80. Luku | 011197 |

472 35 31
                                    

Tommin nk
Olen ollut Ollin luona ehkä tunnin ajan. Hän on panikoinut sen koko ajan. Minä olen parhaani mukaan yrittänyt rauhoitella häntä.
"Alma laitto viestiä!" Olli yhtäkkiä parahtaa.
"No mitä se sano?" kysyn. "Se sano et-et... Aleksi ei tuu elossa takas jos soitan poliisit", Olli kertoo. Olli näyttää siltä, että purskahtaisi kohta itkuun. En kyllä ihmettele. "Aleksi kuolee", Olli sanoo ja purskahtaa itkuun. "Nyt Olli rakas, Aleksi ei oo kuole", yritän rauhoitella Ollia. Se on aika mahdoton tehtävä tällä hetkellä.

"Mut mitä jos se kuolee tai jos en saa sitä ikinä takas jos vaikka Alma huumaa sen tai jos se tekee sille jotai muuta", Olli panikoi. "Nyt Olli älä jossittele, kun nyt me yritetään löytää Aleksi", sanon Ollille. Jouduin ottamaan Ollin minun syliini niin, ettei hän voisi liikkua. "Mut mitä jos se on jo kuollu", Olli sanoo itkien. "Ei Alma ois laittanu sulle tota viestiä jos se olis jo kuollu", sanon. "Anna mulle sun puhelin nii mä puhun sille Almalle", pyydän Ollilta.

Ollin nk
Annan puhelimeni Tommille. "Mikä sun koodi on?" Tommi kysyy. "011197", luettelen. Tommi hymähtää, mutta ei sano mitään. Emme ehkä ole yhdessä, mutta saa minulla silti olla Aleksin syntymäpäivä koodina. Miksei muka saisi?

"Alma haluu 2000€ tai sut et se suostus kertoo mis Allu on", Tommi sanoo. "Mut ei mul oo ku jotain 100 euroo", sanon itkien. "Nyt Olli rauhotu kyl me saadaan pikkuallu takas", Tommi sanoo. "Mitä jos ei?" kysyn hiljaa. "Kyl me saadaan", Tommi sanoo.

"Tiiäksä mis Alma asuu?" Tommi kysyy. "Joo", sanon. "Okei no mennään ettii sieltä lähistöiltä", Tommi sanoo. "Mut mitä jos Alma vaik suuuttuu et mentii ettii Alluu ite?" kysyn hädissäni. "Ei meil oo muutakaa vaihtoehtoo", Tommi sanoo.

"Alma sano et mul on tunti aikaa hommaa me rahat tai panna Almaa tai muuten Aleksi on mennyttä", luen järkyttyneeänä Alman lähettämää viestiä. "Ei en haluu", sanon. "Nyt Olli tehään hyvä suunnitelma, eikä panikoida", Tommi sanoo.

Aleksin nk
Istun kylmässä ja pimeässä huoneessa. Huone on aika pieni. Minulla on erittäin kylmä. Joku kävi tässä hetki sitten katsomassa minua. En tiedä kuka se oli. Tulisipa joku hakemaan minut pois täältä.

Minulla ei ole puhelinta eikä ruokaa. Huoneessa ei ole pienintäkään valoa. En näe mitään. Huone on myös varmaan typötyhjä. En pysty myöskään liikkumaan, koska jalkani on sidottu yhteen. Käteni on myös sidottu yhteen ja ne on kiedottu jonkun tolpan ympärille. En voi puhua, koska suuni on peitetty jesarilla. Sentään silmiäni ei ole peitetty, mutta ei siitä mitään haittaakaan olisi tässä pimeässä huoneessa.
_ _ _
408 sanaa
Eilen. Oli. Emmagaala.

Can you feel my heart [VALMIS]Where stories live. Discover now