38 - încercări de a vinde maimuţe bananei.

180 13 2
                                    

Din cauza motivelor socialo-culturalo-diversificative, am hotărât că trebuie să existe mai multe persoane de culoare şi de alte naţionalităţi în această carte, pe lângă Jagaciak, cu care am făcut imensa greşeală de a îi ataşa un OCD şi un talent pe care nu m-am obosit să îl descriu foarte tare, precum şi .. ăh, pe Medae, care e albă şi sunt amândouă fane imense Jack Daniel. Ceea ce a fost o greşeală din partea mea. Aşa că la editare, Daniel va fi o persoană de culoare, pentru faptul că Aberdovy e în America, şi diversitatea e un laitmotiv. În cazul în care nu a fost evident [pentru că sunt cretină], şi Olye Jimm este o persoană de culoare. Mă deranjează faptul că din oficiu, fiecare apariţie nouă este, în cărţi, ori caucaziană ori palidă ca mozarella. Şi blondă, pe d-asupra.

___

Întâlnirea pe care a propus-o Kobovski a fost una dintre cele mai mari eşecuri. Sau cel puţin asta a crezut Stosh în primele 5 ore după ce Kobovski a vorbit cu Chantal, în încercarea de a se răzbuna pe felul în care Stosh l-a ignorat. Dar atunci când Dylan, Stosh şi Kobovski au migrat către apartamentul lui Dylan ca să îl cheme pe Nate ca să îi povestească lui Stosh vrute şi nevrute, era prea târziu.

Aşa a ajuns Stosh aproape speriată pe canapeaua din sufrageria neamenajată a lui Dylan, cu Kobovski supraveghind vigilent din colţul camerei, sprijinit de tocul uşii şi privind absent spre nicăieriul de pe fereastră.

Nate nu a întârziat să apară, intrând în casă cu o agitaţie interioară vizibilă. Kobovski nu îl salută, şi nici nu îi răspunde vreun fel, aşa că se aşează pe fotoliul de lângă geam, privind insistent în direcţia brunetei.

- El rămâne, e tot ce îi zice înainte să gesticuleze spre Kobovski şi îi face semn să înceapă.

- Nu ştiu ce ştii, îi zice el, iar ea îşi dă ochii peste cap.

- Spune-mi versiunea ta şi eu o să confrunt cu ce ştiu.

- Acum câteva zile Joseph m-a chemat să mă răzbun pe cineva care i-a pus beţe în roate. Îi eram dator cu ceva de acum două veri, şi a trebuit să o fac. Adevărul e că nu prea am întrebat despre ce e vorba, iar el nu mi-a povestit.

Se lasă în faţă, sprijinindu-şi coatele de genunchi şi oftând.

- Am ajuns în detenţie şi m-a scos o veche priete...

- Cât de veche? îl întrerupe.

- În jur de 3 sau 4 ani. Ne-am întâlnit într-o tabără din Atlanta, îi explică, şi îşi drege glasul când Stosh îi face semn să continue. Acum câteva zile Olive mi-a spus că are nevoie de mine în oraşul de unde vine, de unde şi motivul pentru care m-a scos din închisoare - avea nevoie de cineva necunoscut, care să facă cum zice ea.

Stosh îşi strânge mai tare pătura în jurul ei şi se lasă pe spate, încolăcindu-şi picioarele turceşte. Acum vine faza fierbinte, momentul în care îşi va fi dat seama dacă Nate minte sau nu.

- Mi-a zis că trebuia să sperii pe cineva, şi să filmez în timp ce o fac. Nu mi-a zis dacă e o ea, sau un el. Şi nici nu a vrut să îmi spună.

- Defineşte a speria, îi cere ea.

- Probabil bătaie. Uh... umilire, în cel mai rău caz, îi zice, iar Kobovski mârâie nişte cuvinte indescifrabile.

- Defineşte a umili, continuă, fără să crâncnească la reacţia adultului.

- Şantaj psihic, expunere emoţională. De ce mă întrerupi?

- Eu pun întrebările. Continuă, zice, sec.

- Oricum, mi-a zis că e o persoană care a înşelat şi ea e îndrăgostită de cealaltă parte a cuplului. Acum, nu că aş judeca, sau ceva... dar Olive chiar arată de parcă îi plac ambele sexe. Uh... pe drum, a... agăţat o fată.

/editez/ Fără promisiuni - Stosh (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum