3. Ödeştik

50.2K 2.8K 292
                                    

Jason Derulo - Stupid Love


Ömer Yılmaz;

Arda'nın arabasından indiğimizde okula doğru yürüdük. Park alanı ile okul arasında çok mesafe olmasa da yavaş yürüdüğümüzden okula varmamız biraz uzun sürüyordu.

''Acaba kızlar bu sefer ne plan yapacaklar?'' diye sordu Cem sırıtarak.

''Yine geçen seferki gibi kendi planlarını kendileri mahvederler kesin.'' dedi Emre kafasını iki yana sallayarak.

Okulun bahçesine girdiğimizde kızların girişte durmuş bize baktıklarını fark ettim. Zeynep arkası bize dönük bir şekilde kızlarla bir şey konuşuyordu. Dün yaptığımız şaka yüzünden hâlâ bize kızgındılar sanırım. Bu fikir aklıma gelince, sırf Zeynep'i sinir etmek için koku bombası alıp o kantindeyken çantasına atmıştım.

Sınıf çok kötü koksa da buna değmişti Zeynep öfkeden deliye dönmüştü.

''Lanet olsun! Bunu kim yaptı!'' diye bağırdı dehşetle çantasına bakarak.

''Bu koku yoksa senin çantandan mı geliyor?'' diye sordum yalandan şaşırmış numarası yaparak. Bu onu biraz daha sinirlendirmişti.

''Bunu sen yaptın değil mi?'' diye sordu öfkeden gözü dönmüş bir şekilde.

''Ne saçmalıyorsun sen? Elinde kanıtın yoksa beni suçlayamazsın.'' dedim göz kırpıp yanından geçerek.

Aklımda canlanan bu sahneyle gülmemek için dudaklarımı bir birine bastırdım. Öfkeden nasıl da deliye dönmüştü ama.

''Bizi artık okulun bahçesinde karşılamaya başlamışlar.'' dedi Cem sırıtarak.

''Ellerinde tuttukları o balonlarda ne?'' diye sordu Burak kaşlarını çatarak.

''Şimdi öğreniriz.'' dedi Arda önden yürüyerek. Her zaman yaptığımız gibi umursamaz tavrımızdan ödün vermeyerek Arda'yı takip ettik.

Kızların yanından geçmek için adım attığımızda Zeynep hemen önümüzde durdu. Bu kızın derdi neydi böyle?

Zeynep elini kaldırıp işaret verdiğinde biz daha ne olduğunu anlayamadan üzerimize su balonları yağmaya başlamıştı. Kendimizi korumak için yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu resmen açık hedefteydik.

Zeynep'in attığı balonlardan biri yanağıma çarpıp patladığında su damlaları ağzımın içine kadar girmişti. O kadar öfkeliydim ki Zeynep'i bir kaşık suda boğabilirdim. Zeynep kahkaha atmaya başladığında öfkeyle ona doğru yürüdüm. Ona doğru yürüdüğümü görünce geriye doğru birkaç adım attı hemen. Arkadan sırtıma su balonu çarptığında dikkatimi Zeynep'in üzerinden alıp beni sırtımdan vuranın kim olduğuna bakmak için arkamı döndüm. Nur göz kırparak bir balon daha attığında sakinleşmek adına yumruklarımı sıktım.

''Siktir!'' dedi Burak öfkeyle ve elinin tersiyle yüzündeki suyu sildi. Kızlar bizi bu sefer çok fena haklamışlardı. Sonunda cephanelikleri bittiğinde hepimiz sırılsıklam olmuştuk. Lanet olsun!

Bize su balonları attıkları için onlarla aramızdaki mesafeyi açmak zorunda kalmıştık şimdi balonları bittiğinde tam önlerinde durduk.

"Bunu size çok kötü ödeteceğiz!" dedi Arda burnundan soluyarak. Ardayı ilk kez böyle öfkeli görüyorduk ve o öfkeli olduğunda işin sonu hep kötü bitiyordu.

"Bunu da geçen sefere yazın." Duygu'nun ukala bir tavırla söylediği bu cümle sinirlerimi daha da bozmuştu. Daha fazla kavgayı uzatmamak adına onlara bir şey söylemeden onlara öldürücü bakışlar atarak yanlarından geçip gittik. Bu yaptıklarının bedelini zaten ödeyeceklerdi daha fazla söze gerek yoktu.

Küçük Bir Şaka (Kitap)Where stories live. Discover now