32

6.4K 376 140
                                    

Ik nam de papieren uit de schuif en ging zitten. Ik las ze door. Alles stond in het frans. Ik probeerde het te begrijpen, maar ik begreep geen woord. Ik bladerde door en zag dat het laatste blad in het Nederlands stond.

Mevrouw Samira Bakali, word op 12/03/17 verwacht voor de rechtbank om het procedure van in 1999 door te zetten. Huh? Over welke procedure hebben ze het? Wat heeft mijn moeder gedaan? 1999 is het jaar dat ik ben geboren.

1999... Oh toen liep mijn moeder weg van mijn vader. Hmm, sowieso heeft het iets te maken met mijn vader. Waarom hij weer?! Kan hij ons niet gerust laten. Ik haat hem, ik haat hem echt. Ik weet dat dit niet goed is om te zeggen over je eigen vader, maar hij is mijn vader niet! Ik draag alleen zijn achternaam en daar stopt het ook.

Boos legde ik de blaadjes terug. Mijn moeder heeft me niks gezegd, waarschijnlijk wil ze niet dat we ons zorgen maken. Ik dacht aan hoe ze erbij liep de laatste dagen meskina en dat allemaal door mijn vader?! Boos schopte ik tegen de tafel. Oke ik wou zehma stoer doen, maar nu heb ik pijn aan mijn teen a toz.

Mijn gsm rinkelde. Ik keek naar mijn scherm en zag Youssef staan. Hoezo belt hij me? Ik nam op.

Ik : Hallo?

Youssef : Salam ben je thuis?

Ik : Ja waarom?

Youssef : Kan je buiten?

Ik : Ja?

Y : Ik wil met je praten, kom over 5 min naar pleintje

Ik : Ok

Y : Beslema

Hij legde af en ik keek verbaasd naar mijn scherm. Zei hij nu net dat hij met me wil praten? Misschien legt hij me eindelijk eens uit waarom hij zo raar doet de laatste dagen? Mohim ik stond op, trok mijn schoenen aan en liep naar buiten.

Onderweg naar het pleintje, dacht ik nog steeds aan mijn vader. J'ai la haineee askip (ik ben boos/teleurgesteld zoiets) Ik liep naar het pleintje en zag Youssef zitten op een bankje. Ik liep naar hem toe en ging zitten.

Youssef :

Oke ik leg jullie even uit. Jullie gaan me nu waarschijnlijk kinderachtig vinden, maar je m'en fous. Ik ga het toch doen. Ik ga zeggen tegen Ilham dat ik terug met Anissa ben, dat ik nog van haar hou. Waarom? Simpelweg om haar jaloers te maken en haar reactie te zien.

Ik bel haar dus even om af te spreken, kan niet wachten om haar reactie te zien.

Ilham :

"Salam" zei hij. "Salam wat is er?" vroeg ik. Hij stak zijn gsm in zijn zak. "Ik wil je iets zeggen" "Ja dat weet ik ondertussen ook wel" Hij keek me doordringend aan. "Kijk niet zo" zei ik en keek weg. Hij glimlachte. Damn, hij is zo mooi met zijn kuiltjes. Ben benieuwd wat hij gaat zeggen. Ik hoop zoiets van ik geef om je ofso?

"Ik heb sinds kort weer contact met Anissa" zei hij. Ik voelde een steek in mijn hart, maar gebaarde me van niks. Hij keek me de hele tijd diep in de ogen aan. Ik wou wegkijken, maar daar was ik veel te koppig voor. "Ja dus?" "En we zijn weer samen" 2de steek... "En waarom vertel je me dit?" zei ik alsof het me niet kon schelen. "Omdat ik haar een cadeautje wil kopen, maar ik weet niet wat en aangezien jij een goeie vriendin bent, zou je me kunnen helpen?" Ik ben zo hard gefriendzoned dat mijn trots letterlijk is beschadigd.

"Koop chocola ofso" zei ik ik droog. "Ze is speciaal, ze verdient iets speciaals" "Sorry maar die hoer verdient gra ja" Hij begon te lachen. "Ben je jaloers?" "Nee, koop make up voor haar" zei ik tegen mijn zin. "Ik weet niks van make up" "Dan koop je maar chocola" "Of je komt met mij mee en dan kopen we samen make up voor haar?" "Wollah meh? Allez ciao ik ga door ik verspil me tijd hier" "Je bent jaloers he?" "Nee ik help toch?!" "Hmmm ouai ouai" mompelde hij. Ik stond op. "Als je iets wil kopen dan vraag je het haar maar, ciao" zei ik en ging weg.

Youssef :

Waaaa la famille. Wollah hta is me gelukt om haar jaloers te maken. Wejo meisjes zijn zo gemakkelijk jaloers te maken. Het ging makkelijker dan verwacht. Je moest haar gezicht zien toen ik het zei. Ze wou zehma doen alsof het haar niet kon schelen, maar lieve Ilham, ik ken je al langer dan vandaag en weet ondertussen ook wel hoe je bent. Haar trots komt boven alles natuurlijk.

Blij stond ik op en liep naar huis. Mijn dag kan niet meer stuk. Ze houd gewoon van me. Ze houd van meee! Ik wil schreeuwen voor heel Molenbeek a sah. Mohim ik liep naar huis met een blij gevoel. Nu ga ik er alles voor doen om haar jaloers te maken net zoals zij met mij deed met Soufiane.

Ilham :

Tfoe! Hij is gewoon terug met die Anissa. Ik wil haar vermoorden! Hij is van mij! Ja mensen Youssef is van mij. Genoeg met die 'we zijn gewoon vrienden' leugen, ik vind hem leuk. Zelfs meer dan leuk... Dit is de eerste jongen die mijn hart sneller doet slaan alleen al bij het horen van zijn naam.

Ik liep boos naar huis. Ik was al boos, maar nu kon ik elk moment ontploffen. Ik kwam thuis aan en zag Amel zitten in de woonkamer. "Hey waar was je?" "Hou je mond" zei ik boos en liep naar boven. Ja als ik boos ben moet je niet praten met mij, dat weten jullie ondertussen al.

Ik ging zitten op mijn bed en zuchtte. Hij is dus terug met die hoer. Waarom zij? Ze is een hoer, ze past niet bij Youssef. Waarom was hij al die tijd dan zo close met mij. Vorige week nog in walibi? Wollah boys he... alleen maar hoofdpijn. 18 jaar niks gevoeld, ik verhuis naar Brussel, hoofdpijn. Alalala. Ik stond op en besloot een douche te nemen.


Dames ik ga meer franse woorden gebruiken omdat ik dat leuker vind overkomen, love de franse taal, als jullie iets niet begrijpen dan vragen jullie het maar x

Nieuwe stad, nieuw leven?Onde as histórias ganham vida. Descobre agora