Povesti de groaza intr-un bloc din Iasi

4K 124 11
                                    

Totul a inceput in anul 1983, cand blocul a fost dat in folosinta, dupa cum isi aminteste un iesean care locuieste in apropiere, scrie bzi.ro. Se pare ca unul din apartamentele din acest bloc a fost cumparat de un grup de vrajitoare, transformandu-l in locul perfect pentru incantatii si magie neagra.

"Povestea incepe de la niste tiganci. Ele au adus blestemul peste blocul asta. Blocul a fost construit in 1983. Ele au aparut in bloc imediat dupa ce a fost dat in folosinta. Stateau acolo la etajul unu. Am inteles ca erau vrajitoare. Veneau foarte multe persoane la ele. Legau si dezlegau cununii, faceau tot felul de farmece si blesteme. Toti care ieseau de la ele aratau straniu, parca erau beti, parca le luau mintile cu farmecele lor. Am vazut cu ochii mei ce s-a intamplat cu un barbat care a iesit din apartamentul lor. Imediat ce a iesit din bloc, a lesinat in fata scarii. Vecinii de la acea vreme au incercat sa ii acorde primul-ajutor, dar fara sanse. Dupa ce au turnat apa pe el, a inceput sa tremure din toate incheieturile, iar in cinci minute si-a dat duhul, inainte sa apara ambulanta", a povestit Vasile Bacauanu.

Vrajitoarele au disparut, dar a ramas blestemul

Cuibul de vrajitoare a bagat teroarea in locuitorii blocului. Acestea au locuit in acel imobil timp de doi ani, timp in care s-au petrecut lucruri cutremuratoare. Cand au plecat din apartament, au disparut fara sa fie vazute de niciun vecin, chiar daca locuinta a ramas complet goala. Nu s-a gasit mobila, covoarele, mesele, scaunele sau paturile, dupa cum confirma si Vasile Bacauanu.

"La un an dupa ce au disparut vrajitoarele au inceput sa se intample tot felul de lucruri ciudate. Un copil de numai cativa anisori a murit in spatele blocului. Se juca prin zona, cand la un moment dat, din acoperisul blocului s-a desprins o bucata de tigla si i-a cazut direct in cap, lasandu-l fara suflare. O alta femeie a alunecat pe scari la etajul doi. A lovit toate treptele cu capul, era plin de sange peste tot si s-a oprit chiar in fata apartamentului vrajitoarelor de la etajul unu. A murit si ea pe loc. In continuare, exact cu un an inaintea revolutiei, a fost gasit un barbat spanzurat in apartamentul de langa cel al vrajitoarelor.

Atarna in mijlocul camerei si era deja vanat. Mare le-a mai fost uimirea celor de la Securitate cand au vazut ca sub mort nu era niciun fel de scaun, niciun fel de masa, pe care s-ar fi putut urca. In camera era un singur pat si ala era tocmai in colt. Inca o femeie s-a aruncat de la etajul doi si a murit pe loc. Un alt copil a fost gasit mort in putul care era in spatele blocului. Era o perioada cand se tot auzeau zgomote din pereti si din pardoseli. Te apuca spaima daca te trezeai in toiul noptii", a mai spus Vasile Bacauanu.

Spiritele malefice si-au gasit odihna?

Dupa 31 de ani, noii proprietari ai apartamentelor din blocul la parterul caruia functioneaza acum Oficiul Postei Romane, nu cunosc adevarata poveste, iar vrajitoarelor le-a fost pierduta urma de mult timp. "Acum, in ultimii ani, s-au mai linistit treburile. Multi vecini au plecat, s-au mutat ca nu mai suportau cosmarul din aceasta zona, altii dintre ei au mai murit, care de batranete, care de boala. Cei care au mai ramas si sunt de la inceput sunt foarte putini si nu vor sa mai vorbeasca sau sa isi mai aminteasca de acea perioada cumplita", mai spune Vasile Bacauanu.

Legende de GROAZAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum