Epilog

433 38 0
                                    

Haymitch pohled
Tajně si stoupám vedle dveří do Mellina pokoje a poslouchám. Vím, že bych neměl, ale zvědavost mi prostě nedá.
"Mami pověz mi pohádku."Zaprosí Mell.
"A jakou, vždyť už všechny znáš."Nemusím Effie vidět, abych věděl, že se usmála. Nechápu, že to tak rychle uteklo. Už jí je skoro pět.
"Tak...tak mi pověz o tobě a tatínkovi."Snaží se, co nejdýl odkládat spánek. Je stejná jako Effie. Nechce chodit spát brzy, ale ráno by vyspávala do odpoledne.
"Tak dobře. Posuň se."
Zaslechnu šustění peřiny.
"Takže..."Nachvilku se odmlčí."Když jsem tvého tatínka potkala, když mi bylo dvacetdva. Tvýmu tatínkovi bylo dvacetdevět.(aut.not. prosím berte ty čísla s rezervou. Mě se to vážně nechtělo počítat) Zprvu jsme se neměli rádi. No spíš vůbec. On byl, z mého pohledu nevychvaný a věčně opilý a já z jeho pohledu namyšlená a hloupá husička. Což jsem, tak trochu byla. Tvůj táta pil..."
"Jako hodně vody?"Přerušuje jí.
Tiše se uchechtnu.
"...ano pil hodně vody. Věčně byl...opilý z té vody."Koktá, protože neví, jak jí to vysvětlit a nechce její hlavičku zatěžovat zbytečnostmi o tom, že její otec byl alkoholik."A po několika letech, kdy jsme poznali tetu Katniss a strejdu Peetu..."
"A malou Willow."Doplňuje jí.
"Ne. To ještě teta Katniss Willow neměla. Ale zpět k věci a nepřerušuj mě pořád. Náš vztah se začal utužovat potřebou, ochránit tetu a strejdu. Oba jsme proto udělali všechno. A potom přišla ošklivé období mého života, kdy mě tatínek nechal v Kapitolu a odešel. Bylo to ošklivý a nechci ti říkat, co se tu dělo, takže trošku přeskočím. Dostáváme se do doby, kdy jsem u tvého tatínka bydlela, do doby svatby tety Katniss a strejdy Peety. Možná, že už dřív se v našem vztahu něco změnilo, ale oba jsme si toho začala všímat až teď. Začala jsme k sobě pociťovat jisté sympatie, které vedli k lásce. A pak ses měla narodit ty. Ve večeru svatby tety a strejdy jsme oba přiznali své city k tomu druhému. Našli jsme k sobě potřebné pochopení. A potom už jsme čekali na příchod té nejmenší, nejotravnější princezny jménem Mellanie."
Mell se zachichotá."Mám tě ráda."
"Já tebe taky."
"Dáš za mě tatínkovi pusu?"Zeptá se se zívnutím.
"Dám. A teď už spinkej."
"Dobrou noc."
"Dobrou zlatíčko."
Pár vteřin trvá než Effie vyjde na chodbu. Zprvu si mě nevšímá, až když ovinu svoje ruce kolem jejího pasu.
"Zase jsi poslouchal."
"Mám rád pohádky."Políbím jí pod ucho."I když ta dnešní byla nejhezčí."
"To nebyla pohádka Haymitchi."Napomene mě a otočí se, v mém sevření, čelem ke mě.
"Byla, i když trošku špatná. Princezna si vybrala zápornou postavu."
Horlivě zavrtí hlavou."Ne. Princezna si vzala prince na bílém koni."Stoupí si na špičky a líbá mě zlehka na rty."Ta byla od Mellanie."Znovu se přitiskne na moje rty, tentokrát náruživěji."A tahle je ode mě."
Přivinu si jí k sobě těsněji a skláním se pro polibek. Ruce si pokládá za můj krk a opětuje mi polibek. Já tu ženskou miluju!

Hayffie - Pochopení√Where stories live. Discover now