- Argument -

10 1 2
                                    

1 decembrie...

-- O zi foarte importantă pentru poporul român – Ziua Națională a României!

-- Prima zi ce marchează începutul iernii – chiar dacă, uneori și în anumite spații, temperatura din termometre nu este reglată în acord cu datele din calendar.

-- Prima zi ce deschide porțile lunii decembrie, lună ce este considerată luna cadourilor – având în vedere, mai ales, nopțile dintre două zile magice (5-6 decembrie și 24-25 decembrie), când au loc numeroase livrări de cadouri.

-- Prima zi care dă tonul veseliei și sădește bucuria și magia în fiecare individ (în special, copiii și oamenii care păstrează nestinsă flacăra copilăriei în sufletele lor) – luna decembrie fiind, poate, cea mai așteptată lună din an, cu sărbătorile în care se îmbracă, cu miile de colinde care răsună din orice loc, cu atmosfera magică și luminată.

-- Prima zi care anunță venirea sărbătorilor de iarnă – câteva dintre ele și cele mai cunoscute: Sfântul Ierarh Nicolae (6 decembrie) – Moș Nicolae; Sfânta Muceniță Filofteia (7 decembrie); Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul (20 decembrie) – Ignatul; Sfânta Muceniță Eugenia (24 decembrie) – Ajunul Crăciunului; Nașterea Domnului (25 decembrie) – Crăciunul; Soborul Maicii Domnului și Sfântul Nicodim de la Tismana (26 decembrie) – A doua zi de Crăciun; Sfântul Arhidiacon Ștefan (27 decembrie) – A treia zi de Crăciun; Sfânta Cuvioasă Melania Romana (31 decembrie) – Ajunul Anului Nou; Sfântul Vasile cel Mare (1 ianuarie) – Anul Nou; Botezul Domnului (6 ianuarie) – Boboteaza; Soborul Sfântului Ioan Botezătorul (7 ianuarie); Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul (24 februarie) – Dragobete.

----------------------------------------------------------------

Când sărbătorile îți bat la ușă, nu le mai lăsa să aștepte în prag foarte mult timp și invită-le în casa și sufletul tău! Ele au menirea de a ne ajuta să uităm de rutina zilnică și să ne reamintească că cel mai important lucru este timpul petrecut cu cei dragi. Ele ne mai oferă speranța și liniștea de care avem nevoie, dar ne ajută să învățăm să fim mai buni unii cu alții.

Astfel, aș dori să pot ajuta într-un fel la crearea momentelor frumoase, fapt pentru care am decis să scriu acest „mic ghid al cadourilor de Crăciun", „ghid" ce poate să inspire și la realizarea cadourilor cu alte ocazii, nu doar de sărbătorile de iarnă.

Ideea acestei cărți o am de ceva timp, dar materializarea ei a tot așteptat și tot așteptat, din varii motive. Dar, chiar dacă, acum spre sfârșitul anului, ideea mi-a reapărut mai vie în minte, gândurile mele au început să se războiască dacă să o scriu sau să nu o scriu, talgerele balanței balansându-se în continuu. Războiul gândurilor părea să fie câștigat de varianta negativă, însă, în cele din urmă, iată că varianta pozitivă a învins, întrucât am considerat că ar fi mai bine să merg cu prima variantă pe care am avut-o, având în vedere și vechimea ideii, care a tot circulat, uneori mai des, alteori mai rar, în interiorul meu.

Originea acestei idei de carte ar data din aceeași perioadă în care am scris povestea mea de Crăciun („Steaua magică a Crăciunului", pe care o puteți citi accesând acest link: https://www.wattpad.com/200774005-steaua-magic%C4%83-a-cr%C4%83ciunului/page/3), ca de altfel, prima poveste apărută pe Wattpad. Ideea a apărut, pe de o parte, ca o dorință în a-mi atrage cititorii și prin altfel de cărți, nu doar beletristică, iar, pe de altă parte, am vrut să fiu un mic spiriduș care să ofere o mână de ajutor celor care doresc să dăruiască un cadou.

Secret Santa a avut și el o contribuție importantă, deoarece te pune în situația de a găsi un cadou, poate, de cele mai multe ori, pentru o persoană pe care o cunoști foarte puțin, și astfel te aruncă în ipostaza că nu știi ce cadou să faci, ca să aibă un impact plăcut asupra celui care primește, sau să faci un cadou pentru o persoană pe care o știi foarte bine, dar căreia nu știi ce să îi mai oferi, ca să o surprinzi prin unicitate.

Așadar, fie că nu știi ce cadouri să faci, fie că vrei să ai o altă perspectivă, fie că doar vrei să te distrezi citind, atunci te afli în locul potrivit. Nu uita să împărtășești această lectură și cu familia, prietenii și apropiații, întrucât acest „ghid al cadourilor" le-ar putea fi și lor de folos. Îți doresc lectură plăcută și sper să îți fie utile informațiile.


Cadoul perfect? sau Idei de cadouri de CrăciunUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum