14

168 6 4

POV Sara
Het is nu 2 dagen later, dus we spelen vandaag de wedstrijd. We spelen de wedstrijd op meadow park, waar het eerste Arsenal women team altijd hun wedstrijden speelt. Ik ben wel zenuwachtig, maar ik weet dat ik we vooral van moet genieten. Voor ons is dit vooral ervaring opdoen. Merel, een van mn teamgenoten is m'n roomie. Wij spelen al heel lang samen. We kwamen op het zelfde moment bij psv, dus kennen we elkaar goed. We zijn goed op elkaar ingespeeld hierdoor, dat is wel fijn omdat ik op 10 sta en zij spits is.

~

Het is nu 16:55 en de wedstrijd begint over 5 minuten. Ik begin steeds meer zenuwachtig te worden, maar ik moet genieten. Ik ben de aanvoerder van ons team, dus mag ik voorop het veld oplopen. Als de jijj een seintje geeft, lopen we het veld op en gaan we op een lijn staan. Ik kijk richting de tribune, en zie Daniëlle zitten met Beth en nog een paar teamgenoten. Daniëlle geeft me een aanmoedigende blik.

Niemand POV
De wedstrijd is goed begonnen voor Arsenal, want ze staan na 5 minuten op een 1-0 voorsprong. De speelster stond vrij en kon makkelijk uithalen. "Kom op meiden er bij blijven." Zegt Sara tegen haar teamgenoten. PSV kan maar geen grip krijgen op Arsenal, die heel snel en slim zijn. Psv is erg ingezakt de hele tijd, waardoor het erg druk is in de 16 meter.
Eenmaal na een aanval van Arsenal die er niet ingaat, schiet de keepster van psv de bal naar voren, waar Sara achteraan rent. Sara kijkt om zich heen, en ziet dat ze niet lambs bij zich heeft. Ze sprint naar voren, en gaat voor een 1 op 1 met de keepster van Arsenal. Net op het moment dat ze wilt schieten voelt ze een trap van achter. De scheidsrechter geeft een penalty, en een gele kaart aan de speelster van Arsenal. Voordat de penalty word genomen, word er eerst naar de enkel van Sara gekeken, want die ging dubbel door die schop. Ze zegt dat ze door kan gaan, dus gaat ze klaar staan om de penalty te nemen. Ze neemt een aanloop en schiet hem perfect in de rechter onderzoek. Meteen fluit de scheids af voor rust.

POV Sara
Ik heb veel pijn aan m'n enkel, maar ik ga het nog proberen. Ik zit lekker in de wedstrijd, dus wil ik dat doorzetten.
We lopen naar de kleedkamer, en drinken wat. "Oké meiden. Over de tussenstand mogen we erg tevreden zijn, maar onze organisatie is niet heel goed. Jullie moeten achterin elkaar coachen, en naar elkaar luisteren. Voorin moeten jullie hoog druk zetten, en wat rustiger aan de bal worden. Voor de rest is de aanval wel goed.

Niemand POV
Voor de rest heeft de coach niet zo veel gezegd. Nu begint de 2e helft, en gaan we klaar staan. Arsenal is weer beter aan de 2e helft begonnen. PSV heeft de verdediging nu wel beter staan dan de eerste helft. PSV heeft een aanval via de linkerkant, en past hem richting sara, die weer onderuit word getrapt. Ze blijft weer liggen omdat haar enkel te veel pijn doet. Ze moet worden gewisseld, en gaat dus het veld af.

POV Sara
M'n enkel doet nu te veel pijn om verder te spelen, maar de fysio heeft wel gezegd dat ik niet naar de dokter hoef. Daar ben ik heel blij mee. Ik ga op de bank zitten, en wacht totdat de wedstrijd is afgelopen.