Capitolul 20

150 14 0
                                    

Vor sa pășească pe prima treaptă dar sunt opriți de sulițele statuilor cu cap de șacal din dreapta lor care prinseseră viață. Erau paznici acestui templu, își spun cei doi in minte. Calea le este eliberată repede iar cei doi pot sa își continue drumul. Când ajung in fata ușilor impunătoare sunt întâmpinați de către un scrib care purta după el un papirus si la brâu avea o pană.

-Eu voi fi călăuza voastră in durumul spre zei. In papirus voi consemna declinul sau progresul vostru apoi voi merge in fata zeilor si le voi arăta ce am consemnat, spune acesta vorbind o engleză curata,fara bâlbâieli sau pauze.

-Sunteți pregătiți sa începeți?

Cei doi fac un schimb de priviri apoi își împreunează mâinile.

-Da, rostesc cei doi in același timp, ferm si concis.

Ușile din fata lor se deschid iar o lumină orbitoare albă ii atrage înăuntru.

-Prima probă este cea de intuiție. Acum ce trebuie sa făceați. Trebuie sa ajungeți teferi la ușa din cealaltă fara ca sa va rănească capcanele care le veți întâmpina. Atenție însă la pereți, ei se vor apropia din ce in ce mai mult. In concluzie aveți tempul limitat, spune el apoi dispare iar proba începe.

Natalie este cea care vrea sa pășească prima dar Dean nu o lasă si pășește el primul. Drumul care ducea spre celalalt nivel era pavat cu piatră cubică mare. Piatra pe care a calcat Dean se lasă in jos. Bărbatul aruncă o privire spre brunetă.

-Ai grijă! Strigă ea si il trage înapoi pe saten deoarece o ploaie de săgeți ieșeau din tavan. Treapta revine la forma inițială iar săgețile se opresc.

-Trebuie sa avem grija sau vom ajunge țintă pentru săgeți, ii spune Natalie.

Dean da aprobator din cap apoi studiază piatra pe care calcase si observă ca pe ea era gravată un șarpe.

-Ce vrea sa însemne asta? Întreabă el arătând spre cobră.

Dintr-o data Nataliei ii vine o idee. Studiază inca o piatră si observă ca pe ea era inscripționat un soare.

-Cred ca stiu despre ce este vorba. Șarpele il semnifica pe zeul Aprophis iar soarele pe zeul Ra. Șarpele încearcă sa il oprească pe Ra in călătoria lui prin noapte pentru a nu a aduce din nou o nouă zi. Daca vom calca pe pietrele cu inscripția șarpelui vom declanșa o noua căpcană, ii explică ea lui Dean apoi încep sa înainteze deoarec nu mai aveau mult timp de pierdut. Pereți deja parcurseseră mai bine de jumate din distanță. Când ajung in fata celeilalte uși pereți se închid imediat in spatele lor. Scribul apare si el.

-Felicitări! Ați trecut de primul nivel.

Ușă se deschide din nou iar lumina alba si orbitoare ii atrage înăuntru.

-Bine ați venit la nivelul al doilea! A doua proba vă va testa puterea. Succes! Le explica scribul apoi dispare.

Dintr-o data totul in jurul lor devine negru. Natalie privește in stânga si in dreapta si observa faptul ca era singură.

-Dean! Strigă ea si face un pas in față.

Se afla in neant. Face un pas in față apoi încă unul si încă unul. Ce se întâmplase? Ce era această probă? De ce a separat-o de Dean? Nu înțelegea nimic.

-Hei! E cineva? Strigă ea iar ecoul ii răspunde. Ecoul?! Ciudat! Când l-a strigat prima oară pe Dean nu s-a întâmplat fenomenul de ecou.

-Dean! Strigă ea cat poate de tare iar ecoul nu întârzie sa apară dar de data aceasta se aude încă ceva. Un chicot micuț, ca de clopoțel care semăna cu cel al fiului său. Inima Nataliei începe sa bată cu o intensitate mai mare. Fiul sau se afla aici in locul acesta sau ce o fi el plin de pericole.

-Richard! Strigă ea si privește îngrijorată in jurul ei. Richard, scumpule unde ești?!

-Aici! Ii răspunde băiatul.

Femeia se întoarce imediat cu fata la el si fuge spre el ca sa il îmbrățișeze dar fugea in zadar caci distanța dintre ei se făcea din ce in ce mai mare. Băiatul este cuprins de întuneric iar Natalie țipă îngrozită.

-Richard! Richard! Richard!

-Buna iubito! Nu ți-a fost dor de mine? aude ea vocea lui Lucas. Se întoarce cu fata spre el si incepe sa fuga spre el. Lucas la fel ca Rich se pierde prin neant.

Vocea lui Richard se aude din nou apoi imediat cea a lui Lucas. O strigau, ii spuneau sa ii ajute, sa le aline suferint a si dorul fata de ea.

-Vino cu noi mami! O roagă Rich apoi întinde mana spre ea. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa spui stop apoi vei fi lângă mine si tati. Vom fi din nou o familie fericită.

Natalie se prăbușește la pământ si suspină. Inima ii plângea de dor. Voia sa pronunțe acel cuvânt apoi sa li se alăture. Dorea sa își strângă fiul in brațe iar pe Lucas la fel. Voia sa le spună ca viață ei nu are sens fara ei, ca ii iubește nespus de mult. Nu știa ce sa facă. Nu voia sa își sacrifice fericirea dar asta însemna sa fie egoistă iar ea nu era așa. Luase o decizie si o va respecta!

***Mda nu știu ce e cu mine de postez așa de repede dar va anunț ca povestea a ajuns la jumate. Capitolul asta a fost mai scurt decât celelalte si îmi cer scuze. Nu este corectat dar le voi corecta eu cândva, cred. Ne auzim duminica sau sâmbăta viitoare. Pa!

Intoarcerea faraonuluiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum