16 ani şi încă 150 de zile pe lângă. [II]

550 28 7
                                    

"-Eşti aşa de urâtă că nu mai avem ciori pe câmp, îi şopteşte Daniel Alda şi îi zâmbeşte aşteptând replica.

Stosh chicoteşte şi ridică o sprânceană la el.

Luptele de replici erau la ordinea zilei în orele de fizică, toată clasa ştiind că în spate, pe rândul de la uşă, se dau cele mai tari 'conflicte'. Ea se leagană pe picioarele din spate ale scaunului, izbind cu un oarecare zgomot spătarul de peretele cu lambriuri întunecate. El stă cu mâinile încrucişate în dreptul pieptului şi se încruntă din când în când la profesoară, urându-i cancer, sida, leucemie şi alte de-astea.

-Eşti aşa de prost că atunci când ai văzut un kiwi prima oară ai zis că-i cartof cu blană, îi replică ea şi îşi muşcă buza de jos ca să nu râdă."

 -Ştii că te urăsc, nu? îl întreabă Stosh pe Nate când îl vede mergând pe hol, încercând oarecum să îl prindă din urmă ca să îi spună că e un nenorocit mincinos şi că a speriat-o degeaba în legătură cu botezul.

Nate, atunci când îi aude vocea, se opreşte pentru o secundă şi o ia la fugă către baia băieţilor, închizându-se într-un cubicul. Stosh îl urmează, crezând că e o glumă.

-Hey, doar nu o să plângi pentru că ţi-am zis că te urăsc, nu-i aşa? îl întreabă şi deschide toate uşile cubiculelor ca să îl găsească.

Se leagănă înainte şi înapoi pe vârfurile bocancilor, silueta-i subţire reflectându-i-se în oglinda imensă de deasupra chiuvetelor. Ajunge la ultima cabină şi împine uşa, însă e încuiată.

-Ok, Vaughn. Înainte să te oblig să îmi povesteşti ce se întâmplă, eşti un mincinos nenorocit.

Auzi un zgomot ca un scâncet şi forţă uşa.

-Oh, haide motherfuckere, doar nu ai de gând să stai toată ziua acolo ca o păpuşă Barbie care şi-a rupt unghia de la degeţelul mic.. încearcă să îl convingă să iasă.

Îşi dezlipeşte cu greutate umărul de pe uşă, clătinându-se puţin.

Uitându-se la clanţă, observă că nu are încuietoare exterioară, ci un fel de dop cu un cant destul de lat pe mijloc. O grămadă de amintiri aproape îi provoacă râsul - atunci când băieţii au descoperit cum să saboteze baia fetelor într-o tabără din mijlocul Elveţiei folosind alte chei ca să proptească marginea plată de cantul chestiei şi să rotească.

Asta face şi Stosh, mulţumindu-i mental lui Olye Jimm pentru tehnicile învăţate.

-Doar pleacă dracului de-aici! îi aude vocea şi ştie că e nervos.

Ezită pentru o clipă; are cu adevărat chef să intre în conflict cu un bărbat nervos? Ridică din umeri aproape nepăsătoare, trecând marginea cheii prin cant, precum ar trece un card de credit prin cititorul de carduri. Repetă de câteva ori acţiunea, indecisă.

Iar i se întâmplă; Îi aude respiraţia şi bătăile inimii ca un ritm ameţitor dintr-o discotecă plină de fum şi lume. Pentru câteva clipe, zgomotul e neregulat, aproape asurzitor.

Când în final răsuceşte şi deschide încuietoarea, îl aude pe Nate încercând să tragă de mâner.

-Pleacă, repetă el şi ea e convinsă că cea mai potrivită acţiune ar fi să îl scoată de urechi de-acolo.

Dar nu o face, şi, din nou, pentru câteva clipe, are din nou senzaţia aia ciudată.

Aude un băiat apropiindu-se de baia băieţilor, stăruind câteva clipe la uşa principală, explicându-i ceva unei fete. Înainte ca el să se prindă că în baie e un intrus de sex opus, Stosh trage uşa şi intră cu Vaughn în cubiculul nu neapărat mic.

/editez/ Fără promisiuni - Stosh (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum