Horečka

327 8 0
                                    

Uběhla už nějaká doba a blížil se konec roku. Na konec roku se naše škola rozhodla udělat představení. Naše třída trénovala náš výstup. Mesíc a půl před vystoupením ráno. Dobré rano pozdravila jsem všechny u stolu. Dobré ? Odpověděly ostatní. Pak jsem je poprosila aby nekřičely. Prosím vás nemohl by jste přestat křičet. Všichni se na mě podívaly . Musely vidět že jsem úplně bílá a úplně splavená. Paty není ti dobře zeptala se máma. Ale na to jsem jí neodpověděla bylo my strašně špatně bolela mě hlava a taky se mi i točila,takže nebylo divu když jsem sebou sekla. Omdlela jsem a probudila se na chvilinku v nemocnici kde se mi snažily srazit horečku . Měla jsem totiž 42 stupnů horečku. Když jsem se probudila byla nademnou vyděšená máma s tátou Viou a Frenciskem. Ahoj Paty je ti už o něco líp? Zeptala se mě máma. Potichu jsem jí řekla že mě bolí hlava jako střep. Ptala jsem se jí jak dlouho jsem spala. Zlato spala jsi asi pět hodin . Doktoři se ti snažily srazit horečku ,tím jak jsi omdlela jsi nás všechny strašně vyděsila. Omlouvám se. Vio volala jsi Leonovy? Jo volala říkal že za tebou přijde až skončí ve škole. Kdy budu moct jít domů? Doktor říkal že buď zítra nebo pozítří. Paty my pomalu pujdem a necháme tě tu odpočívat. Dobře ale přijdete zas? Neboj zítra za tebou zase přijdem . Oni odešly a já zas usnula . Někdo mě chytil za ruku tak jsem se probudila. Ahoj Paty moc jsem se o tebe bál.Via mi říkala že jsi od horečky omdlela a tak tě odvezla sanitka do nemocnice apak že se ti doktoři snažily srazit teplotu. Jo to je pravda. Objala jsem Leona . Copak vypadáš dos unaveně nechceš ještě spát ? Ne chci být vzhůru s tebou. Miluju tě Leone a nechci o tebe přijít. Taky tě miluju a mě se jen tak nezbavíš. Povídaly jsem si a já usnula. Leon odešel domů a nechal mě spát. V noci jsem se probudila s křikem. Paty jsi v pořádku zeptala se mě sestřička. Ano sestři zalhala jsem. Sestřička odešla ,a já se ustrojila do pantoflí a mikiny a přes dveře do nemocničního parku jsem vyklouzla ven. Leon bydlel deset minut od nemocnice. Vzala jsem si telefon a klíče a utekla z nemocnice. Leonovy rodiče nebyli doma tak jsem si odemkla klíčema co my dal Leon. Došla jsem k Leonově pokoji a zaklepala jsem. A čekala jestly mi otevře. Nikdo neotvíral a tak jsem z nervózněla a zaklepala znovu. Prosím slyšela jsem z pokoje. Otevřela jsem dveře a vešla. Paty co tu děláš máš být v nemocnici. Promiň řekla jsem mu a začaly se mi kutálet po tvářích slzy. Co se stalo zeptal se mě Leon . Leone měla jsem noční můru a byla tak skutečná. A co se i zdálo? Leone zdálo semi o tom a zase se mi začaly linout slzy z očí, zdálo se mi že tě srazilo auto a ty jsi při té nehodě umřel. Musela jsem zatebou přijít abych měla opravdu jistotu že ti nic není. Neboj se jsem v pořádku ,ale co ty není ti náhodou špatně? Ne jen mě trošičku bolí hlava. Tak si pojď lehnout ke mě aby se ti udělalo dobře. Lehla jsem si k Leonovy a během pěti minut jsem tvrdě usnula. Leonovi pak začal vybrovat mobil. Leon ho zvedl.
Hovor: Prosím ? Počkejte paní Stoessel Paty je u mě.Co ? Jo přišla před deseti mimutami,právě jsem vám chtěl volat . Dáš mi ji k telefonu. To nejde byla dost rozrušená a před chvilkou usnula. Tak dobře zavolám do nemocnice a zítra až pojedu podepsat revers tak se pro ni stavím. Dobře tak dobrou noc. Dobrou.
Druhý den ráno jsem se probudila a Leon spal vedle mě. Políbila jsem ho. Leon otevřel oči. Dobré ráno jak ses vyspal . No nic moc ale to probuzení to bylo super. Dáš si něco na zub? No něco malého. Leon mi udělal čaj a tousty. Leon se šel rychle převléci. Pujčil mi svůj modrý župan. Snídala jsem a někdo zazvonil. Paty jdu otevřít. Jo dobře a snídala jsem dál. Ahoj Leone je už Paty vzhůru. Jistě právě snídá ,pojďte dál. Leon odvedl mamku do kuchyně. Mami promiň mi prosím spustila jsem když jsem ji vyděla vcházet do dveří. Bála jsem se o Leona a nevydržela bych do rána. Paty uklidni se nejsem na tebe naštvaná akorát jsme se o tebe všichni bály. Já vím měla jsem vám zavolat. No to jsi mohla ale proč jsi vlastně utekla z nemocnice? Vysvětlila jsem mámě proč jsem utekla. Máma mě objala. Paty už by jsme měli jít domů. Dobře tak jo. Rozloučila jsem se s Leonem a políbili jsme se. Jo Leone prosím tě mohl by jsi mě splnit jednu věc. Jo jasně o co jde ? Chci aby jsi dneska šel na tu karaoke párty. Ne to ne zůstanu s tebou. To není potřeba chci aby jsi tam šel a užil jsi to . Paty opravdu zůstanu stebou. Leone prosím je to moje přání. No dobře ale jen kvůli tomu že jsi to přeješ. Díky a pak už jsem nasedla do auta a jela s mamkou domů. Doma jsem si šla lehnout a spala do odpoledne. Dala si něco k jídlu. Vio pozdravila jsem jí když přišla ze školy. Vio jdeš dnes na tu párty. Zeptala jsem se. Ne nejdu zústanu doma. Ne Vio já ale chci aby jsi tam šla. A proč? Bez tebe si to neužiju. Ale užiješ budeš tam s Fran a Cami. No dobře tak já teda pujdu ale jen kvůli tobě. Tak fajn. Potom jsem si šla do pokoje číst nějakou knížku u které jsem pak taky usla.
V karaoke baru: Bylo asi deset hodin večer. Leone tak já už pujdu domů. Dobře za chvíli pujdu taky. Tak jo ahoj. Pá. Ahoj Leone nedáš si drink. Jo proč ne Suzi. Leon se Suzi popíjely drinky ještě asi hodinu.
Druhý den ráno u Suzi. Leon se probudil s bolestí hlavy a v cizím pokoji. Když se otočil vyděl vedle sebe spát Suzi. Rychle se ustrojil a utíkal z cizího domu. Teprve potom co Leon opustil Suziin dům začal rychle pátrat v paměti co se stalo v noci. Na nic nepřišel protože měl okno. Rozhodl se nikomu nic neříkat. Takže šel do školy jako by se nic nestalo.

Snad se vám to líbilo

poslední přání je Violetta druhý dílWhere stories live. Discover now