Ramona si Alexandru

48 4 0
                                    


În sfârşit, venise primăvara. Soarele îi încălzea pe toți cei care se plimbau prin Parcul Tineretului. Începutul lui aprilie îi scosese din casă pe Ramona şi pe Alexandru. Băiatul ieşise din casă într-un tricou alb, cu imprimeu, blugi şi teneşi, iar ea alesese un hanorac, o fustă şi ghetuţe. Se plimbau pe lângă tarabele cu brățări şi jucării, beau fiecare câte-o bere şi fumau câte-o țigară. Era ziua Ramonei şi nu aveau chef să o petreacă în casă. Voiau să fie doar ei doi.

- S-a întors Nick la taică-su? o întrebă Alex.

- Încă nu, dar el e mai mereu plecat. Dacă nu e la muncă, e la liceu. Vrei să mergi la mine?

Deşi cei doi aveau împreună un an şi trecuseră prin multe lucruri împreună, cum ar fi trădări, beții, droguri şi moartea unei bune prietene, ei încă nu făcuseră sex. La început, Alex o presa, dar, cu timpul, a început s-o înțeleagă. Ramona începuse să-l înțeleagă şi ea pe el şi aproape se lăsase convinsă să o facă. Dar nu chiar acum.

- Nu, hai să ne mai plimbăm. Poate vezi ceva mişto şi o să-ți iau şi eu un cadou, îi răspunse iubitul ei, o sărută şi îşi continuară plimbarea.

Claudiu plecă de la Letiția de-acasă, pe skate şi se îndreptă spre barul în care lucra Nick, prietenul lui cel mai bun. Era foarte aglomerat, mai ales la mesele de-afară. Oamenii beau şi vorbeau şi, atât Nick, cât şi ceilalți doi ospătari, nu îşi vedeau capul de treabă. Pentru că voia să dea o mână de ajutor, merse să vorbească cu şeful şi fu angajat imediat, pe o mie cincisute de lei. Avea de gând să vorbească cu Nick şi să închirieze o garsonieră, ca să se mute de la fete.

Când ajunse acasă, Ramona se descălță şi se aruncă direct în pat. Era foarte îndrăgostită de Alex, dar plimbarea o obosise. Găsise pe birou două bilete, unul de la Nick şi altul de la Vio, în care era anunțată că Vio plecase în oraş, şi rugată de Nick să îi facă temele. Fu de acord, el nu avea decât să le copieze când ajungea acasă. Îşi făcu şi ea temele, într-un stil diferit, şi se băgă sub duş. Era nerăbdătoare să termine cu toate examenele.

După ce ieşi din duş, se căută prin dulap, prin toate sertarele şi toate hainele. Se duse şi căută şi la mătuşi-sa în cameră. Găsi ceva bani, aproape două sute de lei. Era mai mult decât încântată şi, imediat, îl sună pe Alexandru, care se întrebă, în glumă, ce mai vrea nebuna:

- Hai bă să mergem la mare.

- Când?! Acum?!

- Da! Am făcut rost de două milioane. Câți bani ai?

- Habar n-am, cred că mi-au mai rămas câțiva lei din alocație.

- Bine, lasă că îi sunăm şi pe ăştia!

Doar Irina şi Corina erau libere, dar, măcar Irina avea permis de conducere şi un Matiz roşu. Nu aveau prea mulți bani la ei, dar găsiseră pe-acasă nişte mâncare, vin şi bani de două pachete de țigări. Se auzea Kiss fm dat la maxim în maşină şi rulau pe autostradă în viteză, țipând şi cântând.

- Alex, dă-mi şi mie o țigară! strigă Corina.

Ramona se uită puțin chiorâş la Alexandru, care scotea o țigară din pachet şi o întindea în față.

- De când te-ai apucat tu de fumat, Cori?

- Nu fi geloasă, Ramo, îi răspunse, aprinzând-o. Fumez de când a mu... de când prostul ăla de văr al tău m-a făcut s-o fac.

- Nu e prost, nu mai vorbi aşa despre el! Pur şi simplu nu vă potriveați, îl apără Ramona. Taurele şi balanțele nu sunt făcuți unul pentru celălalt.

NuanțeWhere stories live. Discover now