Bölüm 14 Kader Toplantısı 4

162 10 1
                                    

Kral Luiz: Bu toplantı bence çok düşünceli oldu. Bende böyle bir toplantının olmasını istiyordum ve sonunda oldu. Aksav’dan nefret edenlerden biriyim bende. Ben ve ordum Aksav’ı yok etmek için her şeyi göze alacağız. Tek bir yürek, tek bir güç, tek bir birleşme için ben varım.

Bu güzel konuşmadan sonra Laskaris, Jin-Yang, Asenon konuşmaya çok sinirlendiler. Laskaris yüksek bir sesle konuşmaya başlayacaktı. Çoğu krallık kararını vermişti. Zaten geri kalan üç krallık kararını vermek için bekliyordu.

Kral Laskaris: Ben birleşmek istemiyorum, zaten böyle bir toplantı da saçmalıktan başka bir şey değil. Onca yolu bu saçmalıkları duymak için mi geldim? Ne düşüncesiz biriyim ben, Aksav benim kalemin yanına bile yaklaşamaz. Siz korkudan birleşmek istiyorsunuz. Dwarflar’ın yenilgisi kendi zaaflarıdır. Benim öyle bir zaafım yok, asla yenilmeyiz biz.

Kral Mouron: Herkesin kararına saygılıyım, şimdi ittifakisteyen krallıklar burada kalsın, olmayanlar gitsin.

Gizli vadide kral Mouron, Helagis, Hüseyin Şah, Luiz ve Zambark kalmıştı. Geri kalan krallıklar arkasına bile bakmadan geldikleri yere geri gittiler. Lakin Prens Jin-Yang ve kral Asenon kararsız bir şekilde, tekrar düşünmek için krallıklarına döndüler.

Kral Zambark: Krallık sayımız daha da düştü, işimiz daha da zorlaştı. Şimdi kendi aramızda çok sağlam bir taktik uygulamamız lazım. Sayıca zaten az durumdayız, Morglara karşı. Fakat stratejik, iyi savunma ve yardımlaşarak savaşırsak belki bir umudumuz olabilir.

Hüseyin Şah: Benim ordum ok atışlarında çok iyidir. Burada yapacağımız tek şey, her krallığın en iyi savaş stratejisini kullanmak. Yani ben ordumu okçular olarak çok iyi yetiştireceğim, kılıç konusunda da yardımcı olurlar.

Kral Mouron: Bu güzel bir karar dostum, söylediğin çok mantıklı. Aynı şekilde benim ordum da at üstünde iyi savaşırlar ve ikili mücadelelerde de oldukça iyiyiz.

Rodos’un genç kralı Luiz: Benim ordumun da savunma bakımından çok güçlüdür, çok iyi mızrak savunması yaparız. Bu yönden yardımcı oluruz bizde.

Lord Helagis: Benim çalışkan ordum, ilk olarak bütün orduya silah ve zırh yapımında bulunur. Ve daha sonra ise birlikte savaşa katılırız.

Kral Mouron: Aramızdaki ittifakın adına, “Kader İttifakı” adını veriyorum. Bu ittifak hepimizin krallığının kaderini belirleyecek.

Hep beraber bir birlerine sarılırlar ve bu dostluk belki de ebediyen sürecektir.

Lord Helagis: Artık herkes krallıklarına dönüp, hazırlıklara başlasın.

Kral Luiz: Benim yolum uzun hemen çıkmam lazım, benimle beraber gelen on muhafızım şimdiye kadar çok tedirgin olmuşlardır. Ben daha fazla onları bekletmeyeyim ama nasıl bir araya geleceğiz?

Hüseyin Şah: Herkes ordusunu hazırladığında kral Mouron’a haberciler gönderip durumu bildirelim. Kral Mouron’da bizlere nerede toplanmamız gerektiğini bildirecektir.

Kral Mouron: Aklımda çok güzel bir taktik var şimdi tek yapmamız gereken düzenli bir ordu kurmak.

Kral Zambark: Benim ordumun hiç bir zaman hazırlık yapmasına gerek yok. Çünkü bizler her daim hazır, dinç ve çeviğiz. Gerçi daha önceki Morg saldırısını saymazsak... Ha ha ha... Hep beraber gülüştüler)

Hüseyin Şah: İnan bana dostum, Morglar sizlere yapmış olduğu saldırıya çok pişman olacaklar.

Lord Helagis: Bu kadar muhabbet yeter, bir an önce işe koyulalım ve biraz Morg avlayalım.

Böylece krallar artık gizli vadiden ayrılıp, kendi krallıklarına dönmeye başladılar. Öte yandan genç Hector, Boz Randy ve Arthur yolu yarılamışlardı. Tabi kendilerini takip eden Alparslan’dan habersiz bir şekilde ilerliyorlardı. Eras’ın savaşçılarının yoruldukları her hallerinden belliydi. Biraz dinlenmeye ihtiyaçları vardı.

Yüzyılın KralıWo Geschichten leben. Entdecke jetzt