4. Okul

51.3K 2.6K 210
                                    

Lorde - Royals

Şakacı okurlarım bölümleri düzenlediğim için tekrar paylaşıyorum.

Multimedya'da Cansu var.


Cansu Demir;

Çocuklar gittiklerinde oldukça öfkeliydim bu yaptıkları resmen haneye tecavüz sayılırdı. Ama onları şikâyet etmeyeceğimizi çok iyi biliyorlardı. Bu oyunu ilk kim bitirirse kaybeden taraf o olacaktı ve eğer şimdi onları şikâyet edersek vazgeçen taraf biz olacaktık.

Onları şikâyet etmek yerine başka bir oyunla onlara karşılık verecektik ve bu kavga böylece uzayıp gidecek. Ama ne olursa olsun kaybeden taraf biz olmayacağız.

''Sana video geldi mi?'' diye sordu Duygu tırnaklarını kemirerek.

''Hayır, gelmedi kuzum.'' dedim düşünceli bir şekilde. Eğer herkese videoyu gönderdilerse bize niye gelmedi? İnternet sitesini de kontrol etmiştim ama bir şey yoktu.

''Belki de son anda videoyu göndermekten vazgeçmişleridir?'' dedi Aslı umut dolu bir ses tonuyla.

Aslı o kadar saf ve temiz kalpli bir kızdı ki her şeye dakikasında inanıyor ve güveniyordu. Uzun boylu, kahverengi saçlı ve buğday tenliydi. Küçük burnu, dolgun pembe dudakları ve aşağı doğru azıcık çekik ela gözleriyle oldukça çekici bir kızdı.

''Saçmalama Aslı sırf bizi herkese rezil etmek için o kadar uğraşacaklar sonraysa kimseye göndermeyecekler videoları öyle mi?'' dedi Zeynep koca gözlerini Aslı'nın üzerine dikerek.

Zeynep uzun boylu, koyu kahverengi gözlü, saçları gözleriyle aynı renk belinin biraz üzerinde olan, ince bir kızdı. Oldukça hoş bir fiziğe sahipti ince sesi ve koca gözleri onun en dikkat çekici özelliğiydi. İnsanları gözlemleme yeteneği oldukça fazlaydı. Hayal gücü de bir hayli gelişmişti. Yapmış olduğumuz çoğu intikam planı Zeynep'in fikriydi.

''Nerede kaldı bu Buse yahu? Dondum!'' Aslı homurdanarak ellerini bir birine sürttü. Tam on dakikadır dışarıda durmuş Buse'nin gelmesini bekliyorduk okula gitmek için. Nur dün gece evine gittiği için şimdi okuldaydı. Hava yine son zamanlarda olduğu gibi bulutlu ve soğuktu. Gökyüzünü çevreleyen gri bulutlar yakında yağmur yağacağının habercisiydi.

Mahallenin girişinde Buse'yi gördüğümde koşarak bize doğru geldi. Yine geç kalmıştı!

''Sonunda gelebildin.'' dedi Zeynep kaşlarını çatarak.

''Ne var lan beş dakika geciktik diye hemen yaşlı nineler gibi dırdır yapmaya başladınız.'' dedi Buse nefes nefese.

Onlar tartışmalarını devam ettirirken okula varmıştık. Okulun bahçesinden içeri girdiğimizde hava soğuk olduğu için dışarıda çok az öğrenci vardı.

Okuldan içeri adımımızı attığımız an herkes bize bakarak gülmeye ve fısıldaşmaya başladılar. Çocukların giydiği elbiseleri bu kadar çabuk unutmuş olamazlardı değil mi?

Biz o kadar şanssızız ki herkes çocuklarla değil de bizimle dalga geçmeye başlarlardı. Doğanın kanunu bu, yeni bir dedikodu çıktığında ondan önceki ne kadar yeni olursa olsun unutulur ve tüm dikkatler son dedikoduya verilir.

"Ne gülüyor lan bunlar?" diye sordu Buse bize bakarak. Biz video kısmını Buse'ye söylememiştik o yüzden böyle şaşırmıştı.

"Dün olanlar yüzünden değil mi? Videoyu göndermişler!" dedi Aslı üzgün bir şekilde benim düşüncelerimi dile getirerek.

Küçük Bir Şaka (Kitap)Where stories live. Discover now