu.Gözlerim onu ilk defa gördüğüm bankta oyalanırken ne yaptığımı farketmeden oraya doğru adımlamaya başladım.

Aglamamı durdurmaya çalışırken yavaşca parka oturdum.Gözlerimle etrafı izlerken yanımdan oturan kişiyi sonradan farkettim.Bu oydu muhteşem gözlere sahip olan kişi.Benimde ona baktığımı farkedince yavaşca gözlerini bana döndürdü. Ağlamaktan şişmiş olan gözlerim şaşkınlıktan büyürken ne yapacağımı bilmiyordum. O sırada yanımdan gelen kalın ama aksanlı sesini duydum " izin almadan oturdum ama sorun olursa kalkabilirim ? " başımı önemsiz olduğunu belirtircesine sallarken ona doğru döndüm ve " Tanışıyormuyuz?"Yavaşça bana doğru döndü "Sanmam" ona doğru döndüm "Yalan söylemeyi kes seni birkaç kez beni izlerken gördüm." Serçe ona doğru bagırırken şaşkınlıktan açılmış gözlerini bana doğru çevirdi ve "Neden böyle birşey yapım doğru seni akşam Parktan geçerken görmüştüm diğerinde ise hava soğuk olduğu için sizin kafeye girmiştim" dedi.Başımı sağa sola salladım "Bana güvenebilirmisin?" Gözlerimi ellerimden kaldırıp yüzüne baktım "Ne" elleri sakallarında gezdirdi. "Duydun, bana güvenebilirmisin?" anlamsızca ona bakarken yavaşca başımı salladım.Gülumsedi ve elini uzattı "Ben Miraç" hafif tebessüm ettim ve elimi uzattım "Alya" belkide hayatımın en büyük hatasını yaparak ona güvenmiştim.Ama nerden bilebilirdim ki onun benim en büyük yanlışım olacağını.

Kahkahalarla gülerken biraz olsun kendimi durdurmak için elimle ağzımı kapattım. " Nasıl yani cidden saçınımı çektin? " oda gülerken zorlukla başını salladı. " Öyle olacağını bilemedim saçlarını pahalı bakım ürünleriyle yıkadığı için çok sağlam olduğunu söyledi test etmek için çektiğimde kadının saçları elimde kalmıştı." Kahkalarımı gülerken birden onun Kahkaların kesildiğini duydum ona doğru dönerken beni izlediğini gördüm huzursuzca yerimde kıpırdanıpken rahatsız olduğumu anlarcasına hızla başını döndürüp genzini temizledi. Başımı ona doğru döndürüp hafifçe gülümsedim " Üzgünüm çok eğlendim ama artık gitmem lazım" yüzü düşerken kafasını aşağı yukarı salladı çantamı elime alıp ona doğru döndüm ve"Görüşüruz" dedim. Hafif tebessüm ederek "Görüşürüz"dedi.Arkamı dönüp hızla yürümeye başladım.Sonkez dönüp arkama baktığımda beni izlediğini gördüm gülümseyerek el sallarken bende el salladım yavaşca önüme döndüm ve hızla yürümeye başladım.

Odamının önüne geldiğimde gelen sesle yerime çivilendim.Yavaşca dönerken anneme odaklandım. Bana doğru yaklaştı elini saçıma göturecekken hızla kendimi geriye doğru çektim ve işaret parmağını sallayıp " Sakın bana dokunma ! Ne sen nede babam. Bugüne kadar her zaman her dediğinize uydum.Ne istediyseniz yaptım.Ilk defa birşey istedim onu elimden alıyorsunuz.Siz beni hiç anlamadınız daha doğrusu anlamak istemediniz" Hızla odamın kapısını açtım ve sırtımı duvara yasladım.

Cebimden gelen titreşimle duvardan destek alarak hafif kalktım. Telefonu döndürüp çevirdiğimde sinemin aradığını gördüm. Burnunu çekip telefonu açtım. Karşıdan gelen neşeli sese karşı burukça gülümsedim."Selam" hafif burnunu çektim "Selam" sinemden bikaç saniye ses kesilmesine kaşlarımı çattım. Bir süre sonra bıkkın sesi gelince gülümsedim."Noldu , sesin kötü geliyor." Birkaç saniye sustuktan sonra devam etti " Babam gece sende kalmadığımı öğrendi." Telefonun ardından "Ne "diye bağrınca bir süre telefonu kulağımdan uzaklaştırdı. "Noldu peki" başımı ellerinin arasına sıkıştırdım"Sakın ol birşey olmadı iş bırakmamı söyledi herzaman ki gibi işleri kendi yürütmek istiyor." Dedi. Derin bir nefes aldı." Öğrenmesi hiç iyi olmadı." gözlerimi dinledirirken "Sonra konuşsak olurmu dinlenmeye ihtiyacım var." Derin bir nefes aldı ve konuştu "Peki , okulda görüşürüz." Mırıldandım "Görüşürüz" telefonu kapatıp komidine fırlattım. Yatağa uzanıp yastığı elimle sarıp gözlerimi kapattım.

Sinemle beraber bahçedeki bankta otururken gözlerimi bahçede gezdiriyordum.O sırada okul bahçesinden giren Miraçı görmemle gözlerimi şaşkınlıkla açtım.Gülümseyerek bana doğru gelirken hızla ayağa kalkıp ona doğru yürümeye başladım.Sinem arkamdan bağırırken kesinlikle onu duymuyordum. Miraçın yanına ulaştığımda " Senin burada ne işin var?" Şaşkınlıkla ona bakarken anında söze girişti"Dün seninle konuştuktan sonra kafeye geldim."derin bir nefes alarak sinemi gösterdi ve devam etti "Arkadaşına sorduğumda senin artık burada çalışmadığını söyledi seni Nerede bulabileceğimi sordugumda okulunu adresini söyledi." Sineme doğru döndüğumde Başını ben suçsuzum der gibi salladı.Tekrar Miraça doğru döndüm. "Ne için gelmiştim? " Anlamsızca bakarken kafamı sağa sola sallayıp devam ettim. "Yani..Ne için kafeye gelmiştim." Başını gülümseyerek salladı "Şey... bilirsin senle konuşmak iyi gelmişti.Tekrar görmek için gelmiştim." Utanç gülümsedim ve yürümeye başladık. Yavaş adımlarla yürürken sertçe arkamdan gelen sesle yerimde duraksadım. "Alya"

Merhaba! Arkadaşlar bu bölümü yazmıyacaktım ama son anda fikrimi değiştirdim.Oy ve yorum yazmanızı bekliyorum
İyi Bayramlar
Beğenmeniz Dileğiyle.

Chegaste ao fim dos capítulos publicados.

⏰ Última atualização: Jul 19, 2015 ⏰

Adiciona esta história à tua Biblioteca para receberes notificações de novos capítulos!

Soğuk BeyazOnde as histórias ganham vida. Descobre agora