4 ~ Ben je wel zeker dat ze te vertrouwen is?

1.1K 65 11
                                    

Benny

*kan goed omgaan met wapens

*zit in ?? bende

Ik knabbelde even op het topje van mijn pen en bladerde door.


Maxim

*geschiedenis laptop nog checken

*kan revolver hanteren


Mrs Lockwood

*verleden uitzoeken


Mr Lockwood

*'job' achterhalen

************************

Ruimte achter garage

*inhoud / spullen bekijken


Voldaan klapte ik mijn notitieboekje dicht. Misschien werd het tijd dat ik een leuk kleedje uitzocht om straks te dragen. Mr Lockwood zag er wel uit alsof hij van deftig en chic gedoe hield.

Na een paar minuutjes had ik al mijn favoriete outfit bijeen gegrabbeld. Kort, donkerrood kleedje met zwarte pumps.

Maxim en ik hadden afgesproken dat hij naar mijn kamer zou komen, rond kwart voor zes. Zuchtend keek ik op mijn polshorloge. Nog een half uur. Ik nam mijn schriftje er opnieuw bij. Hopelijk kwam ik straks meer te weten over Maxims vader, en misschien kreeg ik iets te horen over zijn moeder. Straks zou ik mijn koffers verder uitpakken, als ik er zeker van was dat ik niet bekeken werd, want MI6 had een extra rugzak meegegeven aan me. Er zaten waarschijnlijk wel leuke spulletjes in.

Misschien kon ik eens rondkijken in Maxims kamer, dacht ik. Als ik betrapt werd, kon ik gewoon zeggen dat ik hem zocht. Hij zou zich nog vereerd voelen ook.

__________

Voorzichtig duwde ik zijn deur open. Meteen scheen de zon in mijn gezicht. Een wand van zijn kamer bestond grotendeels uit een glazen wand. Ik liep er naartoe en legde mijn handen tegen het glas. Het uitzicht was hier nog mooier dan dat vanuit mijn kamer. In de verte zag ik de hoge boomtoppen. Glimlachend draaide ik me om. Zijn tweepersoonsbed stond in een hoek. Al zijn kussens en lakens lagen op een berg, met zijn laptop ernaast. Bingo. Snel klapte ik hem open.

Met een pruillipje keek ik naar zijn scherm. Welk wachtwoord zou hij hebben? Mja, daar kwam ik later misschien wel achter. Ik wou net opstaan, toen ik een ingeving kreeg. Zou de stoere jongen misschien toch een cutie zijn? Ik typte snel mijn naam in en lachte.

Terwijl ik door zijn geschiedenis scrolde, zag ik dat 'Facebook' vaak terugkwam. Ook zijn mailbox zag ik meerdere keren staan. Toen ik merkte dat hij niet uitgelogd was op Facebook, hield ik het pijltje twijfelend stil boven het tekstballonnetje. Zou ik zijn berichtjes wel mogen lezen? Mijn missie was belangrijke informatie verzamelen over de familie Lockwood, en niet het liefdesleven van de zoon uitpluizen. Ik hakte de knoop door en klikte resoluut zijn chatgesprekken aan.

Al die meisjesnamen.. Ik voelde de jaloersheid opborrelen en keek strak naar het scherm. Plots hoorde ik een nieuw berichtje binnenkomen. Nieuwsgierig keek ik naar onder en zag dat het Benny was. In een reflex sloot ik meteen af. Ik twijfelde even en opende zijn profiel toch opnieuw.


Benny: En?


Ik las het niet-begrijpend en scrolde nieuwsgierig naar boven.


Benny: Ben je wel zeker dat ze te vertrouwen is?

Maxim: Ik weet het niet. Ze interesseert me meer dan die andere meiden.

Benny: Ik vertrouw haar voor geen haar. Geen enkel meisje buiten onze groep kan zo schieten.

Maxim: Dus je geeft toe dat mijn meisje toch beter kan mikken dan jou?

Benny: Zei ik dat dan?

Maxim: Ja.

Benny: Loser

...

Benny: Als ik jou was zou ik haar goed in het oog houden.

Maxim: Doe ik ook

...

Maxim: Deze nacht was ze uit haar kamer verdwenen. Volgens mijn pa sloop er iemand rond in de ruimte naast de garage.

Benny: Zie je!


Ik klikte Benny weg en las vluchtig Maxims gesprekken met een zeker Lara. Het verbaasde me dat het niet veel meer was dan onschuldig geflirt.

Veel meer was ik niet te weten gekomen, buiten dat Maxim en Benny in dezelfde bende zaten. En ze konden allebei goed met wapens overweg.. Ik sloot Facebook af en opende in plaats daarvan zijn mailbox. Ook daar had hij niet uitgelogd. Eigenlijk heb ik veel geluk vandaag, dacht ik vrolijk. Het viel me op dat bijna al zijn mails van een zekere William kwamen. Ik klikte de laatste gelezen mail aan.


Zorg ervoor dat ze niets tekort komen. Ze moeten je volkomen vertrouwen, dan pas kun je aan de volgende fase beginnen. Als je alles volgens plan doet, kan je binnen de kortste keren alles overnemen van je vader.

Blijf ook je vaardigheden trainen.


Zonder er iets van te snappen, sloot ik zijn laptop af. Het was al bijna tijd. Ik rekte me uit en checkte nog snel als alles op zijn plaats lag. Toen draaide ik me om. 

Maxim keek me onbewogen aan, leunend in de deurpost.

Undercover girlfriend •1Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu