Besøket

35 2 0
                                    

Jeg sitter hjemme i sofaen og ser på tv sammen med venninnen min Emilie. Det er 31. Oktober og klokken er åtte minutter over seks. Vi ser på en skrekkfilm. Den heter "Dark Shadows". Den varer i nittito minutter. Vi ha sett fjorten minutter. Jeg henter en chipspose på kjøkkenet. Akkurat da ringer det på døren.
"Sett på pause!", roper jeg til Emilie.
Jeg åpner døren. Der står det en jente. Hun er kanskje ni år. Hun har blek hud og er kledd i en lang, krøllete, hvit kjole som er altfor lang til henne, så hun snubler nesten i den. Klærne er hullete og blodige og hun ligner på jenta i filmen. Hun bare står der og stirrer meg inn i øynene.
"Hvem er du?", spør jeg.
Hun bare ser på meg.
"Redd meg", sier hun og så faller hun framover.
"Emilie, kom inn hit!", roper jeg, men ingen svar.
Jeg begynner å skjelve. Jeg kjenner det går frysninger gjennom hele meg. Jeg er redd. Hvem er denne rare, bleke jenta? Jeg henter mobilen min som ligger i stuen og skriver inn: "113". Hånden min løfter fort opp mobilen til øret mitt, men jeg hører ingenting, ikke summing heller. Jeg taster inn nummeret til mamma. Jeg vet hun er på halloween-fest, men jeg er så skremt at jeg ringer likevel. Ingen summing der heller. Kanskje det er noe galt med mobilen min? Jeg plukker fort opp mobilen til Emilie, som jeg ser på sofaen og prøver å ringe "113" med den. Til min store skuffelse funker ikke den heller. Jeg begynner å skjelve. Jeg tar med mobilen og går inn igjen til jenta i gangen. Jeg drar henne litt lenger inn i gangen og lukker døren. Hun ligger livløst på gulvet.
"Emilie!!!", roper jeg igjen.
Fortsatt ingen svar. Jenta på gulvet ligger helt stille. Rører ikke på seg. Plutselig ser det ut som en ånd kommer ut av henne. En slags gjennomsiktig skapning farer opp. En gjennomsiktig jente reiser seg opp.

Blodig alvorWhere stories live. Discover now