118

6.4K 400 81
                                    

Ilham :

De volgende morgen stond ik op en maakte me klaar : Grijze sweater, zwarte gescheurde spijkerbroek en mijn witte huaraches (omslag). Mijn haren stak ik in een staart, ik bracht wat mascara aan en spoot mijn favo geurtje. Ik nam mijn tas en ging het huis uit.

Aangekomen op mijn werk, ging ik meteen naar mijn bureau want moest nog het een en het ander doen.

Er werd geklopt op mijn deur. "Ja" Nawal kwam naar binnen met 2 kopjes. "Dag manager" zei ze. Ik begon te lachen. "Heb wat thee voor je mee" "Awww dankje" Ze legde het op mijn bureau en gaf me 2 kusjes. "Alles goed?" vroeg ik. "Ja met jou?" Ik knikte. "Druk?" "Een beetje" "Ik laat je wel" "Als ik klaar ben, kom ik langs" "Is goed" Ze knipoogde en ging weg. Heb haar echt graag deze dame. Veel mensen die haar oordelen en haar de naam 'hoer' geven, zonder dat ze haar persoonlijk kennen. In wat voor wereld leven we, meteen al oordelen en namen plakken aan personen die we niet kennen...

14u25 :

Ik stond op en ging naar Nawal. Ik klopte en liep naar binnen zonder op haar antwoord te letten. "Honger?" vroeg ik. "Duhh wacht ik werk dit even af" "Is goed" Ik ging zitten en wachtte tot ze gedaan had.

10 minuten later :

We stapten de lift in en gingen naar beneden. "Waar gaan we eten?" vroeg ze. "We will see" zei ik. We liepen de lift uit en gingen naar mijn auto. We stapten in en ik reed richting domino's!

Uur later :

We kwamen terug aan op het werk. "Schat ik heb nog wat dingen te doen, dus ik laat je" zei Nawal en gaf me een kus. "Is goed" zei ik. Ze liep naar de lift, terwijl ik naar de kantine ging, ik had dorst.

"Ilham" Ik draaide me om en zag Pieter. "Hey" zei ik met een glimlach. "Meneer Bensalmi zocht je"  zei hij. "Oh ik ga straks wel langs zijn bureau, bedankt" zei ik. Hij glimlachte en ging weg. Voor de duidelijkheid, meneer Bensalmi is Youssef.

Ik kocht mijn waterflesje en nam de lift naar boven. Ik ging naar zijn kantoor en klopte aan. "Ja" Ik ging naar binnen. "Je zocht me?" zei ik. Hij knikte. Ik ging naar hem toe. "Morgen hebben we een vergadering in Luik" "Ok hoe laat?" "10u30 " "Hmmm oke komt in orde" "Ik kom je ophalen" "Hoeft niet, ik heb mijn auto" "Ik kom je ophalen" "Ik zei dat het niet hoe..." "Ik ben je baas en ik zeg dat ik je kom ophalen" Ik besloot om gewoon maar te zwijgen en liep naar buiten.

15u30 :

Ik ging naar huis. Niemand was thuis, ik nam een douche en ging voor de tv zitten. Er werd aangebeld. Het was Adnane. Ik groette hem en liet hem naar binnen.

"Ewa hoe stel je het als manager?" vroeg hij. "Tranquille en jij als maffiabaas?" Hij keek me met een gefronste blik aan. "Effe serieus waarom stop je er gewoon niet mee?" "Omdat zulke dingen niet te stoppen zijn" Ik zuchtte. "Ik wil hier ook graag mee stoppen, trouwen, kinderen hebben, een broer en zoon zijn waar jullie trots op kunnen zijn, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan" "Waar een wil is, is een weg Adnane, je moet er gewoon zelf in geloven en voor vechten" Hij keek me aan en knuffelde me. "Dat ik mijn zusjes en moeder heb teruggevonden is voor mij al een lichtpunt" zei hij. "Awww" Ik knuffelde hem terug.

Vervolgens maakten we samen het avondeten. Ja, Adnane heeft meegeholpen in de keuken. Ik denk dat het de eerste keer was in zijn leven dat hij in een keuken stond, maar ik vind het supercute dat hij zijn best doet. Inshallah zal hij ooit stoppen met het haram.

Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now