34 - Experiment de gândire

4.6K 229 25
                                    

Bun venit în mintea lui Ellie Bloom. În câteva minute, Ellie o să moară, dar nu te supăra! Are 92 de ani şi a trăit o viaţă lungă şi fericită. De asemenea, ea nu există de fapt.

"Ce-i asta?" o să spui tu.

Este adevărat. Ellie este un experiment de gândire. Am creat-o pentru a ilustra o idee. Ea nu trebuie să fie bătrână, femeie, sau să o cheme Ellie. Poate fi nepoata ta, verişoara ta, sau chiar un prieten apropiat. Pentru acest experiment, tot ce ne trebuie este cineva pe care îl cunoşti bine.

Hai să o folosim pe Ellie. Să spunem că are 92 de ani şi că este străbunica ta.

"Străbunica?" o să spui tu.

Doar intră-ţi în rol! Şi fii respectuos - suntem în mintea străbunicii tale, care e pe moarte, până la urmă.

Da, acum începe. Vezi pereţii întunericului încercuindu-ne? Asta e moartea. Creierul lui Ellie se stinge, luminile dispar. Tot ce a reprezentat vreodată, tot ce a ştiut odată - celulă cu celulă, amintire cu amintire, totul se pierde în întuneric.

Nu te îngrijora, acesta nu este sfârşitul lui Ellie. Este adevărat ceea ce spunem: atât timp cât cineva păstrează amintirea ta, tu continui să trăieşti. Ellie are strănepoţi iubitori care să îşi amintească de ea.

Deci de ce suntem aici?

De fapt, e timpul tău să pleci.

Vezi? Ellie a fost ultima persoană în viaţă care te-a cunoscut. Ultima persoană cu amintiri despre tine. De acum încolo, poţi să fii doar un străin pentru oameni, dacă se gândesc la tine din când în când. Acesta este momentul în care treci de la amintiri care continuă să persiste, în istorie.

Acesta este momentul în care mori cu adevărat.

Ups, luminile s-au dus.

La revedere, Ellie.

La revedere, TU.

HorrorscopeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum