4. Prima zi de scoala

45 3 0
                                    

Este luni, 15 septembrie, deci incepe scoala, ce noroc pe capul meu. Zilele astea m-am distrat foarte bine cu Zayn si gasca si cred ca "relatia" mea cu Zayn face progrese, mereu radem si mereu ma sicaneaza, cred ca asta e un semn de bine. Ma trezesc din patul meu care parca stiga dupa mine si ma tarasc pana la baie unde imi fac rutina de dimineata. Intoarsa in camera ma pun in genunchi si deschid usile sifonierului inepand sesiunea "nu am cu ce sa ma imbrac"... mda, nici eu nu m-am crezut spunand asta. Am hotarat ca astazi sa ma imbrac intr-o fusta neagra usor larguta cu o palma deasupra genunchilor, un maieu alb pe care scrie HUG si o pereche de conversi negri. Ziua asta o sa fie una din ce-a mai tare zi .Am aflat de curand ca si Zayn si restul sunt la liceul la care m-am inscris, sper ca nu o sa le fie rusine sa se prezinte cu mine, mi s-a intamplat la o alta scoala si credeti-ma nu e deloc placut. Astazi incep un nou capitol al vietii mele si sper sa ma descurc bine plus ca m-am dat jos din pat pe partea dreapta. Dupa ce m-am pieptanat, am luat o geanta pe un umar pentru scoala si am iesit afara din casa pentru a ma intalni cu Demi care arata incredibil, ca de obicei , purta o roche inflorata albastra care se asorta la fix cu parul ei albastru si o pereche de balerini negri. 
-Hei! gata pentru inceperea unui nou capitol ? ma intreaba cu un ranjet pe buze.
-Umm, cred, am spus umpic nesigura.
Ajunse in curtea scolii vad ca acest loc este defapt un loc foarte frumos cu 2 cladiri de 2 etaje de o parte si de alta a unei gradini bine lucrate, cu flori si o fantana frumoasa in centru. Acest aspect face ca increderea mea sa creasca, sincera sa fiu ma asteptam sa vin si sa gasesc un fel de inchisoare, dar asta arata chiar bine. Ma trezesc din gandurile mele cand vad ca cineva isi tot trece mana prin fata mea si apoi imi amintesc ca Demi spunea ceva.
-Scuze, ce spuneai?
-Vorbesc de 2 minute cu tine si tu nu asculti, stai si te uiti de parca ai fi murit si esti impacata cu toti si te uiti frumos intr-un loc inainte sa pici. 
-Scuze, doar admiram cladirea, e chiar frumos aici.
-Mda, numai sa ai grija sa nu te intalnesti cu domnul Jenkins, omul ala e nebun, anul trecut mi-a trecut un 4 pentru ca nu i-a placut cum mi-am asortat hainele in aceea zi. 
-Sper sa nu dau peste el, doamne ce profesor.
-Bine eu trebuie sa ma duc pana la baie, iar tu trebuie sa mergi la director asa ca hai cu mine. 
M-a apucat de brat si am mers in prima cladire (din stanga) ,dupa spusele lui Demi este cladirea principala si aici este sala de sport, cantina, biroul directorului ,cateva clase si cateva bai. Cand am ajuns la baie Demi mi-a explicat drumul pe care il am de parcurs pana la director ,dar cu totii stim ca eu nu plec de langa ea nici batuta si sa raman printre toti acesti oameni care se uita cam curios la mine.
-Ai inteles drumul? spune Demi dupa ce imi mai explica inca odata
-Aha, dau din cap abesnta, stai ce? nu, nu ,nu, tu domnisoara nici macar sa indraznesti sa ma lasi singura printre hienele astea.
-O haide ca nu sunt asa rai si trebuie sa fac susu (pipi ...scuzati exprimarea) 
-Trebuie sa te abtii, ma duci pe mine, te duci unde ai tu nevoie si dupa vii si ma iei , asa frumos de manuta ca pe un copil ,pentru ca sincera sa fiu ma simt ca la gradinita.
-Fie!
Este adevarat eu si Demi, si ceilalti, ne-am mutat din aceea scoala pentru ca aceasta s-a demolat iar acum totul este nou ,am pierdut un semestru dar o sa recuperam anul asta, a fost bine sa hibernez asta iarna. 
Dupa ce i-am zambit victorios s-a intors cu spatele la mine si am plecat pe holurile lungi catre director, mai existau persoane care o salutau sau chiar isi lasau privirea in jos cand trecea si ma intreb cat de populara trebuie sa fie in scoala asta? 
Am ajuns in fata unei usi pe care scrie Director si Demi a plecat spunand ca pleaca pentru ca e urgenta. Am batut sfioasa si am auzit un 'intra' din spatele usii. Cnd am intrat am vazut un birou dragut, curat dupa care statea o femeie frumoasa, aranjata, care iti exprima incredere. 
-Buna, tu trebuie sa fii Cassandra Blake, imi pare bine de cunostina eu sunt Samantha Jones si sunt directorul acestei institutii de succes, spune ea cu zambetul pe buze, lucru care ma face sa prin incredere.
-Da, eu sunt, imi pare bine sa va cunosc, am venit sa imi iau orarul.
-Da, desigur, ce uituca sunt, uite aici, orarul, cheia de la dulap, de la vestiar si echipamentul de sport, spune ea si in timp ce le enumera alcatuieste un morman cu de toate la mine in brate. Scot capul dupa lucruri si murmur un 'multumesc' si ies din biroul ei . Se pare ca am dulapul cu numarul 116 care este in cealalalta cladire, firar... mai bine m-as duce sa imi las echipamentul de sport, de cate costume e nevoie pentru 2 ore de sport pe saptamana? o ,stai, sunt 4. Unde e Demi cand ai nevoie, parca i-am spus sa se intoarca cand termina. Fff imi trebuie un GPS sa o gasesc in cladirea asta. 
Dupa ce mi-am asezat lucrurile si mi-am pus cartile in dulap, am auzit cu directoarea face un anunt spunand ca toti elevii sa se adune in sala de sport pentru nu stiu ce anunt. Probabil o sa isi tina discursul acela de motivare pe care toti directorii il au ,iar dupa putem pleca acasa, am schimbat ceva scoli deci nimic nu ma mai impresioneaza. Am plecat spre sala ,ghidandu-ma dupa o harta pusa pe peretele cladirii din dreapta, se pare ca sala se afla langa cantina, iar cantina langa laboratorul de biologie care e langa bai, deci nu va fi asa greu , iar acum multumita lui Demi pe care nu a interesat-o nici macar sa imi raspunda la apeluri ,acum stiu sa ma ghidez dupa o harta. Ajunsa in sala observ ca s-au strans ceva copii ,cam cati elevi are scoala asta? 1000, 2000 pentru ca mie asa mi se parea. 
Intru sfioasa in sala si observ ca pe tribune sunt asezati toti "prietenii" mei , aboslut toti (adica si Demi)care vorbeau foarte aprins si se concentrau ca nu cumva sa ii auda, asa faceti, bine. Cum nu m-au observat am luat-o usor pe langa perete pana cand am ajuns pe tribuna de langa cea a lor si m-am pus in coltul opus lor, daca ei vor sa ma evite, atunci si eu ii voi evita, noroc ca mi-am luat o jacheta cu gluga, acum o pot folosi, nu am degand sa mai vorbesc cu nici unul .Hai ca la baietii ma asteptam , dar de la Zayn nici atat, am crezut ca relatia dintre noi se imbuneteteste cumva, iar Demi e deja moarta pentru mine.C e prieteni mi-am ales si eu, ce increzuti, nu pot sa cred cum unii pot sa isi ascunda a doua fata asa de bine cum au facut-o si ei, multumesc ca mi-ati deschis ochii baieti. La nervii care ii aveam nici nu am observat cum langa mine s-a asezat o fata cu parul blond deschis ,ochii de un albastru frumos ca marea si un zambet cu care ar cucerii orice baiat.
-Hei, eu sunt Ashley, iar tu esti foarte suparata, spune ea incruntandu-se usor.Ce ai patit?
-Mi-am pierdut prietenii, spun adaugand dupa un oftat zgomotos.
-O Doamne, imi pare rau, accident de masina ceva, spune cu o voce amuzata incercand sa para infricosata .
-Ar vrea ei sa fie morti in momentul in care vor da ochii cu mine, ei doar m-au lasat pe dinafara, se pare ca nu sunt destul de buna pentru ei sau ceva de genul, zic cu un mic chicot, apropo ei sun Cassie si sunt noua, iar tu esti foarte frumoasa. 
-Multumesc, si cum amandoua avem cate o problema, ce ai zice daca am fi prietene ,iar fosti (gasca) sunt deja trecut. 
-S-a facut, dar care este problema ta?
-Paai o prietena de-a mea sufera, deci sufar si eu cu ea. 
-Awe, prevad ca vom fi prietene bune, zic si ma intristez amintindu-mi ca asa i-am zis si lui Demi,dar apoi imi amintesc ca nu trebuie sa ma mai gandesc la fosti mei prieteni.
Directoare a urcat pe mica scena improvizata si cam subreda la fel de increzatoare si frumoasa cum am intalnit-o si si-a inceput discrusul. 
-Va urez tuturor un an stralucit, un an bun si rezultate pe masura si sper ca toti copii sa reuseasca ceea ce isi propun, va multumesc ca ati ales acest liceu si sper sa va simtit ca acasa, asteptam copii sa isi aleaga lista cu ora dedicata special pentru relaxare si socializare si sper ca la sfarsitul anului sa am scoala plina de olimpici. Va multumesc! un ropot de aplauze se aud si doamna directoare coboara pesemne ca s-a terminat sedinta si putem pleca acasa. M-am ridicat cu Ashely dupa banca pe care am stat si am fugit din sala sperand ca cei 6 sa nu ma fi vazut. Ratati!
-Hei, ai vrea sa mergem la o cafea?
-Sigur!
-Perfect ,stiu un loc unde au cea mai buna cafea, spune Ashley.
-Atunci sa mergem, spun si vad ca ne indreptam spe o masina de un negru mat, foarte frumoasa.
-Umm, nu ti-am spus ca am masina mea?
-Umm, nu, asta e super, sa mergem. 
Conducea foarte bine pentru varsta ei si experienta putina, dupa vreo 10-15 minute vad ca parcheaza langa o cafenea, nu i-am putut vedea numele si nici cand am coborat nu l-am vazut pentru ca nu am luat-o pe usa principala, dar Ashley o numea scurtatura asa ca m-am lasat condusa de ea. 
Dupa ce am intrat in cafenea,mi-am amintit, asta e cafeneaua pe care speram sa nu o mai vad niciodata si mai ales nu acum dupa toate cele intamplate. Picandu-mi fata, Ashley m-a intrebat daca sunt ok si ca sunt cam palida insa eu doar am dat din cap si i-am facut semn spre o masa. Am stat in aceea cafenea undeva la 2 ore in care telefonul meu suna intr-una, cred ca ghiciti si voi cine, dar pana la urma am hotarat sa il inchid. Daca Demi va veni la mine, si sunt sigura ca o va face, ma voi preface ca nimic nu s-a intamplat si ca am avut probleme cu telefonul, am toate minciunile pregatite. Am ras ,am glumit, si ne-am comandat cate o portie dintre cei mai buni papanasi pe care ii poate gusta cineva. Am aflat ca Ashley a avut o gramada de problemecu greutatea cand era mai tanara si a suferit mult pentru ca totii se luau de ea, de cand a reusit sa se "transforme" nu suporta sa vada o persoana suparata si dupa cum zice ea eu aratam ca si cand un tir de 3 tone a dat peste casa mea.
Dupa ore bune am plecat acasa condusa de Ashley, ea a zis ca ii place sa stie unde stau toate prietenele ei si eu m-am gandit ca ...de ce nu?... Cand am intrat in casa am salutat-o pe mama si in fuga am urcat la mine in camera care arata ca la zoo si nu ma refer ca era murdar, ma refer ca acolo ma asteptau niste boi si o vaca de calitatea intai care asteapta sa fie jupuite (N\A asta a sunat ciudat), oh ce o sa ma mai distrez. De cum am intrat pe usa cele 6 capete s-au intors spre mine de parca as fi un exponat,iar eu doar mi-am dat ochii peste cap, sa inceapa teatrul .
-UNDE AI FOST? TU STII CATE GRIJI NE-AM FACUT? Minciuni, tot ce spun ei sunt numai vrajeli, nu o sa le mai cad in plasa de data asta, nu merita increderea mea.
-Asa cu ti-ai facut si cand ai uitat sa te mai intorci la directoare, murmur in barba si nu sunt sigura daca chiar m-a auzit, cert este ca pufanea pe nas de zici ca era un taur gata sa atace (N\A v-am spus ca e ca la zoo). Uite, am avut o zi obositoare, aprieziez gestul ca v-ati facut griji pentru mine si am avut probleme cu telefonul din aceasta cauza nu v-am raspuns, sunt intreaga dar foarte obosita, asa ca ma puteti lasa sa dorm? am continuat cu indiferenta pe fata, chiar eram obosita si satula de ei.
-Fie, ne vedem la scoala, spune si vine spre mine si da sa ma imbratiseze dar ma dau la o parte si iese pe usa de la camera mea cu o fata uimita de respingerea mea si procedez la fel si cu ceilalti. Dupa ce am auzit usa de la intrare inchizandu-se m-am aruncet in pat pe burta si am inceput sa plang in hohote. De ce? De ce pot fi asa falsi? De ce nu ma pot lasa in pace daca tot nu le pasa? De ce nu inceteaza odata jocul asta tampit in care doar eu sunt cea vanata? Si cu lacrimi pe obraji am cazut intr-un somn profund ,fara vise si gol.
A doua zi dimineata aproape am inceput sa plang cand alarma a inceput sa sune si porcul ala cu aripi nici ca dorea sa taca. Am cazut din pat cu tot cu plapuma si m-am rostogolit pana la usa, nu eram in stare sa ma trezesc, faptele de ieri m-au epuizat. Astazi voi fi tare si le voi arata ca imi e bine si fara ei, ma voi comporta exact ca ieri si sper sa ma ajute si Ashley.Am ajuns la baie si m-am uitat in oglinda la reflexia mea, aveam lacrimi uscate pe obraji, ochii usor rosii si pungi sub ochi, aratam ca un dezastru natural. Mi-am facut rustina si un dus rece si am reusit sa ma dezamortesc ducandu-ma in camera pentru a ma pregati atat pentru scoala cat si emotional pentru cand voi asculta toate minciunile cu 'mi-am facut atatea griji pentru tine' . Mi-am luat o pereche de skinny jeans negri, un tricou albastru inchis cu model de stelute pe el si semnul pacii in fata, m-am machiat usor doar ca sa acopar ochii si pungile, toti trebuie sa creada ca mie nu imi pasa. Cica incep un capitol nou, cica imi voi avea prietenii aproape, cica ne vom distra de minune anul asta, minciuni. 
Ajunsa la scoala m-am dus la dulapul meu pentru a lua cartile necesare prime ore. De astazi se vor face ore si eu chiar nu vreau sa incep in intarziere din prima zi, ma grabesc pe coridoare si dau de Niall care ii spunea lui Zayn cat de prost e ca a pierdut-o . A pierdut ce? M-am facut ca nu am auzit nimic si am trecut nepasatoare de ei ,dar cand sa trec coltul cineva m-a prins de incheietura.
-Zayn da-mi drumul intarzii la ora.
-Nu pana nu imi zici unde ai fost ieri si de ce esti asa.
-Ieri am fost la o cafenea cu cea mai buna prietena a mea si nu sunt nici cum pur si simplu asa sunt eu, nu cred ca ma cunosti daca tu crezi ca am ceva, ii tin tare piept, dar defapt eu tremuram ca o gelatina .
-Cu Demi? Dar ea a fost cu n...
-Nu cu Demi, ea nu e nici pe aproape cea mai buna prietena, zic in batjocura, aproape a recunoscut ca ei practic m-au evitat ieri si acum i-a gasit grija, nu merci, ma lipsesc de asa prieteni. Zayn a suflat usurat cand am vazut ca nu am incercat sa il fac sa recunoasca. Ma cunostea, prea bine, am lasat garda jos in trecut, dar de la o dezamagire din partea cuiva in care ai cea mai mare incredere doare si doare rau, iar o inima rupta asemenea se repara si mai greu. Nu doar incidentul de ieri m-a facut sa fiu asa, mereu existau secrete intre noi, de fiecare data cand ii suna telefonul unuia ,acela iesea din camera si se mai ducea unul cu el, de parca i-ar tine de garda, pana si Demi facea asa, de fiecare data cand ii ziceam sa mergem la cumparaturi ei ii murea pisica sau catelul sau bunica... si nu are de nici unele. Mereu am trecut cu vederea, dar asta a umplut paharul si l-a facut sa dea si pe dinafara.
-Acum daca ma scuzi, intarzi, zic accentuand intarzii si imi trag mana din mana sa si plec tantosa pe holul lung lasandu-l pe Zayn in urma cu o privire de dezamagit.
 Am mers la prima mea ora, biologia, imi place biologia mai ales daca ne lasa sa disecam boraste, intr-o zi mi-ar place sa ma fac doctor. M-am asezat intr-o penultima banca de la perete si am asteptat sa se sune, chiar inainte cu un minut pe usa intra Ashley, frumoasa si cu zambetul pe buze ca intotdeauna.
-Hei, cum esti, ce s-a intamplat ieri dupa ce am plecat acasa, erau acolo nu-i asa?intreaba ca un uragan. 
-Hei, bine, da erau, am salutat-o pe mama, le-am spus lor ca sunt obosita si i-am facut sa plece dupa ce le-am refuzat imbratisarile chiar daca aveam nevoie de una, apoi am plans pana am adormit, the end (sfarsit). Dupa ce am spus asta am fost cuprinsa intr-o imbratisare de urs din care nu doream sa mai ies. Dupa ce am terminat primele 3 ore am mers la cantina sa ne luam ceva de mancare, e uimitor cum eu si Ashley avem aproape acelasi orar, doar la cateva ore ne despratim, ea macar sta cu mine si ma asculta cand zic ceva, nu ca Demi sa o doar la basca daca ma pierd pe aici. Ajunse la cantina mergem sa ne cumparam cate ceva si eu imi iau un hamburger ,iar Ashley o portie de cartofi prajiti cu cascaval ros pe deasupra. 
-Daca mananci atat nu o sa te...
-Ingrasi, o nu, iau niste ceaiuri speciale pentru digestie si pot manca aproape orice fara sa am probleme. 
-Wow, misto. in timp ce barfeam la masa noastra s-a asezat Demi cu tava ei de mancare iar eu si Ashley ne-am oprit din vorbit si ne-am uitat la ea. 
-Hei Cass, cine e noua ta prietena? zice cu o urma de gelozie (vezi sa nu) in glas, ei nu ii pasa de mine, nu are de ce sa fie geloasa daca eu imi fac prieteni, unii care chiar au grija de mine.
-Oh da, Ashley ea este Demi, Demi ea este Ashley,fac introducerile accentuand pe Demi pentru ca Ashley sa realizeze ca este aceea Demi si se pare ca a facut-o pentru ca se uita cu ura una la alta, ooo interesant o bataie intre fosta si actuala (prietena).
Dupa ce terminam de mancat si sunt pe cale de a pleca din cantina cu Ashley ,la usile cantine sunt prina de brat, vechiul obicei a revenit, dar cand ma introc nu o vad pe Demi singura o vad cu.....

Sper din suflet sa va placa acest capitol pentru ca imi pica ochii in gura scriind la el si sper sa aiba sens si m-am straduit umpic la el chiar daca nu e mare... mda e 2 si e Valentine's day sooo cei cu gagici, scoatetile la un suc, sau fetelor sper sa primiti cadouri frumoase si pentru cele singure (eu) bon apetit la pizza. 

I trust you (1.D. FanFiction)-in curs de editareWhere stories live. Discover now