Hoofdstuk 39

680 33 7
                                    

Charlotte:

Na het eten staat opeens mijn vader recht en begint luid tegen het glas te tikken waardoor het ineens super stil wordt. "Ik wil graag een troost uitbrengen voor mijn prachtige dochter en haar kersverse man" begint hij zijn speech, "vanaf vandaag ben ik een beetje mijn kleine meid verloren, maar daarvoor heb ik wel een beeldschone volwassen dochter in de plaats gekregen die geluk uitstraalde en dat omdat ze vanaf vandaag zichzelf de vrouw van Samuel mag noemen. Een jongen die ik vanaf vandaag ook mee in mijn familie mag verwelkomen. Ik ga hier niet teveel woorden aan vuil maken het enige wat ik nog wil zeggen is dat jullie snel voor kleinkinderen mogen zorgen want we worden er ook niet jonger op natuurlijk." Zegt hij met een lach en heft zijn glas op en al snel doet iedereen hem na "op Samuel en Charlotte" zegt hij nog en iedereen herhaald hem.

Als de speech gedaan is hoor ik de 'dj' Samuel en mij roepen voor de openingsdans. Samuel staat recht en steekt zijn hand naar me uit, "mag ik deze dans mevrouw leijten?" Vraagt hij met een grijns en ik leg mijn hand op de zijne. "Dat mag je zeker" antwoord ik hem met een glimlach en sta recht. We lopen hand in hand naar de soort dansvloer dat eigelijk een grote open plek is en de muziek start. De stem van Ed Sheeran met thinking out loud weerklinkt door de boxen. Ik leg een hand in Samuel zijn nek terwijl mijn andere hand in de zijne rust en Samuel zijn andere hand op mijn onderrug ligt. "Je ziet er echt prachtig uit" fluistert Sam in men oor, ik kijk hem aan met een glimlach en beantwoord zijn compliment met een kus op zijn lippen. "Ik hou van je" fluister ik als mijn lippen de zijne verlaten "en ik hou van jou" fluistert hij terug. We blijven elkaar aankijken en even verdwijnt de wereld om ons heen, het rumoer en de muziek om ons heen verzacht en het enige wat nog telt is Samuel en ik.

Ik zit zo in het moment dat ik zelfs niet doorheb dat het liedje gedaan is en er een ander start. Iedereen komt op de dansvloer en ik word weggetrokken door Samuel zijn vader en hij begint met me te dansen waardoor ik in de lach schiet, al zie ik nu wel van wie Samuel zijn dansmoves niet heeft. Na nog een tijdje gedanst te hebben besluit ik maar even te gaan zitten want men voeten doen verschrikkelijk veel pijn door die hakken. Ik ga aan een random tafeltje zitten en begin een gesprek met de personen die eraan zitten.

Ik kijk wat rond me en zie iedereen het naar zijn zin hebben: Arienne die samen met Kaj aan het dansen is, Liam hadden ze bij de ouders van Arienne laten logeren zodat ze nog een keer een dag met hun twee hadden. Bieke en Jai die ook aan het dansen zijn maar dan echt op een rare manier die twee blijven kinds hoe oud ze ook zijn, achja ze kunnen het wel hebben. Cassius die zijn beste moves laat zien aan Luna die hem goedkeurend aankijkt. Alleen Dioni en Louise mis ik nog, ik denk dat die even een wandeling aan het maken zijn. Louise zei al iets dat ze een gesprek ging voeren met Dioni over hun toekomst en ze vond mijn bruiloft de perfecte timing. Als ik haar was had ik toch een ander moment gekozen dan de mooiste dag van je beste vriendin haar leven. Maar daar wou ze natuurlijk weer niet naar luisteren 'ik doe het nu want anders doe ik het nooit' was haar antwoordt toen ik het zei. Ik heb maar gewoon men schouders opgehaald en haar laten doen.

Ik schrik op uit men gedachte door twee handen op men schouders, ik draai me om en kijk in de prachtige ogen van mijn man. Even vermelden dat ik door deze gedachten gewoon zielsgelukkig wordt en een grote glimlach op men gezicht krijg. "Dansen?" vraagt hij met puppy ogen en steekt zijn hand naar me uit. Ik knik naar hem en loop met hem mee naar de dansvloer. "Weet je dat je vandaag mij de gelukkigste jongen op de hele wereld hebt gemaakt?" Zegt Samuel als we stilstaan en legt zen handen op men heupen "en weet jij dat het best melig is om zoiets te zeggen?" Zeg ik al lachend en leg mijn handen in zijn nek. "Waar haalde je eigelijk het lef om zulke dingen tegen Ellie te zeggen terwijl ze je bedreigde met een pistool?" Vraagt Samuel dan opeens en ik kijk hem aan. "Ik denk dat ik gewoon een beetje beu was dat iedereen altijd tussen ons kwam, want ik ben van niet veel zeker maar van een ding ben ik dat wel: mijn hart hoort bij jou en niemand die daar verandering in kan brengen, zelfs niet psychopaat Ellie" antwoord ik hem, Samuel tilt me op zodat we op ooghoogte zijn en we kijken elkaar recht in de ogen aan. "En dan ben ik degene die melig doet" zegt hij met een grijns en kust me op mijn lippen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kan ik je helpen? (Het vervolg)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu