Tanışma

4K 86 6
                                    

Vote sınırı =50+

Sabah kalktığımda basım hafif hafif ağrıyordu . Normalde olsa yatar uyurdum ama bugun Emre'nin ailesiyle tanışmak icin Mardin'e gidecektik . Kalkıp hazırlanmam gerekiyordu . kısa bir duş aldıktan sonra çantamı hazırladım bi kac gun kalmamız gerekiyordu . saate baktım uçağa az kalmıştı . Hemen bi seyler atıştırıp emreyi aradım . yolda olduğunu öğrenince son hazırlıklarımı yapıp beklemeye basladim. Renkli uzun bi elbise giymistim. ((MULTİMEDYA))
Cok fazla makyaj yapmamıştım nasıl tepki verirler bilmiyordum. derken kapı çaldı çantamı ve valizimi alıp aşağı indim. Emre elimden çantaları aldı ve
"Sen ağır tasimamalisin dikkat et defne "

"Ağır degil ki "

"Olsun sen yine de dikkat et "

"Tmm"

Kapıyı kilitleyip çıktım evden . arabaya binip havaalanına geldik . Ucaga binene kadar Emre'nin elini tuttum . o da bende sikeyetci degildik bundan .

Uçakta biraz midem bulansada Mardin'i gördükten sonra buna degdigini anladım . cok guzel ve farklı bir sehirdi. Emre'nin elini tuttum ve bizi bekleyen arabaya bindik .

Konağa vardığımızda avlu cok kalabalıktı . sanırım geniş bi aileydi fakat hepsinin yüzünde cok ciddi bi ifade vardı . Emre'nin baba diyerek en basta oturan adamın yanına gidip elini opmesiyle bende gidip aynı adamın elini öptüm . daha sonra annesinin elini de optukten sonra bizi tanıştırdı . Aslında cok kalabalık bi aile degil ama hizmetlilerde avluya toplaninca kalabalık bir hal almis. Emrenin bi kız bi erkek kardeşi olduğunu tanışirken öğrendim esma ve emir . Onlar ilk izlenime gore bana yakın davranmislardi . onlarla anlaşabilirdik fakat Emre'nin anne ve babası Aziz ağa ve zümrüt hanım benden pek hoslanmamislardi sanırım . Onlara kendimi sevdirmek adina her şeyi yapacaktım sırf bebeğim icin ...

Dün yol yorgunu olduğumuz icin erkenden yatmıştık . Bana misafir odasını acmislardi ve gercekten cok guzel döşenmiş bir odaydı . Altın renkleri hakimdi odaya . Sabah kalkıp hemen dusa girdim . saçlarımı kurutup siyah kot pantolonum ve sade bi tsort giydim . siyah babetlerimle giyip hafif bi göz makyajı yaptıktan sonra sessizce mutfağa indim . odayı toplamayı da ihmal etmedim ne de olsa iyi bi gelin olabileceğimi göstermem gerekiyordu . Mutfakta kıymet abla dedikleri hizmetli bir şeylerle uğraşıyordu .

"Günaydın kıymet abla"

"Günaydın hanımım "

"Hanımım demesek"

"Peki kızım . Rahat uyuyabildin mı?"

"Evet cok rahat uyudum da yardım edebileceğim bir sey var mı?"

"Yok kızım saol sen dinlen "

"Yardım etmek istiyorum "

"Peki o zmn patatesleri soyabilirsin"

Tam bir saat sonra avluya muhteşem bir kahvaltı hazırlamıştık . Zaten yavas yavas herkes kalkmaya başlamıştı . Yine hafif hafif midem bulanıyordu fakat alışmıştım . Sonunda masada herkes yerini almıştı . Sessizce kahvaltı yapılırken bu sessizliği bozan emir oldu.

"Kıymet abla omlet cok guzel olmus . her zamanki gibi degil . eline saglık ."

"Ben yapmadım ki kucuk bey defne kızım hazırladı kahvaltıyı ."

"Vayyyy yenge senin boyle marifetlerin de var mı ? Abi'm yaşadı valla "

Sadece gülümsemiştim .

Kahvaltı bittikten sonra herkes buyuk salon denilen yere geçmişti. Aziz ağa kıymet ablaya seslendi .

"Kıymet kahvelerimizi hazırla ."

Sanırım evin gelini olarak benim yapmam gerekiyordu ve hemen ayağa kalkıp

"Ben hazırlarım "
Dedim . mutfağa geçip kahveleri yaptım ve servis ettim . Esma odasına çıkmıştı . emir ise okula gitmisti .emir universite 1. siniftaydi. esma da lise uc fakat okumasına izin vermiyorlardı . Cunku burda kızların bi yastan sonra okula gitmesi yasakti . Kitaplarda okudugum töre denilen kıyamet bu sehirde yaşanıyordu . Ben bunları düşünürken Emre'nin sözüyle irkildim.

"Baba biz bir an once evlenmek istiyoruz ."

...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 25, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

İkinci kadın ..!Where stories live. Discover now