-Bekle Beni İstanbul-

5.8K 288 16
                                    

Sabah alarmın sesiyle uyandım.Nefret ediyorum şu okula gittiğim günleri o yüzdendir ki kendimi hep derslere veriyorum. Uyuşuk uyuşuk kalkıp odamdaki banyoda elimi yüzümü yıkadım. Dolabımın yanına gittim okul üniformalarımı giydim.Saçlarım berbat gözüktüğünden onları da at kuyruğu yaptım ve çantamı da alıp odadan çıktım.

Merdivenlerden indiğimde nefis kokular geldi burnuma. Imm annem kahvaltı hazırlamış. Ne o patates kızartmasımı oha dayanamam. Çantamı yere fırlattığım gibi patateslere koştum. Tam alacakken annem elime vurdu.ANNEM;

-Elinle yemeği düşünmüyosun heralde canım.

+Evet anne şu an tam olarakta onu düşünüyorum.

-Kızım kendine biraz dikkat etsen böyle nereye kadar sürer.

+Anne şu konuyu açma istemiyorum. 

-Kızım ben senin sağlığını düşünüyorum.

+Tamam anne ben hep bunları duymaktan sıkıldım.Okula geç kalıcam.

Ağzıma tıktığım patateslerle evden çıktım. 

+Görüşürüz anne

-Görüşürüz kızım dikkatli ol.

+Tamam.

Dışarda servisi beklerken baya fazla beklediğimi anladım saate baktığımda içimden 'kesin servisi kaçırdım' diye sitem de ettim. Ne yazıkki okula otobüsle gidicem. Otobüs durağına gittim neyseki kalkmadan yetişmişim. 

İndiğimde biraz yürüdüm ve okul bahçesine girdim. Gene iğneleyici bakışlar üzerimdeydi. Nefret ediyorum ne yani ilk defa mı kilolu ve çirkin bi kız görüyorsunuz! Kimseyi takmamaya çalışarak sınıfa girdim gene dalga geçenleri duymamaya çalıştım. 

Okuldan çıktığımda servise binerek eve döndüm.Eve girip kıyafetlerimi çıkarttım. Ve yatağıma oturdum.Biraz düşündüm,kendimi değiştirmeli miyim ama bi fark olacağını zannetmiyorum.Hemen aynanın önüne geçtim ve kendime baktım. Çok çirkin olduğumu biliyorum ve şişko napabilirim ki ? Osırada annem içeri girdi.

-Kızım seninle konuşmam gereken önemli bi konu var.

+Ne oldu anne ?

-Kızım nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama şeyy..

+Anne insanı çatlatma da de.

-Kızım babanla biraz konuştuk ve babanın işi sebebiyle burdan taşınmamız gerekecek hem senin için de daha iyi olur he ne dersin? İstanbul çok iyi bir şehir ve daha iyi bi eğitim de alırsın.

Annem bi nefeste her şeyi söyledikten sonra gözlerimi pörtlettim ve çığlığımı bastım.

+Anne inanamıyorum burdan kurtulucam bu hayatımda duyduğum en güzel haber.

-Buna sevindim çünkü okulların kapanmasını beklemiycez.

+Ya karnem ne olacak?

-Baban halleder kızım .

Annem odadan çıktıktan sonra hemen aynanın karşısına geçtim ve büyük bir özgüvenle ' değişicem ve seni yenicem şişko kız' dedim. Evet kendimle konuşuyorum farkındayım ama bunu yapmam gerek. Değişmem gerek yeni hayatıma yeni gideceğim okula güzel bir başlangıç yapmam gerek. 

Hemen aşşa inip anneme baktım ufaktan başlamşıştı toplanmaya.Hemen anneme yardım ettim.Normalde kilom yüzünden pek hareket etmem. Ama sonuç burdan kurtulmaksa ne gerekiyosa yaparım.

Neredeyse 4 saat evi topladık ve sadece yatak odalarımız vardı. Kendimize bi yorgunluk kahvesi yaptık ve içtik. Hemen söze atıldım.

+ANNE ..

-Efendim kızım 

+Şey bana bi diyetisyen, bi cilt uzmanı.bi diş doktoru, yani benim şu görünümümle ilgili şeyleri halletmem için yardımın lazım.

Annem bu dediğime şaşırmıştı.Çünkü ne zaman bu konuları açsa hemen konuyu değiştirir yada uzaklaşırdım.Hayla o gözlerle bana bakıyordu ve bir neden beklediği belliydi hemen o söze başlamadan ben söze başladım.

+Anne İstanbuldan bahsediyoruz ve yeni bir hayattan ordada böyle gözükemem. Arkedaşlarım olmasını istiyorum normal olmak istiyorum.

-Kızım sen zaten normalsin.Ama sana yardım edicem İstanbula gittiğimizde herşey ayarlanmış olacak merak etme:)

+Bi tanesin anne..:*

----------------------------

Kalktığımda saat on du ve ben okual gitmeyeceğim için malum son günler. Rutin işlerimi halledip aşşağı indim.Annemler işi baya ilerletmişti çünkü şuan koltuklar tıra konuluyordu. Annem bana seslenip;

-Kızım hemen odandaki eşyalarını topla bende gelip çarşafları alıcam çabuk ol.

+TAMAM ANNEEEE..

Hemen odama gittim ve kıyafetlerimi toplamaya başladım hepsini bi valize yerleştirdikten sonra kitaplarımı ve ıvır zıvırlerımı da bi valize yerleştirdim. Sonra annem gelip işini halletti. Diğer kişiler geldi ve eşyalarımı çıkarttı.1 saat sonra tır kalktı ve bizde uçaga binmek için havaalanına geçtik.

--------

Uçağa bindiğimizde çok huzurluydum. Güzel olacağıma kendimi o kadar kaptırdım kı yeni bi hayatım olacağını da sayarsak şuan uçakta halay çekebilirdim. Yolculuk biraz uzun olacağından kulaklıklarımı takıp uykuya daldım. Bekle beni istanbulllll.....

-DEĞİŞİM-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin