1. İntikam

130K 3.9K 743
                                    

Plumb - Cut

İlk altı bölüm kitaptaki haliyle paylaşılmıştır.


Zeynep Aksal;

''Buna gerçekten inanamıyorum!'' dedim öfkeyle odanın içinde dört dönmeye devam ederek. Öfkemin geçmesi için derin derin nefesler alıp versem de bu bir işe yaramıyordu. Odanın içinde bir o yana bir bu yana dönüp duruyordum sürekli.

''Zeynep artık dönüp durmayı bıraksan diyorum? Kafam döndü yahu!'' dedi Aslı homurdanarak ve elini şakaklarına koyup ovuşturmaya başladı.

''Kuzum merak etme bunun intikamını onlardan alacağız. Hiçbir şey karşılıksız kalmaz bunu unuttun mu?'' Cansu'nun söylediği bu fikir üzerine kafamı olumlu anlamda aşağı yukarı sallayıp Buse'nin yanındaki boş koltuğu oturdum. Dirseğimi masaya dayadıktan sonra yeniden düşünmeye başladım.

Bu sefer onlardan öyle bir intikam almak istiyorum ki bunu hayatlarının sonuna kadar unutamasınlar. Bu sefer basit bir oyunla bizden kurtulamayacaklar sonu ne kadar kötü olursa olsun onlara hak ettikleri cevabı vereceğiz.

''Biliyorsunuz ben plan bulma konusunda berbatımdır o yüzden siz benim de yerime düşünün olur mu?'' Aslı'nın dudaklarını büzerek sorduğu soru karşısında gözlerimi devirmekle yetindim.

''Zaten her şeyi senin yerine biz düşünüyoruz.'' Nur'un bunu kısık bir sesle söylemesine rağmen Aslı onu duydu ve elinin altındaki yastığı Nur'a fırlattı. Onlar kendi aralarında atışmaya devam ederken ben onları umursamadan düşünmeye devam ettim.

''Biraz sessiz olsanıza burada düşünmeye çalışıyorum.'' dedi Duygu hepimize öldürücü bakışlar atarak.

"Kızlar, benim bir fikrim var. Hatta bu bugüne kadar aklıma gelen en mükemmel intikam planı." dedim aniden aklıma gelen şeytani fikirle kızlara bakarak. Hepsi yüz ifademi görünce gülmeye başladılar. Tabi ki benim kötü bir plan yapmayacağımı iyi biliyorlar. Onlara bu sefer, yaptıklarını çok fena ödeteceğiz.

Yani hangi geri zekâlı bizim kantinde olduğumuz zaman diliminde benim çantama koku bombası koyabilir ki! O en sevdiğim çantamdı. Hem o çanta bana ablamın hediyesiydi ve benim için maddi değerinden daha çok, manevi değeri oldukça fazlaydı! Çantamın içindeki tüm kitaplarım ve özel eşyalarım, hepsi leş gibi kokuyorlardı ve bir türlü çıkmıyordu bu lanet koku üzerlerinden.

İşte bu dört yıldır böyle devam ediyordu. Çocuklar bu sefer fazla ileri gittiler ama! Acaba bu fikir kimin başının altından çıkmıştı? Aslında kimin yaptığını tahmin edebiliyordum bu kesin Ömer'in işiydi geçen sefer onu kopya çekerken öğretmene şikâyet ettiğim için benden intikam almıştı aklı sıra. Bu oyunu ilk başlatan onlardı ve bitirenin kim olacağı büyük bir gizemdi.

Size dört yıl öncesini anlatayım. Lisede ilk günümdü ve gerçekten çok heyecanlıydım. Filmlerdeki gibi muhteşem bir okul yılı geçirecektim ve en önemlisi âşık olacaktım. Filmlerde hep öyle oluyor ya ama maalesef bir filmin başrol oyuncusu olmadığımı anlamam pek uzun sürmedi. O günden sonra filmlerde gördüğüm her şeye inanmamam gerektiğini anlamış olmuştum.

Lisenin ilk günü edindiğim tek şey bir düşman olmuştu! Tabi sonra bunlar zamanla beşe kadar yükseldi. Ne kadar da, şanssızım değil mi? Yani neden ilk günden bir kavgaya bulaştığım hakkında bir fikrim yok. Neden herkes gibi sessizce sıramda oturup günün bitmesini beklememiştim ki? Bir anda kedimi bir kavganın ortasında bulmuştum ve hâlâ o kavgalar devam ediyor.

Küçük Bir Şaka (Kitap)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora