Part 4

1.1K 70 4
                                    

Neymar P.O.V

Uzeo sam telefon od Rafe te ukucao meni dobro poznati broj. Javila se ona....Ela.

-Halo...Raff nesto si trebala?

Nisam imao hrabrosti ni da joj kazem hej. Ni jedno pisljivo "Hej". Poklopio sam slusalicu te dao telefon Rafi. Odmaknuo sam se od nje ali ona je krenula za mnom.

-Nemoras ici za mnom. Dobro sam sada. Bolje mi je.

-Ali Ney ne mozes sam tako pijan.

-Rafaella dobro sam i nemoj me vise muciti. Idem sam i ne slijedi me.

Okrenuo sam se te otisao od nje. Isao sam skroz uz obalu mora. More je bilo tako prekrasno. Malo sam razmisljao. Sta bi bilo ako joj kazem da je volim? Kako bi ona reagirala? A sta ako ona mene uopste ne voli? Sta ako vise ne htjedne ni razgovarati sa mnom? Neymar sta pricas ti? Hajde razbistri glavu. Sad joj neces nista reci i samo suti. Neka te malo bolje upozna a i ti nju. Vratio sam se kuci te sam odmah legao na spavanje.

(...)

Trrrrr-trrrrrr

Rukom lupam po ormaricu ko budala nebi li ugasio budilnicu. Ahhhh sedam sati a ja u 12 imam trening. Prokleta budilnica opet me je probudila ranije. No hajde dobro. Ustao sam te izasao na balkon. Bilo je tako prelijepo jutro. Subota je. Obozavam ovaj dan u sedmici neznam zasto ali ga obozavam. Osjecao sam miris mora. Mmmmm kako je prelijep miris. Pogledao sam u stranu susjednog dvorista i vidio nju kako trenira. Trenirala je odbojku i mogu slobodno reci da je bila poprilicno dobra. Uzivao sam gledajuci je dok mi Rafa nije stavila vrelu kafu na moju ruku.

-Aaaaaa jesi ti normalna?

-Ja jesam ali izgleda da ti nisi. Otkad nas ona posjecuje ti nisi sav svoj.

-Pa sta iako nisam. Imam i ja svojih problema.

-Dobro. Hajde reci sad meni kakvih problema?

-Raffa nemoj jos i ti.

-Pa sta samo ti zelim pomoci...

-Nemoj. Sam cu to rjesiti.

-Dobro. Kako hoces.

Okrenula ss i otisla. Nje vise nije bilo u dvoristu pa sam i ja otisao sa balkona. Sisao sam u kuhinju te uzeo svoj sendvic i polako ga jeo. Nisam nikuda zurio dok nisam vidio Rafu kako trci po kuci. Sjetio sam se treninga. Pogledao sam na sat o nee 11:00. Necu stici. Malo sam pozurio te sam sve spakovao i krenuo napolje. U tom trenutku neko je pozvonio na vrata. Naglo sam ih otvorio i vidjeo.....

Evo ga jedan nastavak....malo je kraci ali mozda napisem jos jedan danas.

#Vote

#Kom

I love you all ♥♥♥♥♥

/Ljubav ne bira!/Where stories live. Discover now