Bölüm 19

486 18 0
                                    


   Bu evden taşınma işinin en zor kısmı ne kalacak yeni bir yer bulmak, ne de eşya taşımaktı bu işin en zor yanı bu durumu babama anlatmaktı. Tabi ki bana büyük bir hırsla karşı çıkıp böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi ilk olarak, her zaman olduğu gibi önce parasıyla tehdit etmeyi denedi beni, böyle bir şey için bana asla destek olamayacağını söyledi.  Aslında bunun işe yarayan bir tehdit olmadığını önceki ve sonunda hep benim kazandığım tartışmalardan öğrenmiş olması gerekirdi ama o yine de şansını denemek istiyordu ancak kararını çoktan vermiş olan beni hiç bir girişimi durdurmaya yetmiyordu. Hatta ters teperek beni evden daha hızlı taşınmam için teşvik ediyor. Günün sonunda elimde sadece bir valizle Deniz'in kapısında buluyorum kendimi. Bu emrivaki gelişim Deniz'i de şaşırtıyor. 

''Rüya, ne yapıyorsun bu saate burada.''

''Ben bu akşam taşınsam,olur mu?''

''Olur tabi geç içeri de, bir sorun yok değil mi?''

''Yok ya bir şey, sabırsızım ben biliyorsun beni.'' göz kırpıyorum ona.

  İçeri girince Deniz'in şaşkınlığı biraz daha anlam kazanıyor benim için. Geçen sabah karşılaştığım kadını bu sefer üçlü kanepenin üzerinde otururken buluyorum demek ki aralarında bir şeyler var ve artık bu evin bir sakini olduğumdan sık sık karşılaşacağım onunla. Etrafımda hiç kız arkadaşım yok, bana biraz tuhaf gelmesine rağmen belki bu açığı karşımda dikilen bu kadınla giderebilirim diye umuyorum. Biz iki kadın birbirimiz baştan aşağıya süzerken Deniz giriyor araya.

''Rüya sen Nehir'le tanışmamıştın değil mi?''

''Aslında geçen sabah seninle konuşmaya geldiğimde karşılaşmıştık ama Nehir'in acelesi vardı tanışamamıştık.''

  Elini bana uzatırken giriyor Nehir'de söze: '' Aa evet hatırladım şimdi ben seni, Deniz'in şu tek gecelik arkadaşlarından sanmıştım. Baya kız gelir bu kapıya. ''

Nehir'in sözleri karşısında rahatsız olan Deniz boğazını temizliyor , uyarıyı alan Nehir'de geri adım atıp, susuyor.

''Nehir bizim menajerimiz sen de artık grubun bir parçası olmaya karar verdiğine göre tanışsan iyi olur.''

Nehir'in hala havada duran eline uzatıyorum elimi.

''Merhaba ben Rüya.Yeni solist adayı.''

''Merhaba ben de Deniz'in dediği gibi Nehir kız arkadaş/menajer.''

  Beni bir tehdit olarak algılayan Nehir, benim gözümde oldukça büyük bir hata yapıp, erkek arkadaşını kaybetmesi bile yeni bir kimlik kazanma isteğine engel olmayan bana, kendini menajerden önce kız arkadaşı kimliğini kullanarak tanıtıyor. Üstelik ondan başka insanlarla ilişki yaşayan erkek arkadaşını değilde, ilişki yaşadığı bir çok kadını küçümserken yapıyor bunu. Aşk biz kadınlara neler yapıyor böyle ya da bu bir hırs mı? Anlamak zor. 

 Gülümseyerek cevap veriyorum ona:''O zaman sık sık görüşeceğiz seninle Deniz söylemiştir zaten sana .''

  Yanımda duran valize gözleri kayan Nehir'in yüzünde az önce kapıda Deniz'in yüzünde beliren ifadenin aynısı beliriyor.

''Bu valiz ne, burada mı yaşayacaksın yoksa?''bunları söylerken gülüyor, belli ki bu ihtimal çokta mümkün gözükmüyor ona.

Deniz'e dönüyor gözlerim istemsizce: ''Neden söylemedin?''

Deniz suçüstü yakalanan bir suçlu gibi ellerini kaldırıyor yanlış bir şey  yapmadığını belirtmek için ve yan bir gülüşle cevap veriyor bana.

Yarın Diye Bir Şey Yok (Tamamlandı) Onde as histórias ganham vida. Descobre agora