21.Bölüm : Böcürt

1.5K 98 24
                                    

Sirius

 Sirius karanlık koridorda yürümeye devam etti. Elindeki Çapulcu Haritasını daha iyi görebilmek için ucundan bir ışık demeti çıkan asasını haritaya yaklaştırdı. 

 Haritada Valentine'ın nerede olduğunu temsil eden noktaya dikkatle baktı. Üçüncü kat koridoru? Bu saatte ona söylemeden niçin dışarı çıkmıştı ki? " Her neyse.." diye düşünüp diğer koridorşarı kolaçan etti. Yatakhane dışında olan sadece bir kaç kişi vardı. Filch, bir avuç Slytherin, bir tane Ravenclaw vardı. Gryffindor ve Hufflepuff'lardan eser yoktu. Gryffindor kulesinden gelmesi nedeniyle üçüncü kata varmak için aşağı inmeliydi. 

Bir kat daha indikten sonra üçüncü kat koridoruna vardı. Bir kez daha haritaya göz gezdirdi. Koridorda sadece 3 nokta vardı. Biri o diğer Val ise sonuncu kimdi? Adına bakmadan Filch'in kedisi Mrs. Norris olabileceği düşüncesiyle devam etti. Kapısı açık bir sınıf vardı sadece. İçeride biri vardı. Çapulcu Haritasına bakmadan "Muziplik tamamlandı." diye fısıldadı ve boş bir parşömene döndü harita. Koridorun sonundaki sınıfa giderken haritayı hemen arka cebine sıkıştırdı. Sınıfın kapısından içeri adım atınca ayakları yere çivilendi. Öylece kalakaldı.

 Valentine ve Ryan yan yana duruyorlardı. Valentine kolunu Ryan'ın beline dolamıştı, Ryan'sa kolunu Valentine'ın omzuna koymuştu. 

 " Süpriiiz! Ne kadar aptalsın, Sirius. " dedi gülümseyerek. Ama bu şeytani bir gülümsemeydi. Tanıdığı Valentine'dan daha güzeldi - ki Valentine yarı Veela olduğu için hayal etmesi zordu - ama daha korkunçtu. Bembeyaz dişlerini göstererek sırıttı.

" Bu gece buraya geleceğini biliyordum. Bu kadar aptalken seni seveceğimi nasıl düşünürsün ki, aklım almıyor. Sana katlanmak oldukça zordu. Tabi kurtadam Lupin, budala sıçan Pettigrew ve Evans'a aşık Potter'a da... "

Sirius'un şaşkınlıkla gözleri büyüdü.

"Ah, Ryan herşeyi biliyor. Uzun süredir beraberiz. Artık öğrenme vaktin gelmişti." Dedi Sirius'a. Ardından Ryan'a gülümseyip döndü ve dudakları buluştu.

 Sirius ağzını açamıyordu. Yüzünü ateş basmıştı. Nasıl...

Ryan Sirius'a döndü ve yeşil gözleri karanlık bir şekilde parladı.

" Başta Valentine'ın fikrini duyunca düşünmem gerekmişti ama planımızın seni kullanıp atma bölümü çok hoşuma gitti , Black." dedi Ryan.

Sonra tüylerini diken diken eden bir biçimde güldü Valentine. Ardından asasını Sirius'a doğru kaldırdı.

"Ah, hayır tatlım sen yapma. Senin uğraşmanı istemem." Dedi Ryan ve kendi asasını kaldırdı.

"AVADA KEDAVRA!"





Sirius nefes nefese bir şekilde uyandı. Alnı buz gibi olmuştu ve terler akıyordu. Gördüğü kabusun etkisinden çıkamamış bir biçimde kesik kesik soluyordu.

James'in uyurken yataktan sarkan elindeki Çapulcu Haritasını aldı.

"Yemin ederim ki hayırlı bir şey düşünmüyorum." Dedi haritaya ve Hogwarts önünde belirdi.

Hemen Üçüncü kat koridoruna baktı. Bomboştu...

Kızlar yatakhanesine göz gezdirdi. Valentine da hala oradaydı. Ravenclaw Ortak Salonuna baktı. Gecenin bu saatinde boştu tabiki. Ryan Davies ise yatakhanesinde gözüküyordu. Derin bir nefes alarak haritayı yere bıraktı. Rüyası o kadar gerçekçiydi ki...

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin