Bölüm 1

26 2 0
                                        

....

Büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün sizi bulacağını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız biliyormuş gibi davranıp fazla büyük konuşmamaya özen gösterin. Çünkü önceden ne ile yargılıyorsanız kendinizi,bir gün gözyaşlarınızla kabul ediyorsunuz yaptığınız her şeyi..

Gecenin mi desem,güneşin güzelliğini gösterdiği saatler mi desem bilemiyorum.Siz sabahın beşi diye düşünebilirsiniz.Sahi siz hiç birini sabahın beşi gibi sevdiniz mi ? Sessiz,masum,bütün kötülükleriyle,bütün güzellikleriyle en doğal haliyle sevdiniz mi? Kaçıncı bardağım saymıyorum ama bu saatten sonra uykum gelse bile tuvalet mesaisinden uyuyamayacağımı düşünüyorum.Ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum.Fakat bu halimi seviyor bile olsam değişmem gerektiğini biliyorum..

Bir başkası için değil,sevsinler diye hiç değil,istediğim için değişmek istiyorum.Her ne kadar kendimi seviyor olsam bile,her zaman farklılığın güzelliğini savunurum.Ve bu sefer değişiklik içimde olacak.

Balkonla vedalaşarak odama gitmeye karar verdiğimde sanırım saat altıyı geçmişti.Bugün izinli olduğum için bir kez daha tanrıya şükrediyorum.Fazla uykuyu sevmeyen bir insan olarak bunun üzerine öğle arasına kalkacağımı varsayarak yatağıma geçtim ama bir süre telefonda vakit harcadığıma emin olabilirsiniz.

Düşündüğüm gibi öğle  arasına gözlerimi açtım.Pencereden gözlerini bana dikmiş olan güneş yansıyordu yüzüme.Bu duyguyu seviyorum...

Yatağımı toplayıp iki adım ötedeki minik mutfağıma selam vererek çay yapmasını diledim.Deli değilim,bazen olmayacağını bildiğimiz şeyleri düşünmeyi severiz.Biz biraz kendimizi üzmeyi,gerçeklerin yüzümüze çarpılmasını seviyoruz.Çayımı paşa paşa demledikten sonra geceden kalma kekimi yedim.Size bir sır vereyim,asla sağlıklı beslenmem.O gün evde ne bulduysam onu yerim,bulamazsam çayımla daha çok vakit geçiririm.Kendimi seviyorum ama sanırım kendime eziyet etmeyide seviyorum.


O gün tüm günü arkadaşımın yanında geçireceğime söz vermiştim,ona kitap okudum,o hafta neler yaptıysam anlattım,iş yerinde neler olup bitti detaylıca anlattım.Sevdiği müziklere birlikte eşlik ettik.Onu seviyordum,onunla bütün her şeyi konuşuyorduk.Çünkü anlattığım hiçbir şeyi yargılamayan tek insan o idi.O da anlatırdı bana hep,birlikte ağlar birlikte gülerdik hep.

Filmimizi izledikten sonra artık gitmem gerektiğini söyleyip ona son kez sarılıyormuşcasına sarılarak ayrıldım.Bunu en yakın arkadaş olduğumuzdan beri yapıyoruz,yetimhaneden beri.Çünkü ikimizde bir anda kimsesizleşmeyi,yalnız olmaya mecbur kalmayı,kocaman bir sessizliğin çökmesini çocukluğumuz da öğrendik.O benim kardeşim ben onun ablası oldum.

Hastaneden çıktıktan sonra bir kaç sebze alıp eve geçtim.Evet doğru duydunuz,sebze.Bugün canım sebze yemeği çekti bu yüzden buna karar verdim.Canım istediğinde,canımın istediğini yemeyi seviyorum.Ben yalnız olmayı seviyorum.Aslında tam yalnızlık diyemeyiz..

Ales,bana onun emaneti.Biliyorum,hastaneden sağ salim çıktığında emanetini alacak.Alesi hastaneye sokmak yasak olduğu için getiremedim.Ales Selinin çok uzun zamandır birlikte büyüdüğü  köpek.

Benimle yaklaşık 7 aydır kalıyor.Selin ne yazık ki beyin tümörü.Hastalığı ilerlediği için hastanede tedavi görüyor.Her ne kadar hastalığının ilerlemiş olduğunu görsekte,birlikte bunu aşamasakta her günümüzü şükrederek geçireceğimize ve asla üzüntüye kapılmayacağımıza söz verdik.Gidenler daha çok üzülür diyorlar ya,ölenler için aynı durum yok burada.Çünkü Selin giderse ben nasıl devam edeceğimi bilmiyorum.Ona söz verdim,hayatıma devam edeceğime,güzel bir aşk bulacağıma ve hiçbir zaman ümidimi kaybetmeyeceğime söz verdim.Fakat ben bunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum.Böyle bir boşlukta benliğimi yeniden nasıl kazanacağımı bilmiyorum..

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 01, 2024 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

RÜYAWhere stories live. Discover now