Fotografia Crimei

24 4 4
                                    

Autor: P7_I7_A7

Titlu: Fotografia crimei

         Titlul este bine ales. Nu am mai găsit alte cărți cu acest titlu și se leagă cu conținutul cărții. Mă duce cu gândul la un thriller, poate chiar mister cu detectivi și, desigur o crimă, cum reiese din titlu. Eu nu citesc thriller, dar acest titlu cu siguranță îi atrage pe cititori acestui gen.

Copertă:

         Ei bine, coperta nu mă atrage

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

         Ei bine, coperta nu mă atrage. Este o persoană cu un aparat foto, care are de-a face cu conținutul, dar atât. Titlul este greu de citit, fiind așezat vertical și în partea stângă a coperții, iar rama din jurul ei nu ajută. Numele tău este format din I. A. P și deși mulți scriitori folosesc prescurtări, nu sună potrivit. Îți sugerez să găsești un pseudonim. În plus, este așezat în partea dreaptă a coperți și nu arată bine. Citatul este singurul care este la locul lui, deși nu are o claritate prea bună, bănuiesc că este din vina wattpad-ului.

Descriere:

         Am să încep cu începutul pentru că sunt destul de multe lucruri de spus despre descrierea ta

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

         Am să încep cu începutul pentru că sunt destul de multe lucruri de spus despre descrierea ta.

         În primul paragraf, prima propoziție se termină prea brusc și este prea simplă. „Noaptea ascunde pericole.” Este scurtă, dar poate sunt eu adepta propozițiilor lungi. „Ascunde pericole mai întunecate decât înșiși demoni care le păzesc.” Aici nu știu dacă așa se folosește în regiunea în care locuiești, dar pentru mine înșiși nu sună bine. Poate este un regional și atunci înțeleg de ce îl folosești, dar eu am văzut de cele mai multe ori folosită forma însăși.

         Apoi, între „când” și „dintr-o coincidență” trebuie pusă virgulă. Și după „coincidență” din nou virgulă sau poți pune o linie de pauză (–) deoarece ai adus o informație suplimentară. În propoziția „Trecutul începe…” nu sună bine, îți sugerez să înlocuiești „dă” cu „dând”. La „unei explozie” cuvântul explozie trebuie articulat, ca atare nu va mai avea acel „e” și va fii scris cu doi de i. Apoi încercă trebuie înlocuit cu „încearcă” deoarece descrierea este scrisă la prezent.

Conținut:

         Trebuie să recunosc că după copertă și descriere mă pregăteam pentru o carte plină de greșeli, dar nu asta am primit.

         Prologul este bine realizat, prezentând-o pe Madeline și prieteni ei. Descrierile sunt suficient de detaliate încât să-ți faci o idee despre persoane și acțiuni, dar nici nu te plictisesc. Deși mi-aș fi dorit o descriere mai amplă a orașului și a restaurantului, trebuie să recunosc că sunt suficient de bine.

         Mă bucur că nu ai acel început plictisitor pe care îl abordează majoritatea cu „Bună, numele meu este…”. Nu am întâlnit multe greșeli, cele mai multe provocate de neatenție sau tastatură, dar ți le-am arătat pe majoritatea.

         Sfatul meu este să recitești prologul cu mare atenție deoarece există câteva paragrafe unde a-i puse diacritice deși nu trebuia.

         Primul capitol începe puțin confuz deoarece au trecut câțiva ani de la acel eveniment prezentat în prolog. Totuși, mă bucur că am primit și o lămurire. Rănile pe care le-a prezentat Madeline nu păreau atât de grave încât Sarah să moară, dar bănuiesc că datorită șocului nu le-a sesizat pe toate. Înțeleg vinovăția ei și ura lui Eric, dar se pare că niciunul dintre ei nu a trecut cu adevărat peste moartea lui Sarah.

         Nu-mi place, însă relația lui Madeline cu mama ei. În multe cărții prontagonsita este rece față de mama ei și mama la fel, dar cred că aceste personajelor ar putea evolua încât relația lor să nu mai fie așa rece.

         Din nou și aici descrierile au fost suficiente și ai oferit destule informații. De asemena, nu ai multe greșeli, doar câteva pe care ți le-am arătat.

         Dar acțiunea decurge cam lent. Știu că multe persoane spun să începi cu viața normală a personajului înainte ca ceea ce pune acțiunea în mișcare să schimbe totul, dar s-a terminat primul capitol și Madeline nu a descoperit încă cadavrul de care spuneai în descriere.

         La începutul celui de-al doilea capitol am crezut că acel om o urmărește fără motiv, dar se pare că există unul. Ar trebui să sune la poliție, să i se acorde un fel de protecție a martorilor sau ceva de genul. Totuși, dacă nu o face eu zic că în lucru normal de făcut este să se mute cu tot cu prietenul lui Eric pentru că acel om a văzut unde a intrat. Poliția rămâne, însă ideea cea mai rezonabilă.

         Estetica cărții este destul de bună, deși ai câteva paragrafe unde ai trecut de la capăt după un semn de punctuație, ți-am arătat unde.

Concluzie:

         Ai o carte cu mult potențial, dar multe persoane o vor ignora din cauza descrierii și a coperții, deși titlul este interesant. Îți sugerez să comanzi o copertă de la un graphic shop și să refaci descrierea.

         Îmi place modul tău de a scrie și ai talent, și o să ai mult succes dacă atragi cititori potriviți.

Plată

- follow permanent mie
- o părere la al doilea capitol fin cartea mea, Simfonia sufletelor

Sper că nu te-a supărat nimic din critica mea.

Critici Where stories live. Discover now