H1

15 1 1
                                    

Ik ben Grace Nestal, 14 jaar en woon in Panem, district 8. Ik heb blond krullend haar en blauw-grijze ogen. Ik leef hier met mijn vader ,moeder en 2 zussen. Vandaag is de trekking voor de tributen voor de 34e Honger spelen.

Ik word wakker van een harde klap, ik schiet omhoog en kijk om me heen,"niks aan de hand" schreeuwt mijn moeder,"ik ben alleen gevallen,maar ik leef nog." nu ik toch wakker ben sta ik op en kleed me aan.
Ik pak het varkens voer en loop naar de varkens,"goedemorgen speklapjes van me, hebben jullie honger?" Ik gef ze te eten en loop daarna naar de keuken waar mijn oudere zus (Lexy,17, steil blond haar en blauwe ogen) staat te wachten. "zozo jij bent vroeg wakker" zegt ze. ik heb geen zin in een gesprek en loop in een keer door naar de tafel waar ik een appel pak en hem in mijn mond stop.

Dan komt mijn jongere zusje (randy,13, bruin haar en blauwe ogen) binnengelopen en begint ook aan een appel." we kunne ons maar beter aan gaan kleden" zegt Lexy. Zonder iets te zeggen loopt iedereen naar de slaapkamer en pakt haar jurk, ik heb een lichtbruine jurk tot mijn knieën,Lexy heeft een licht blauwe rok en een wit bloesje en Randy heeft een roze jurk. we maken ons klaar en lopen naar de keuken waar papa en mama ons op staan te wachten we geven elkaar een knuffel en lopen naar het plein.

Eenmaal gesorteerd op leeftijd en geslacht gaat de trekking beginnen...

"Welkom allemaal bij de 34e honger spelen" zegt de vrouw op het podium ze heeft fel groen haar en een belachelijke jurk aan. "ik ben Vensola en zal vandaag de tributen kiezen maar eerst een video uit het Capitool!"zegt ze. na het filmpje Zegt ze:"Dames eerst!" Ze loopt baar de bak toe en graait in de bak totdat ze een kaartje heeft gepakt.
Ik ben zo zenuwachtig dat ik het benauwt krijg. ik kijk rond en zoek mijn zussen en mijn ouders ,maar ik zie ze nergens."Hallo...Grace Nestal???"zegt Vensola. ik kijk verbaast om iedereen staart me aan en dan realiseer ik het me ik ben gekozen, ik hap naar adem en loop naar voren....
Hierna is alles vaag ik luister miet meer maar probeer alleen maar mijn ouders te zoeken. Dan zie ik ze helemaal achteraan, mijn moeder aan het huilen op de schouder van mijn vader.
Dan opeens word ik naar binnen geduwd en word ik in een kamer gestopt.

Dan komt mijn familie binnen en begin ik ze te onarmen."Grace oh Grace toch waarom jij?"zegt mijn moeder. "Probeer te winnen voor mij?" Zegt mijn zusje ,"Je kan het! Je kan met messen vechten" zegt mijn vader. Toen ik jong was had mijn vader mij geleerd te koken met messen en toen leerden hij mij ook om met messen te vechten.
dan witden ze weg gehaald en het laatste wat ik zie is mijn moeders witte jurk.

----------------------------------------------
Heej, dit is het eerste boek dat ik schrijf en ik hoop dat jullie het leuk vinden!!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 27, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The 34th hunger gamesWhere stories live. Discover now