13-"Tamam Buğra."

5.7K 343 28
                                    

Gözlerimi açtığımda hemen komidinden telefonumu aldım. 12:34. Cidden mi sanki sadece 1 saat uyumuş gibiyim. Rehber'e girip Buğra'nın adını buldum ve aradım.

Aranıyor: Yaz Belası

Öksürüp sesimi düzletmeye çalıştım. "Buğra? Nerdesin?" dedim.

"Derin. Ben evdeyim yani kendi evimde değil babamla annemin evindeyim. Şimdi kardeşimin yanındayım sonra seni arasam." dedi hızlı ve sessizce.

"Buğra neler oluyor?" dedim. Gerçekten sanki bir şeyler oluyordu.

"Derin. Yok bir şey." dedi.

"Ama  sanki farklı davranıyorsun Buğra. Kötü gibisin. Kötü olmanı istemiyorum." dedim. Sesim sonlarına doğru kısılmıştı.

"Yok birşey Derin!" dedi. Bu sefer sesini yükseltmişti.

"Tamam Buğra görüşürüz." dedim.

Buğra'da "Görüşürüz." dediğinde kapattım.

Beni kırmıştı ama kesinlikle bir sorun var. Beni ilgilendirir mi o kesin değil ama olsun. Belki Buğra rahatlamak için anlatır. Sonuçta şu aralar hiç rahat değil. Ailevi sorunlarda olabilir işte o zaman konu beni aşar. 

Yataktan kalkıp perdenin kapalı olduğunu kontrol ettim. Kapalıydı. Pijamalarımı çıkartıp banyoya ilerledim. Kapıyı açıp içeri girdim. Kapıyı kilitledikten sonra iç çamaşırlarımı da çıkarıp küvete girdim.

Ben banyoda her zaman 1 saatimi harcarım. O 1 saatin 15-20 dk'sı suyu ayarlamakla geçtiğinden suyu ayarlamaya çalıştım. Tam suyu ayarladığımda saçlarımı ıslattım. Çikolatalı şampuanımı saçlarıma sürüp duruladım. Ellerim kırışana kadar durup çıktım. El kırışması önemli sonuçta.

Bornozuma girip banyodan çıktım. Siyah takım olan iç çamaşırlarımı çıkarıp giydim.

Dolaptan siyah bir tayt üstüne sarı bol tişört aldım. Bacaklarımı iyice kurulayıp onları da giydim.

Kapıdan çıkıp aşağı indim yengem kahvaltı hazırlıyordu gidip yardım etmeye başladım. Dün Buğra gittikten sonra Beril de gitmişti zaten onlardan yaklaşık 1 saat sonra yengemler gelmişti.

Kahvaltı masasına oturmadan önce yengem gidip Burakla Amcamı uyandırmamı söyledi. 

İlk önce amcamın odasına çıkıp amcama seslenmeye başladım. "Amca. Amca. Amca. Amca. Amca. Amca. Amca. Am-" amcamın dönmesiyle sözüm yarıda kalmıştı. Böyle bir yerde yarım kalması şart mıydı ?

"Amca hadi kalk ya." dedim tekrar.

"Tamam" diye mırıldandı.

Kapıdan çıkıp merdivenden yengeme bağırdım. "Yenge amcam 'Tamam' diyo." dedim. O da bağırdı. "Tamam sen Burak'ı uyandır şimdi." dedi.

Burak'ın odasına girdim. Hep aynı taktik. Elimi omzuna koyup sürekli vurmaya başladım. "Burak. Burak. Burak. Burak. Burak. Burak! diye bağırdım en sonunda.

"Ne he ne noldu hı? Kalktım noldu?" dedi. Cidden kalktı be.

"Kahvaltı yapıyoz. Hadi. Kalk."

"Banane ben kalkmıcam bugün."

"Beril'de gelcek."

Hemen ayaklandı. "Harbi mi? Gelmesin ya tek başına. Ne olur ne olmaz. Gelmesin gelmesin. Yada gelsin ya özledim aşkımı." Ya He He.

"Tamam hadi gel ben uyandıysam sende uyanmak zorundasın. Beril falan da yok." dedim. Kapıdan çıkarken nah çekmeyi de unutmadım. O da bana orta parmak gösterdi.

Yaz BelamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin