Capitolul 1- Surpriza

7.3K 423 22
                                    

Descoperirea pe care Eros di Angeli o făcuse avea să schimbe destinul întregii omeniri. Viitorul se afla în mâinile lui, motiv pentru care trebuia să-și joace inteligent cărțile.

Răcorindu-se cu un pahar de limonadă, Eros privea absent cursa de la balconul apartamentului închiriat special pentru Marele Premiu al Principatului Monaco. Aflase de curând că devenise proprietarul unei echipe de Formula 1, părinții lui reușind să-l surprindă cu ineditul cadou chiar de ziua sa de naștere.

Împlinea treizeci de ani și pentru prima dată încălcase tradiția. Își dorise ceva diferit – așa își motivase decizia de-a nu-și sărbători aniversarea în Milano, orașul său natal. Evitase să spună familiei că ajunsese atât de obsedat de marea sa descoperire, pe care o ținea secretă, încât intenționa să-și serbeze în laborator schimbarea prefixului.

Își privi iar ceasul de la încheietura mâinii. Nu se afla în dispoziția necesară pentru a se bucura de spectacol, gândurile fugindu-i la proiectul pe care-l avea de finalizat. Trebuia să mai monteze un cablu de alimentare la unitatea centrală și să verifice din nou stabilitatea nucleului, care urma să genereze o energie suficientă pentru funcționarea autonomă. Făcuse asta deja, și nu o dată, dar voia să fie sigur.

— Te plictisești? îi întrerupse Paris Mavros lista pe care și-o construise în minte.

Eros își întoarse privirea spre cel care-i dăduse planurile peste cap. Dis-de-dimineață, s-a trezit cu verișorul său primar la ușă. Paris îl anunțase că-l aștepta o surpriză de proporții și, într-adevăr, nu fusese dezamăgit. Dacă ziua lui n-ar fi picat duminica, poate ar fi ajuns proprietarul unei echipe de Formula E, însă le era profund recunoscător părinților săi.

Oricum, Federația Internațională de Automobilism modificase regulile pentru ca monoposturile să poată fi considerate prietenoase cu mediul. De când utilizau un combustibil pe bază de hidrogen, Eros și-a propus să asiste la Marele Premiu, chiar dacă nu și-a făcut deloc timp, în cei cinci ani de când se mutase în Principat.

— Câte ture mai sunt până la final?

Paris umplu două pahare de șampanie, pe care le ciocni unul de altul, după care i se alătură, așezându-se pe fotoliul din stânga.

— Șapte, îi răspunse, dând pe gât băutura spumantă. Nu avea rost să-și îmbie vărul, din moment ce acesta nu bea alcool, astfel încât goli și cel de-al doilea pahar, din câteva înghițituri.

— Nu-s shot-uri, îi atrase Eros atenția pe un ton ușor critic.

Paris își trecu limba peste buze, apoi se lăsă pe spate, punându-și picioarele încrucișate pe măsuța din fața lor.

— Ți-am găsit o tipă beton.

— Iar... comentă Eros flegmatic.

Paris mereu încerca să-i facă lipeala cu „prietene" de-ale lui, care, invariabil, aveau ceva în comun: excelau la aspectul fizic. Își luase angajamentul solemn că el i-o va prezenta pe viitoarea soție – o activitate ce se transformase într-un adevărat scop al vieții lui.

— E ce trebe', crede-mă! surâse Paris satisfăcut, aprinzându-și trabucul Gurkha Black Dragon.

Ochii verzi îi erau ascunși în spatele unor ochelari de soare stil aviator, maro, asortați cu pantofii și cureaua de piele. Cămașa albă, descheiată la trei nasturi, îi scotea în evidență pielea măslinie. Părul negru și creț îi ajungea până la umeri, câteva bucle acoperindu-i o parte din frunte, într-o frizură aparent dezordonată, ce-i încadra fizionomia masculină tipic elenă, cu un nas drept și o linie bine definită a maxilarului.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 29, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

MAJESTIQUEWhere stories live. Discover now