Capitolul XIII

258 20 3
                                    

Don't you try to hold it in just let it out and

Don't you try to hold it in you

Ei bine, o tema monstru la matematica nu te poate tine de obicei cu capul in caiet mai mult de o ora. Dar, pe mine m-a tinut cam trei ore, caci am facut tema, apoi am copiat-o in caietul lui Shante. Pe langa asta, a trebuit sa ii copiez si cateva lectii de la care lipsise, iar daca profesoara ar fi vazut... Oricum, a trebuit sa caut si acel referat nesuferit la istorie, dar cand am deschis calculatorul l-am gasit gata facut. Doua exemplare de referate stateau pe desktop, Shante avusese grija sa le faca. Tot ce a trebuit sa fac, a fost sa le trag la imprimanta, ca sa aflu ca nu mai era mult si ramaneam fara cartus. In final, referatele erau ordonate pe foaie, si asteptau ca profesorul sa le vada.

Ma chinuiam cu lectia de la chimie cand soneria suna. Am sarit ca arsa din pat si m-am dus la usa. Eram sigura ca era Shante, altcineva nu avea cine sa fie. Si chiar daca avea chei, tot ii placea ca eu sa ii deschid usa, nu am inteles niciodata de ce. Dar de fiecare data ma grabeam sa ajung la usa. Si avand in vedere ca stateam intr-o garsoniera, te-ai fi asteptat ca eu sa ajung mai repede.

Am deschis neindemanatica usa, si i-am facut loc sa intre in holul ingust.

Garsoniera era a lui Shante practic. Se mutase in ea la inceputul clasei a unsprezecea, si la putin timp dupa, m-a vazut mai mult decat o colega de clasa. M-a intrebat daca as vrea sa ma mut cu el, din cauza ca se saturase sa ma ia cand de la mama, cand de la tata. Desigur, au existat discutii, dar doar din partea mamei. Parintii lui Shante fusesera de accord.

Shante intra zambitor in casa, imbracat intr-un costum de afaceri negru, iar parul sau lung cu reflexe aurii era prins la spate, intr-o coada lejera. Era ras, toate aceastea facandu-l sa para mai matur.

Tocmai vroiam sa arunc o privire in spatele meu, fiind sigura ca acolo as gasi vreo doi copilasi blonzi, zambind caci tatal lor a ajuns acasa. Era ca si cum as fi dat timpul inainte cu vreo sase sau sapte ani. Dar cand am vrut sa ma intorc si sa caut copii ce lipseau din peisaj, mana lui ferma se intinse dupa mine, si ma prinse intr-o imbratisare sufocanta.

- Credeam ca nu o sa te mai vad azi!

Avea fata ascunsa in parul meu lung, iar mainile ii erau reci. Mi-am pus si eu mainile in jurul lui, desi mi-a fost cam greu in acea imbratisare stransa.

- Taica-meu m-a pus sa imbrac prostia asta de costum, comenta el dandu-mi drumul.

Inca zambea, si imi saruta obrajii ca pe un copil. Apoi a intrat in dormitor si a inceput sa se dezbrace. Fericirea lui era molipsitoare, si m-am trezit zambind, imediat ce m-am aruncat in pat ca sa strang caietele si cartile ce erau imprastiate pe acolo.

Shante se incrunta cand le vazu, oprindu-se din ceea ce facea. I-am prins privirea si am chicotit.

- Am facut si temele tale, dar nu am reusit sa invat pentru tine, i-am spus zambind.

Oftand el continua sa se dezbrace, apoi disparu in baie. Am ramas uimita in pat cateva secunde. Nici macar nu imi spusese cum a fost interviul. Luase sau nu slujba?

La cat de mult zambea, cu siguranta o luase. Dar nu meritam si eu o mica povestire a ceea ce s-a intamplat?

Am intrat peste el in baie, nepasandu-mi de putina intimitate pe care ar fi trebuit sa o respect. Vroiam niste raspunsuri, dar cand l-am vazut plin de spuma nu am mai vrut nimic. Am tusit, incercand sa-i captez atentia.

Ochii aceia aurii se uitara la mine tulburi, apoi zambi.

- Vrei sa mi-te alaturi? Intreaba el dand din sprancene.

FumWhere stories live. Discover now