1.0 (prolog)

51 2 0
                                    

Daria - 16 let; 12.9.2019
-
Spolek DaRIA byl založen v roce 2000 v Africe, konkrétně v Botswaně jistým mladým mužem jménem Oliver Finn.
Spolek založil za účelem dokázat, že lidé nejsou jen stádo ovcí, že mají právo rozhodovat sami za sebe a mají právo vybrat si kde budou žít a to místo spravovat.
Stručně řečeno to byla demokratická strana protestantů a trestanců, často i uprchlíků z vězení, kteří chtěli spravedlnost. Většina z nich byla naivní a opravdu si mysleli, že by dokázali africkou politiku ovlivnit.
Nutno uznat, že nebyli daleko. Celých 30 let se jim dařilo vládu štvát a to jak v médiích tak i na veřejnosti. Ovšem nejen africkou vládu, ale i Evropskou, Americkou a vlastně světovou celkově. Členové spolku byli po celém světě.
A právě v roce 2030 se Oliver (tehdy v 56 letech) rozhodl, že povede 'vzpouru proti všemu'. Celý spolek, který v tomto roce činil kolem asi 2,5 miliard členů na celém světem, vyšel v přímém přenosu proti vládě a takřka celé politice a hrozil odpálením domu jednoho z vyšších poslanců. Vláda obyla stejně naivní jako Oliverova organizace, a tak vzpouru nebrala na vědomí. Po asi měsíci se jim to vrátilo. Vláda sice byla naivn, ale ... vzhledem k tomu, že si organizace myslela, že se jim to povede, tak ... čisté teoreticky ... měla pravdu. Vláda to nebrala vážně, proto na to nebyla připravená. Bylo by se jim to povedlo, ale narovinu, zrádci jsou všude.
Z čehož vyplývá, že ti, kteří o naši vládu měli strach poslali špehů do spolku. Nikdo na ně nepřišel.
-
V roce 2030 bylo malé Darie 11 let. O samotném spolku se dozvěděla náhodou. V televizi tehdy dávali dokument o Africe no a koho by nezajímala vzpoura (s rezervou, bylo jí 11).
Začala využívat své inteligence k tomu, abych přesvědčila lidi, že udělat pro ni něco bude výhodné pro obě strany. Takže ano, v té době se profesionálně učila vydírat, využívat a zneužívat lidi. K tomu patřilo samozřejmě umění lhát.
O dva roky později šla s matkou za otcem do vězení kvůli řízení v opilosti.
Hm, jak originální.
Matka ji táhla za otcem, vyvlíkla se u sedaček, kde můžou blízcí mluvit s vězni přes sklo. V cele vedle otce uviděla potetovaného týpka. V očích mu byla jasně vidět zlost. Sedla si na sedačku u něj a poklepala klouby na sklo. Pak zvedla telefon.
"Dobrý den ...", řekla tiše. Byla to první věc co ji napadla. Chlápek se přikradl ke sluchátku a vzal ho nejistě do rukou.
"Ahoj holčičko ... co tu chceš?", ozval se chraplavý a zároveň tenký hlas muže. Daria byla velmi překvapená, že s ní mluví, asi byl hodně zoufalý.
"Jmenuju se Daria a chtěla bych se zeptat na ten padlý spolek. Byl jste tam taky?", zeptala se. Nemá ráda protahování. Chlap na ni vykulil oči, chvíli na sebe jen tak civěli. Pak se začali o spolku bavit a rozvedli konverzaci. Její plány se rozsypaly jako domeček z karet. Nechtěla mu lhát, protože byl v koncích. Řekl jí svůj příběh, co se mu stalo a hlavně to, že je vinný. Přiznal se a ona mu přesto chtěla pomoct. Bavili se dlouho a docela si i sedli. Když mu řekla, že chce tu asociaci vyzvednout, šokovaně ji sledoval. Po chvíli ticha přiložil ruku na sklo. Zeptal se jak to chce udělat, ale to mu neřekla. Jen to, že potřebuje, aby jí pomohl. Má vlastní zdroje.
Nikdy si neuvědomila, že nejlepší roky jejího života a tuhle akci odstartoval potetovaný údajný vrah 3 žen, které prý před smrtí znásilnil, ale přiznal se jen k vraždě.
Má za to doživotí a ona mu začala pomáhat.
Nejhorší ale bylo to, že naprosto netušila jak spolek zmova rozpohybovat.
Poté ji matka násilím odtáhla domů s výmluvou, že musí prát.
-
Následující tři roky se kvůli ní dostalo z vězení nad 40 lidí. Jak žen tak mužů. Teď pracuje na Keksově případu (dvacetiletý trest mladého násilníka a výtržníka), protože někoho jako je on už nutně potřebovala.
Bello je na svobodě s podmínkou a bez řidičáku. Snaží že se spolku pomoct jak může.
I kdyby Bella a ostatní nepotřebovala, pomohla by jim, protože to jak se tehdy cítil nesnesla. Pohled na něj, na to jak se utápí v obvinění z vražd a všeho násilí, na to jak mu zasvítily oči. Od té doby chtěla všem takovým jako je on pomoct. A povedlo se jí to. Ten případ dokončila o dva roky později a kromě dostatečného množství důkazu ho i zbavila podrzření z členství ve spolku.
Tehdy to bylo její první vítězství.

P.S.: Democratic and rebellion insulate association (DaRIA)
(r.2035 - přítomnost)

LAWWhere stories live. Discover now