3. Prietenie adevarata

83 4 2
                                    

Strainii devin prieteni iar prietenii devin straini. Pe cat de dramatic suna asta, pe atat de adevarat e si e al dracului de de naspa sa ti se intample si sincer, parca ar fi un cosmar care nu are sfarsit. Din seara in care am plecat de langa Em care a ales sa se duca mai bine cu jegul ala de George decat sa vina dupa mine, lumea mea s-a prabusit la propriu dar nu am vrut sa-mi recunosc asta cu adevarat nici macar mie. Ma durea, ma durea si nu stiu cum sa ameliorez durerea ce o simteam in piept. Eram dezamagita. Ramasesem si fara tigari din cauza starii de tristete acuta in care ma aflam. Fumasem mult ca sa ma pierd si sa uit dar nu aveam cum sa uit.

A trecut o saptamana de atunci si mi-a venit sa nu mai ies din casa pentru ca nu suportam s-o vad cu ala prin liceu. Nu m-a dezamagit doar pe mine, ci si pe restul fetelor. Ne simteam parca tradate intr-un fel si acum nu ne e sila doar de el, ci si de cum a devenit ea de cand e cu el. Presimteam ca toata chestia asta nu va iesi bine si i-am spus nu odata, dar credeti ca ea m-a bagat in seama? Credeti ca m-a ascultat? Normal ca nu.

Dede a plans, Nat a plans, eu am stat inghetata fara nicio expresie pe chip de parca eram facuta din tabla si orice imi spuneai sau imi faceai nu ma facea sa am vreo reactie anume. Dar adevarul este ca eram distrusa in interiorul meu destul de crunt. Il stiam pe nenorocitul ala si il stiam inca extrem de bine. Noi toate suntem doar niste simple jucarii pentru el, nimic mai mult. Stiu ca Em mi-a spus ca vrea doar sa se distreze cu el pentru a-l uita pe celalalt dar cine pana mea a crezut-o? Se vedea in ochii ei ca e topita dupa el. Ce topita? Era lesinata rau. Acum, acum mi-e prea sila sa ii mai privesc si sa mai studiez felul in care-l priveste pentru ca nu-mi mai pasa. Ea l-a ales pe el in locul meu, de fapt al nostru. Ea a vrut bani, frumusete si poate, stiti voi ce, da da, organul acela sexual masculin. Da, pula, da. Ce sa mai tot ocolesc si sa nu spun direct. In pula mea. Pardon, nu am asa ceva. Sunt prea nervoasa ca sa-mi mai pot controla vocabularul asa ca putin imi pasa in acest moment felul in care vorbesc.

In mintea mea este un total haos. E ca si cum ar fi venit o tornada si a futut absolut totul ce i-a iesit in cale. Fiecare amintire, fiecare zambet, fiecare chicot sau ras, fiecare lacrima ce imi aducea aminte de ea. Nu, nu eu plangeam, ci ea, si odata cu lacrimile ce i se prelingeau pe obraji de fiecare data cand ea era ranita sau suparata si se afla langa mine, inima mea era sfasiata de durere si tipa in acelasi ritm cu suspinele ei de parca ar fi fost o melodie. O melodie melancolica ce-i drept.

Cand imi spuneam ca viata e o curva, eh, aveam dreptate. Si e greu ma, e greu sa inveti cum s-o futi asa cum ii place ei ca sa-ti fie tie bine. Dar cel mai greu e sa fi cine esti tu cu adevarat pentru ca risti sa fi criticat, mama ei de treaba. Dar cui ii pasa? Nu am sa port o masca pentru a fi placuta de toata lumea. Imi place sa fiu adevarata eu chiar daca pot sa fiu asa doar cu unele persoane. Pentru ce sa fiu falsa? De ce sa ma mint singura ca sunt ceea ce nu sunt de fapt? De ce? Care e satisfactia? Primesti cumva un premiu si nu stiu eu? Da, probabil primesti premiul pentru “Cel mai neadevarat tu de pe Terra” sau “Cea mai falsa persoana de pe planeta”. Care este scopul persoanelor false? Cateodata ma intreb si eu asta iar raspunsul inca este destul de vag dar e acolo. Ele vor sa se joace, sa te distruga si sa te faca sa crezi ca ele sunt asa cum zic ele ca sunt. Uneori imi doresc sa nu ma fi nascut pe planeta asta. Cred ca as fi fost o martiana draguta dar puii mei, nu sunt pe Marte ci sunt pe Terra unde eu urasc persoanele false care se dau drept altcineva. Daca va intrebati despre cine este vorba, ei bine, e vorba de o tipa pe care nu o suport nici in prezent dar haideti sa uitam toata chestia asta, da? Si poate este vorba si despre jucatorul, smecherasul, bogatanul, Georgica Bistrurica. De fapt, el e doar un afemeiat, atat. Dar totusi, tot e o persoana falsa, ce dracu'? Iti baga dume si te fraiereste cu niste cuvinte frumoase care iti mangaie sufletul si te face sa iti placa de el ca intr-un final sa afli ca inca la nu stiu cate alte fete le mai spune la fel. Penibil, nu-i asa? Dar haideti sa ne aducem aminte ca nu e singurul care face asa si mai sunt si alte multe specimene in genul lui. Rar mai sunt baietii care nu sunt ca el. Rar.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 07, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

O simpla steaWhere stories live. Discover now