Een oude bekende in de klas

82 4 4
                                    

Maar dan komt Roxy binnen lopen. Ze doet net of dat ze heel aardig is en begroet iedereen vriendelijk. En ik.. Naar mij zwaait ze arrogant met een geniepige lach.
Als iedereen er is komt ook de lerares binnen lopen.
Ze begint de eerste dag van het jaar.
Goedemorgen allemaal. Welkom in HA4B.
Mijn naam is Chloe Moore en ik ben dit jaar jullie mentor en Engels lerares. Ik help graag wanneer dat nodig is en als er iets is kan je bij me terecht. Heeft iemand nog vragen.
Een aantal van mijn klasgenoten vragen nog wat maar ik zit alweer in mijn gedachten verzonken. Er spookt van alles door mijn hoofd.
'Zou Roxy me nu wel aardig vinden?'
'Zou ik nu wel vrienden krijgen?'
'Zou er überhaupt iemand mij aardig vinden?'
Ik schrik op uit mijn gedachte van de lerares die mijn naam roept.
'Skye, waarom zit je alleen' vraagt ze.
'Oh, ik uhh..
Maar Roxy valt me in de rede. 'Oh, let maar niet op haar hoor mevrouw ze wil alleen maar aandacht.'
Roxy draait zich om en lacht gemeen naar me. Het liefst zou ik nu op staan en wegrennen maar dan worden m'n ouders weer boos.
Die dag leren we nog veel leraren kennen, de meesten lijken me wel aardig. Ik ben blij als ik eindelijk naar huis kan. Wanneer ik thuis ben vraagt mijn moeder naar mijn dag. Ik antwoord: 'oh jaa het was leuk, maar ik moet huiswerk maken.' Gelukkig vraagt mam niet verder maar ik heb helemaal geen huiswerk. Ik wil gewoon even alleen zijn. Ik ga op mijn bed liggen en pak mijn Iphone, ik zet wat muziek op. Het is Skyscraper van Demi Lovato, ik houd van haar!! Terwijl ik naar haar muziek luister vraag ik me af wat ik allemaal verkeerd doe.
'Waarom doet Roxy anders zo gemeen.' 'Wat doe ik niet goed.'
'Ben ik soms te dik, dat zegt Roxy wel altijd.' 'Misschien moet ik maar eens afvallen dan zien ze me misschien wel staan.'
Ik pak mijn laptop en zo kom ik uit bij een pro-ana  site. Ik kijk er even rond en het spreekt me heel erg aan. Vervolgens loop ik naar mijn badkamer. Ik haal de weegschaal uit de la en ga erop staan. Ik wacht even en dan zie ik het staan mijn gewicht. 56 kilo, dat is veel te veel denk ik bij mezelf. Maar daar gaat verandering in komen. Ik loop terug naar mijn kamer en zoek een schrift, dat wordt mijn motivatie schrift. Ik schrijf mijn startgewicht en mijn streefgewicht op. 50 kilo dat zou mooi zijn! Ook plak ik er wat thinspo plaatjes in en zet ik er wat teksten bij voor de motivatie. Dan word ik geroepen voor het eten. Maar dat wil ik niet dus ik loop naar beneden en zeg dat ik had afgesproken om met Silver te gaan eten. Mam is het ermee eens, pap niet maar hij moet niet zeuren. Ik loop de deur uit maar ik ga helemaal niet naar Silver. Ik loop naar het parkje, daar ga ik op een bankje zitten met wat muziek en weer denk ik na. Om 20u moet ik snel naar huis want om 20.30u moet ik bij de sporthal zijn om te turnen. Ik haast me en bij de sporthal zie ik Silver. Ze negeert me, geen idee waarom maar het zal wel. Ik loop het kleedlokaal binnen en doe mijn turnpakje aan. Die kreeg ik voor mijn 14e verjaardag van mijn oma. 'Op een dag als ik er niet meer ben, zal je deze dragen en zal je aan mij denken.' Dat zei ze vlak voor ze overleed. Ik zal haar nooit vergeten, ze was alles voor me ik hield van haar.
Ik loop de zaal in en daar staat Silver met de rest van de groep. Ze doet alsof ze me niet ziet staan maar ik durf te wedden dat ze me gezien heeft. Ik negeer het maar en begin met de warming up. Eerst 10 keer op en neer rennen, 10 push ups, 10 sit ups, 10 pirouettes, 10 handstanden, splits en spagaten en dan ben ik klaar met de warming up.
Vandaag begin ik met de vloer, ik doe wat flikflaks, overslagen, salto's maar ook balans en lenigheidsonderdelen zijn belangrijk. Na de vloer doe ik een oefening op de balk. En als laatste de brug ongelijke leggers. En dan is de 3 uur durende training alweer afgelopen. Ik kleed me om en ga naar huis. Thuis neem ik een douche en duik ik mijn bed in.

De volgende ochtend word ik wakker van mijn wekker. Ik kleed me aan en loop naar beneden. Ik zet de thee aan en ga op de bank zitten, eten doe ik niet meer. Ik moet afvallen dus eten is slecht. Als ik mijn thee op heb moet ik gaan. Ik pak mijn iPhone en oortjes en met wat muziek stap ik op de fiets. Op het verzamelpunt staat niemand zelfs Roxy niet terwijl ze er toch echt zou moeten zijn. Ik besluit om in m'n eentje te fietsen en wanneer ik op school kom zie ik Roxy staan.
'Waar was je' vraagt Roxy.
'Ik.. Ik was gewoon op de verzamelplaats' antwoord ik.
'Verzamelplaats' zegt Roxy lachend 'we zijn toch geen kleuters meer.'
'Nou ehh.. Ik zie je in de klas wel weer he kleutertje.'
Ik loop de fietsenkelder in, stal m'n fiets en loop naar boven. Daar kom ik Silver tegen, ik groet haar maar ze zegt niets terug. Ik loop naar mijn kluisje pak mijn boeken en loop nog even naar de wc. Ik doe mijn haar goed voor de spiegel en dan hoor ik Roxy zeggen: 'Wat doe jij nou, je wordt er heus niet mooier op hoor.' 'Mensen zoals ik wel, die worden alleen maar mooier maar jij.. Jij wordt alleen maar lelijker en dikker dat ook' zegt ze arrogant.
Ik weet dat ze gelijk heeft, ik duik een wc hokje in en begin te huilen. Dan weet ik het, ik pak mijn etui en haal er een puntenslijper en schaar uit. Ik priegel het schroefje uit de puntenslijper los en haal het mesje eruit. Ik zet het mesje op mijn arm en langzaam haal ik het er overheen. Het voelt zo fijn, ik herhaal het een paar keer totdat ik weer rustig ben. Ik heb geen verband bij dus probeer ik het bloeden te stoppen met wat wc-papier het duurt even maar uiteindelijk is het gestopt. Ik loop het hokje uit en kijk in de spiegel, gelukkig geen rode wangen niemand zal zien dat ik gehuild heb. Ik loop naar de les, ik ben te laat maar het is m'n mentor en haar maakt het niet uit als je iets later bent. Maar ze vraagt er wel naar. Roxy schreeuwt door de klas: 'ze moest nog even kijken of ze lelijker was geworden en ik denk het van wel anders zou ze niet zo lang weg blijven' grapt Roxy. De mentor kijkt me vragend aan maar vraagt niks en Roxy krijgt ook niks te horen.
Na de les is de pauze, ik ga naar mijn kluisje om de boeken te pakken voor de volgende uren. Wanneer ik me omdraai staat Roxy achter me.
'Hee, dikzak.' 'Weet je wat ik met dikzakken doe?' 'Dit!' En ik voel een trap in m'n maag. Ik krimp in elkaar van de pijn. Dan bedenkt Roxy zich dat ze me hier niet moet gaan slaan dat valt op. Ze dwingt me om mee te lopen naar de handvaardigheid lokalen daar is bijna nooit iemand. Ik loop mee in de hoop dat ze me niet zal slaan maar helaas. Voor ik het weet lig ik op de grond van de pijn. 'Nog een laatste trap om het af te maken' hoor ik Roxy nog net zeggen en daarna verlies ik mijn bewustzijn.
Even later wordt ik wakker van een bekende stem.
'Skye..' Zegt de stem.
Ik kijk haar aan en zie wie het is.
Het is..

A/N
Cliffhanger
Wie zou degene zijn die Skye vindt? Ze is nog niet in het verhaal voorgekomen maar zal later in het verhaal een belangrijke rol gaan spelen. Meer ga ik niet verklappen.

Wat vonden jullie van dit hoofdstuk?
Ik heb hem wel wat aangepast vanuit m'n laptop. Ik vond het oude verhaal toch minder dus daarom is het nu zo geworden.

Please vote and comment!!

Never Been HurtWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu