Capitolul XII

270 17 5
                                    

Guilt is regret for what we’ve done.

Regret is guilt for what we didn’t do.

Shante pleca cu masina spre firma tatalui sau dupa scoala, iar eu am ramas cu ceilalti. Urma sa merg pe jos pana acasa, ceea ce nu mai facusem de ceva vreme, asa ca abia asteptam sa fac acest lucru.

David avea langa el o fata din a unsprezecea ce zambea sfioasa si se ascundea in bratele lui. Era draguta, dar putin probabil sa fi avut ceva in capsorul acela al ei plin de bucle roscate. Dar nu conta, cel putin nu pentru David, caci el cauta doar o mica aventura. Langa ei era Ivory singura, trancanind ceva despre un concurs de graffiti la care vroia sa participe si il intreba pe David daca vroia sa o ajute. Iar in spatele lor eram eu, cu Noah si Ayleen. Ei erau tacuti, abia vorbind unul cu altul. Iar eu, ii analizam pe ceilalti, fara sa-mi pese ca nu vorbea nimeni cu mine.

Ne-am oprit in statia autobuzului. Desi nu stateam in aceasi zona cu totii, mergeam cu acelasi autobuz un timp apoi ne rasfiram fiecare catre casa sa. Am aflat in acest timp ca pe roscata o chema Angela, si avea o voce destul de pitigaiata. Vorbea numai cu David, fiindu-i rusine presupun sa vorbeasca si cu noi ceilalti. Nici macar sora lui David nu fusese atat de rusinoasa..

Autobuzul veni apropape gol, si ne-am urcat in graba dar nu ne-am asezat. Am stat in picioare si am vorbit despre tezele ce urmau sa vina. Urma sa dam o parte din ele inainte de vacanta de Craciun, si alte cateva dupa vacanta. Dar, imediat ce ne-am adus aminte de vacanta de Craciun, subiectul a deviat in acea parte, lasand tezele pe alta data. Oricum, nu avea sens sa ne facem atat de multe griji.

- De Craciun unde mergem? Intreba David dand de doua ori din sprancene.

Angela crezu ca o intreba pe ea, si tocmai cand incepu sa vorbeasca, Noah o intrerupse fara sa vrea. Nu era vina lui ca ea vorbea incet.

- Am putea merge la munte. La o cabana?

Ayleen zambi, iar David paru a cantari optiunea.

- Inchiriam o cabana doar pentru noi, nu? Interveni Ivory zambitoare.

Ceilalti au incuviintat, iar ea paru extrem de fericita. Desigur, daca inchiriam o cabana, insemna ca ea putea sta mult mai aproape de Shante. Atat de aproape de el...

- Ar trebuii sa mai intrebam si alti prieteni, am sugerat plimbandu-mi guma prin gura.

Ei s-au uitat la mine, vrand sa stie de ce mai vroiam sa vina si altii cu noi. Am bajbait cautand o bara de care sa ma tin, dar nu am gasit si m-am tinut de Noah, caci era mai aproape. Apoi m-am uitat din nou la ei zambind.

- Am fi putini daca am merge doar noi, am inceput eu sa le explic. Daca am fi mai multi ar fi mai distractiv.

Noah zambi aratandu-si dintii albi prelua el explicatia mea:

- Il intrebam pe Ethan si astia din gasca lui, spuse el entuziasmat. Si o luam si pe Kaela, se intoarse spre Ayleen iar ea zambi, ea ar putea sa mai aduca niste prietene. Asa vom fi mai multe cupluri! O sa fie atat de distractiv!

Visator se lasa pe spate, pana cand se lovi de geamul autobuzului. David paru multumit de aceasta idee, iar Ivory era si mai incantata. In schimb, buclata lui David parea nesigura, probabil crezand ca nu o vom lua cu noi.

I-am facut semn lui Dave spre fata, ridicandu-mi o spranceana, in timp ce-mi inclestam mana in jurul bratului lui Noah. Autobuzul se opri in statie.

- Angela, vi si tu cu noi, nu?

Dave avea zambetul lui strengar cand o intreba iar ea se foi putin langa el, apoi zambi.

- Sigur, daca vrei sa vin..

FumUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum