6. Bölüm

2.1K 116 3
                                    

Kapıyı çaldık ve kapı açıldı.
Kapıyı açan orta yaşlarında bir kadındı. Çiçek ve çikolatayı uzattık, içeri buyurdular bizi. Koridorun sonundaydı büyük salon. Evin bey'i içerde bizleri bekliyordu. Mahremiyete önem veren aile, kadın erkek ayrı odalarda oturduk. Heyecanlıydım.. Sanki istemiyordum.. Ama sonra hemen duâ'mı ettim; "Rabbim; gönlümdekini hakkımda hayırlı, hakkımdakini de gönlüme razı eyle.."
Aileyi tanımaya başlamıştık. Kızın ailesi iki yıl önce bir trafik kazasında hayata gözlerini yummuşlardı; bu yüzden de kız dedesiyle kalıyormuş. Koyu sohbete dalmıştık ki; salonun kapısı açıldı. İçeri peçeli genç bir kız girdi. "İstemeye geldiğimiz kız bu sanırım" diye düşünmüştüm. Kahveleri verdikten sonra hemen salondan çıktı. Babam kahveden bir yudum aldıktan sonra klasik isteme konularına girmişti, kızı istemişti. Tam o sırada bende kahvemden bir yudum almıştım ki, ağzımda hâlâ unutamadığım bir tad oldu.. Tuzlu kahve.. Her erkeğin korkulu rüyâsı..
"Efendim sizde uygun görürseniz gençlerimiz bir oda'da üçüncü bir kişi ile kısa bir sohbet etsinler; öyle karar verelim inşaAllah". Bu teklif bana da cazip gelmişti, sonuçta ben onu tanımıyordum. Teklifi kabul ettik ve kahveyi getiren kız ve yanında başka peçeli bir kız daha geldi. Kardeşi olmalıydı. Oturduk.. İkimizde çok utanıyorduk, hâyâ ediyorduk. Sonra kahveleri getiren kız kenara çekildi. Şaşırdım, o değil miydi ? Sonra anladım ki, tanışacağım kız diğeriydi. Heyecanını dindirdikten sonra "isminiz nedir?" Diye sormuştum.
Ve cevabı beni çok şaşırttı, içimden "Bismillah..!" dedim.. Derin nefes aldım..

Aşk-ı SabrHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin