Hoofdstuk 19

3.9K 242 14
                                    

POV Iris.

"Je hebt je jurkje toch nog wel aan he?"

"Ja Jason, die heb ik nog aan. Wat zou ik anders aan moeten hebben?"

Jason stapt de kamer binnen.

"Iris, morgen mag je al weer terug. Vanavond komen vrienden van me. Ze zouden eigenlijk morgen gaan maar voor jou maakten ze een uitzondering. Je moet je wel als mijn vriendin gedragen. Gaat dat lukken?"

Wow, too much informatie. Maar ik denk dat ik het door heb dus ik knik.

Jason pakt mijn hand en trekt me mee. Jason blinddoekt me weer.

"Jason." zucht ik. "Ik moet dan straks bij het feest overgeven hoor."

Jason zucht.

"Iris.. Je bent echt moeilijk hoor. En duur" zegt hij erachteraan.

Jason loopt naar binnen. Ik zou nu kunnen ontsnappen. Maar dan is de kans groot dat ik Romy en Famke nooit meer zie..

Wat moet ik doen??!

Shit, daar komt Jason. Ik gooi mijn hakken uit en ren ervan door. Daar is een bos. Ik ren zo hard als ik kan. Ik hoor Jason vlak achter me. Hij komt steeds dichterbij. Ik ren nog harder. Ik kijk achterom. Dan struikel ik. Shit. Daar is Jason al. Zijn sterke armen tillen me op.

"Dacht je nu echt dat je zou kunnen ontsnappen, prinses?" Zegt hij.

Dan stopt hij een pil in mijn mond.

"Voor je misselijkheid."zegt hij. "En, babe, ik zal je het nu even alvast vertellen, Luke heeft een chip in je arm geplaatst waarmee we precies kunnen zien waar je bent."

Wat?! Hij heeft wat?! Dan schiet me iets te binnen. Mijn pleegouders komen vandaag thuis. Ik ben benieuwd hoe Luke zich hier uit gaat redden.

POV Luke

Ik ben best een slechte broer. Nou ja, ik heb het 1x eerder meegemaakt. Mijn ouders hadden toen Famke uit het pleeghuis gehaald. Famke was (is) een heel mooi meisje. Toen mijn ouders op vakantie gingen lieten ze mij en Famke alleen achter, en toen heb ik Famke ook hierheen gebracht. Ik ben een vreselijke broer. Toen mijn ouders terug waren heb ik gezegd dat Famke het niet leuk vond dat mijn ouders zo lang weg waren, en dat ze daarom bij iemand anders is gaan wonen. Famke is uiteindelijk ontsnapt, met hulp van haar LifeQuard. Man, die gasten zijn echt sterk! Sinds die dag zijn we chips gaan plaatsen. Maar goed. Nu heb ik Iris, en zij is ook heel erg mooi.

Vandaag komen pa en ma weer thuis. Ik ga even een smoes vertellen. Ik kan natuurlijk niet met dezelfde smoes komen als toen met Famke, maar ik kan ze misschien wel wijsmaken dat ze al naar school was gegaan, naar het internaat. Ja, dat ga ik doen.

Ik zeg mijn maten gedag en stap in mijn Porsche. Ik rijd naar huis. Ik parkeer mijn auto en loop naar binnen. Ik ga zitten gamen. Na een tijdje hoor ik de deur weer open gaan.

"Luke! Iris! We zijn weer thuis!" Hoor ik Mam roepen. Ik loop naar ze toe.

"Heej Ma!" Zeg ik.

"Waar is Iris?" Vraagt ze.

"Tja, ma, Iris blijkt dus echt een nerd te zijn he? Ze wou naar school, en de enige school die open was, was een internaat.." zeg ik zo droevig mogelijk.

"Hai!" Roept mijn vader.

Mijn moeders gezicht is betrokken. Ze kijkt heel zielig. Had ik dit wel moeten doen?

---

Ik heb al meer dan 3,5K🎉 THANK all the unicorns🍬

Maybe komt er morgen weer een update, maybe vanavond al. IDK💁

Vanmiddag heb ik hockeywedstijd, wish me luck👏👏 We staan trouwens 1e☺️✨

Doeggggg🙆💕

Geadopteerd Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu