Hoofdstuk 14 Ravenklauw tegen Beauxbatons

105 11 1
                                    

De volgende ochtend ben ik al druk in de weer. Ik heb al mijn kleren al aan maar ik ben mijn elastiek voor mijn haren kwijt. Cho is hier ook al niet om mij te helpen zoeken. Ze zal toch niet weer bij die Carlo zitten zeker. Ik gooi alles ondersteboven om mijn elastiek te vinden. Eindelijk vind ik mijn elastiek onder mijn matras. Ik maak een hoge staart. Voor ik ga ontbijten zet ik mijn stullen voor de wedstijd in de kleedkamer. Luke is er druk in de weer, zijn zweet staat op zijn voorhoofd. Het zal voor hem ook een spannende dag zijn. Ik geef hem een schouder klop, hij moet glimlachen. Ik help Luke even met het papierwerk. "Ga nu maar eten Isa, ik kan het wel alleen nu" zegt Luke

Ik kom aan in de grote zaal en alles is blauw zilver gekleurd. Het is echt betoverend om te zien. Ik ga naast Lisa en bij mijn team zitten. Af en toe wensen mensen van alle afdelingen ons succes. "We worden echt als helden behandeld" zegt Jamie.

"Ik vind het niet erg" zegt Lisa glimlachend.

"Isa heb je Cho al gezien?" vraagt Jess.

Ik haal mijn schouders op "ze was deze morgen zelfs niet in de slaapzaal" antwoord ik.

"Weet je waar ze is?" vraag Josh.

"Waarschijnlijk weer bij Carlo" zeg ik.

Lisa verslikt haar in haar water "zegt je nu dat zij en Carlo Kannewasser samen zijn? vraagt Lisa 

Ik knik "ik heb ze gisteren gezien, ze heeft mij ook niets verteld" antwoord ik

"Mooie vriendin heb je" zeggen Lisa en Jamie op het zelfde moment.

Ik haal mijn schouders op en neem een slok van mijn melk. Eigenlijk hebben Lisa en Jamie gelijk. Normaal vertellen ik en Cho alles aan elkaar. Het kwetst mij een beetje dat ze mij het niet verteld heeft. Nu ik er verder over nadenk, Cho gedraagd zich al langer zo vreemd. Ik wordt er wel een beetje boos van. Ik en Cho zijn al vriendinnen van het eerste jaar dat we hier zitten. Het was gewoon vriendschap op het eerste gezicht, ze noemen we het altijd. Cho moet eigenlijk hier bij haar team zijn en niet bij die Carlo. Ineens wordt er op mijn schouder getikt. Ik kijk achter mij maar er staat niemand. "Nee ik zit langs je slimmerik" zegt een bekende stem.

Het is Marnie, ik ben echt blij om haar te zien. Nu kan ik echt wel een vriendin gebruiken. Ik geef haar een knuffel en een kus op de wang. "Marnie, ik ben zo blij om je te zien" zeg ik. 

"Ik moet je nog succes wensen" zegt Marnie.

Ik moet zuchten "ik heb het nodig" zeg ik

"Je kan het wel" zegt Marnie. Ondertussen kijk ik naar haar arm die nog steeds in het gips ligt. Ik hoop dat dit mij ook niet overkomt. De schram om haar hoofd is bijna zo goed als genezen. Jamie doet teken dat we moeten vertekken. Ik neem afscheid van Marnie en ga met mijn team naar de kleedkamer. 

In de kleedkamer staat Luke op ons te wachten. Hij heeft op het bord onze positities en die van de Beauxbatons. Hun aanvoerder heet Fleur Delacour en haar positie is zoeker net als Cho. Luke verteld ons over Fleur dat ze echt een goede zoeker is omdat ze een scherp zicht heeft. Iedereen wend zich naar de lege stoel van Cho naast mij, ze is nog steeds niet hier en de wedstijd begint over een half uur. "Kan iemand mij vertelen waar Cho is" zegt Luke kwaad

"Ze zal wel bij haar vriendje Carlo" zegt Lisa lachend 

Op dat moment komt Cho de kamer in gewandeld "het spijt me Luke dat ik laat ben" zegt ze. Ze neemt ondertussen plaats. Jamie en Lisa beginnen te stil te lachen.





De wedstrijd

Er is veel lawaai in de tribunes. De zenuwen komen toch al goed op bij mij. We staan per twee elkaar in de spelers gang. We hebben onze bezems al vast voor te vertrekken. Eerst worden de Beauxbatons aangekondigt. "Nu een groot applaus voor ons eigen school team, Ravenklauw" zegt de presentator. Luke we vliegen meteen voor onze vertouwde posities. Ik voor mijn bekende drie hoepels waar ze zometeen gaan proberen te scoren. Fleur en Luke moeten elkaar nog een hand geven voor de wedstrijd kan beginnen.  Ik kijk ondertussen naar mijn tegenstanders. Niemand ziet er eigenlijk bedrijgend uit maar ik hoor Luke zijn worden nog "je mag een stel meiden niet onderschatten". Mijn blik valt op Cho ze zwaait naar Carlo. Ik draai met mijn ogen. Er wordt gefloten en de wedstijd begint.

Lisa pakt als eerst de slurk en gooit naar Jess. Jess gooit de slurk in de bovenste hoepel. We hebben onze eerste 10 punten. De sluk is nu in het bezit door een meisje met zilver haar. Ze komt recht op mij af. Josh slaat de beuker richting haar maar mij mist. Het meisje met het zilver haar gooit de slurk naar mijn rechtse hoepel. Mijn hand heeft de slurk net kunnen pakken. Ik gooi meteen de slurk naar Luke, die op mijn worp zat te wachten. Luke geeft de slurk aan Lisa, ze maakt het meteen 0-20. Nu komt er een meisje van de Beauxbatons met donker haar met de slurk. Jamie kan haar teggen houden. Het meisje met de zilvere haren komt weer op mij af. Nu mist ze zelf met gooien.

10 minuten voor het einde van de wedstijd

Het staat 80 - 120 voor ons team. Het is maar nipt dat we voor staan. Cho had al lang de snaai moeten hebben gevangen maar ze heeft meer aandacht voor Carlo dan de wedstrijd. Iedereen ergerd zich rot aan Cho. Jess heeft nog een punt kunnen scoren voor ons team. Juist op dat moment word er afgefloten. Iedereen moet zuchten, iedereen heeft voor twee moeten strijden omdat Cho niet echt haar best deed. " Ravenklauw wint de wedstijd met 80- 130" word er afgeroepen. We landen allemaal op het veld. We nemen elkaars hand, Cho wilt mijn hand vastpakken maar ik de hare niet. Ik doe het uiteindelijk toch. Ze steken onze handen in elkaar in de lucht. De meeste van ons team kijkt niet erg vrolijk. Na ons overwinningzegen gaan we naar onze kleedkamer.









Fifth year on Hogwarts || Harry PotterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu