Chillen

119 3 0
                                    

Deveny liep naar de badkamer om haar haar te kamen en haar make up bij te werken. Ze keek naar haar telefoon Shaniqa had haar nog steeds niet geappt. Maarjha haar 5 minuutjes waren nooit echt 5 minuutjes dat had Deveny wel gemerkt in al die tijd dat ze haar kende. Shanqia was haar vriendin sinds day one. Ze besloot haar te bellen om te vragen of ze al klaar was. Toevallig ging op dat moment de bel. Ze rende naar beneden en keek door het gaatje in de deur het was Shaniqa. Ze opende de deur en de twee vriendinnen knuffelde elkaar als begroeting. Deveny deed haar jas en haar schoenen aan en deed de deur achter haar dicht. Is die jongen cute vroeg Shaniqa meteen. "Ja! " zei Deveny. Hij is echt knap hij is licht getint zo hij heeft mooie licht bruine ogen en een kuiltje in zn wang. "Heb je een foto ?" vroeg Shaniqa. Deveny liet haar de foto van Tymario zien. Hmm hij is inderdaad cute zei Shaniqa. Laat me hem gelijk appen om hem te vertellen dat we onderweg zijn.

Deveny : Ik ben onderweg naar het plein ik ben der zo.

Tymario : Is goed dan zie ik je zo.

Shaniqa en Deveny liepen richting het plein ze waren er bijna. Toen ze de hoek om waren zagen ze dat er veel boys met scooters op het plein waren. Op het gras waren mannen aan een tafel domino aan het spelen. Shaniqa ? Zie jij Tymario ergens ? Nee man, app hem dan.

Deveny : Ik ben op het plein.

Tymario : Ik zie je niet waar sta je dan?

Deveny : Bij het grasveldje.

Tymario : Is goed blijf daar ik kom.

Deveny en Shaniqa gingen op een leeg bankje bij het grasveld zitten. Twee minuten daarna zagen ze een jongen hun kant op lopen. De jongen stopte voor hun en stelde zich voor. "Heey Deveny eindelijk zien we elkaar in real life " zei Tymario. Deveny lachte. Dit is Shaniqa. Shaniqa dit is Tymario. Shaniqa en Tymario maakte kennis. Toen zei Tymario ga je mee dan stel ik jullie gelijk aan de rest voor. Deveny en Shaniqa keken elkaar aan. " De rest ?" Vroeg Deveny. " Mn matties toch je dacht toch niet dat ik alleen op plein was. Tymario liep voor en Deveny en Shaniqa liepen achter. Maar toen Deveny zag welke richting Tymario op liep durfde ze niet meer. Tymario liep in de richting waar de boys met scooters stonden. Shaniqa trok haar mee en zei Deveny doe kaulo normaal er gaat sowieso niks gebeuren. Wat was Deveny blij dat ze niet alleen was gegaan.

Tymario stelde hun aan de groep voor. Er stonden vier jongens. De donker getinte jongen stelde zich voor als Papito. De andere donker getinte jongen vertelde dat hij Raymond heten. De andere twee jongens waren licht getint ze waren wat korter dan de andere twee jongens maar wel wat breder. De een heten Myron en de andere stelde zich voor als Shaquil ze vertelde dat ze tweeling waren. Tymario ging naar Deveny staan en vroeg haar of ze ooit achterop een scooter gezeten had. Deveny zei nee. Tymario knikte en zei ga je mee we gaan even wat halen. Deveny keek naar Shaniqa en zij dan? Ik ga haar echt niet alleen achter laten. Shaquil neemt der wel achterop. "Waar gaan we" vroeg Shaniqa. " We gaan even wat halen bij kade" zei Tymario. Deveny en Shaniqa gingen op de scooters zitten. Deveny bij Tymario en Shaniqa bij Shaquil. Ze reden naar kade. Ze stopte op een hoek. "Blijven julllie hier dan zijn we zo terug " zei Tymario. De meisje bleven met zn tweeën achter. En wat vind je van hem Shaniqa? Nou ik vind hem maar vaag hoor vraag me af wat hij aan het doen is. "Hmm ja dat wel zei " Deveny maar hij is wel kaulo lekke... "sssttt ze komen er aan" zei Shaniqa. Deveny hield gelijk haar mond. "Wat gingen jullie doen " vroeg Shaniqa. " We gingen jonko halen roken jullie ook vroeg Raymond." Nou ik rook niet zei Shaniqa. " ik wel zei" Deveny. Shaniqa keek Deveny vragend aan. Sinds wan.. Deveny stootte Shaniqa aan. Shaniqa zei al niks meer en keek Deveny boos aan. Ze reden terug naar het pleintje. De jongens parkeerde hun scooters en gingen op de bankjes zitten Deveny en Shaniqa gingen derbij zitten. De jongens begonnen hun jonko te draaien toen ze daar klaar mee waren staken ze hem aan en begonnen te roken. " Deveny " zei Papito dus je rookt moet je ook? Deveny knikte en nam de jonko van hem aan. Ze nam een diepe haal en begon te hoesten. De jongens begonnen te lachen. Volgens mij lieg je jij rookt helemaal niet. Op dat moment hoor Deveny een bekende stem haar naam roepen. Deveny verstijfde het was haar moeder.

BrokenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu