61

7K 362 69
                                    

We liepen naar binnen. "Slaapt je ma?" vroeg Nis fluisterend. "Nee ze is bij haar vriendin blijven slapen" "ohw oke" zei ze en sprong op de zetel. "HOME ALONEEEE!!" riep ze. Ik begon te lachen. "Eerst Amel bellen" Ik belde haar en ze zei dat ze onderweg was. Oke dat is dan ook al inorde.

Ik trok mijn pyjama aan, deed mijn make up af, haren in een knot en chilleeeuhh. Ik bracht popcorn, chips, snoep en drank en plofte voor de tv neer.

De deurbel ging en ik ging open doen. Amel kwam naar binnen en ik zag mo in de auto. Omg wat heb ik hem gemist. Ik liep met blote voeten naar buiten. "Mootje" riep ik. Hij stapte af en gaf me een knuffel. "Alles goed?" vroeg hij. Ik knikte. "En met jou?" "Ja ja hmdlh" "heb je zorg gedragen voor me zusje" "tuurlijk altijd toch" Ik glimlachte. "Ewa goed heb je zin om te komen ksar? Me ma is er niet" zei ik. Hij keek eventjes naar binnen. "Nee sorry kan niet moet nog dingen doen" zei hij. "oke is goed beslema" "beslema bolle" we gaven elkaar een knuffel en hij stapte terug in.

Ik liep naar binnen. "Sooo hoe was het?" vroeg ik aan Amel. "Kapot romantisch..." en ze begon te vertellen.

Erna vertelde Nisrine over Waiel, die jongen waarmee ze sprak en ik vertelde over Yanis. Ik legde hun de situatie uit met me ma en blabla.

"Omg hmara wrm zei je me dit niet eerder" zei Amel. Ik hief mijn schouders op. "Is hij behda knap?" Ik keek haar gewoon droog aan. "Ja wollah hij is echt knap" zei Nisrine. Amel keek me met een glimlach aan. "Niet denken dat er iets gaat gebeuren ofso" "waarom niet dan?" vroeg Nisrine. "Ik denk nog te veel aan Youssef en ik geef de hoop niet op" Ze zuchtte. "Wat jij wil" Verder spraken we over van alles en nog wat en keken we nog een film.

Mo :

Nadat ik Amel thuis heb afgezet, reed ik meteen naar Naim. Hij had me daarnet gebeld, maar toen was ik bezig met mijn schatje.

Ik ging naar binnen en trof Naim aan in de gang. "Aaah eindelijk" zei hij blij. "Ik heb fantastisch nieuws" zei hij en legde een hand op mijn schouder.

We liepen naar zijn kantoor en gingen zitten. "Ik weet wanneer ze hun verplaatsen en naar waar" "ah top dat is goed nieuws" "jup, dus we moeten gewoon afwachten nu" "ja inderdaad en is het gerief al toegekomen?" vroeg ik. Hij knikte. "Safe dan is alles in orde" zei ik met een glimlach.

"Waar is je vriendinnetje?" vroeg hij. "Thuis" "Draag goed zorg voor dr" "sowieso" "ik zie dat jullie echt van elkaar houden, geraak haar nooit kwijt want je vind geen tweede" zei Naim. Ik knikte begrijpend. Amel is alles voor mij, wollah ik doe alles voor haar.

"En die vriendin van Youssef?" vroeg hij opeens. "Ilham" zei ik. "Ja weet ze hier van?" Ik schudde mijn hoofd. "Ze weet niks en beter ook" "ja je hebt gelijk"

Mohim erna spraken we nog over zaken en toen ging ik naar huis want ik was kapot.

De volgende morgen :

Ilham :

Ik werd wakker op de bank met Nisrine en Amel. Ze lagen nog te slapen net varkens. Ik stond op en maakte een uitgebreid ontbijtje klaar. Daarna maakte ik ze wakker en ontbeten we samen.

"Wat zijn de plannen voor vandaag?" vroeg Nisrine. "Ik moet me gaan inschrijven op de hoge school" "Ohja juist en erna?" "Dan gaan we uit eten!" riep Amel. Ik en Nis keken haar tegelijk aan. "Kom op, is toch gezellig" "ja is goed" "yess" We ontbeten verder en daarna maakte ik me klaar om me te gaan inschrijven.

Uur later :

Oke ik ben eindelijk ingeschreven! 15 oktober mag ik beginnen inshallah.

Ik zat met me ma in de auto omw naar huis. Ik twijfelde of ik haar moest vertellen over Yanis of niet, maar besloot het toch niet te doen.

We kwamen thuis aan en het was pico bello. "Wauw Amel heb je gekuist" zei ik. Ze knikte. "Wauw dat is ook de eerste keer" "aww dankje schatjes" zei me ma blij en gaf ze een kus.

"Mama vandaag gaan ik, nis en Ilham uit eten" "waar?" "Ik weet nog niet, maar kom je mee?" "Aww ik wil wel, maar kan niet heb straks afspraak bij de dokter en dan ga ik naar je tante Latifa" "ow oke mohim wij gaan dan en komen dan af bij galto Latifa" "oke bel me dan" "is goed" We liepen naar boven en maakte ons klaar.

Ik trok een witte high waisted jeans aan met een roze CK truitje die net tot mn navel kwam. Ik deed mijn haren in een dotje en maakte me een beetje op.

Ik trok mijn zalmroze adidas schoenen aan en nam mijn gsm en geld. We liepen naar beneden en me ma lag in de zetel. "Gaan jullie?" We knikten. "Hier wat geld" "nee nee we hebben" "pak nou maar!" zei ze en gaf een brief van 50 aan Amel. We gaven haar een kusje en liepen naar buiten.

Taz we moeten de metro nemen 😒. "Wollah ik moet dringend mijn rijbewijs doen" zei ik. "Ja man" zei Amel. "Ik haat metro altijd vol met jongens" zei ik. "Wel lekkere boys he" zei Amel. "Als mo je hoort, hang je vanavond als decoratie op de muur" zei ik. Nisrine begon luidop te lachen. "Ohjaa ik ga gwn mo bellen, hij zet ons wel af" zei Amel. "Slim slim"

Ze belde mo en hij ging zo meteen komen. We stonden aan de hoek van de straat te wachten en 2 minuten later, stond mo er. We stapten in.

"Naar waar gaan jullie?" "We gaan gaan eten" zei Amel. "Alleen jullie 3?" "Ja" Hij keek Amel flauw aan. "Denk je nu serieus dat ik jou alleen ga laten?" zei hij. "Hoe bedoel je?" "Je gaat niet alleen" "ik ben toch niet alleen?" "Ik ga mee" zei hij. "Waarom?!" "Omdat ik wil" Amel zuchtte luid.

We stapten af en gingen naar binnen. "Ik parkeer de auto en kom" riep mo vanuit het raam. Ik knikte. Amel liep boos naar binnen.

"Waarom ben je boos?" vroeg ik. "Omdat dit een etentje is tussen meiden, komt hij het weer verpesten" zei ze geiriteerd. Ik lachte. "Mo is net een broer" zei ik. "ja dus dat betekend niet dat hij overal en altijd mee moet" Ik begon te lachen. "Is niet erg"

Nis kwam naast me zitten en 5 minuten later kwam mo er ook bij. Amel deed zehma dat ze bezig was met dr telefoon. Yeh tnawies.

"Watser met je zus" vroeg mo. "Ze is een beetje geiriteerd 😂" "waarom?" en hij draaide zich om naar haar. Ze negeerde tot de uiterste. "Heb je je regels?" Ze negeerde. Hij nam haar vast in zijn armen. "Awww mijn boelie is geiriteerd" zei hij kinderachtig en aaide haar wang. Ze glimlachte en sloeg hem weg.

Ik en Nis keken net een film. Hoe ze elkaar plaagden enzo. Kapot schattig. De ober kwam en we deden onze bestelling. Voor de rest was het gezellig en hebben we goed gelachen en gegeten.

Amel :

Na het eten, gingen we nog rondje maken en toen zette we Nis en af in Sint Niklaas. Daarna gingen we terug naar Brussel en zette we Ilham af bij mijn tante.

Ik moest mee met mo naar Naim. Daarna zou ik ook bij mijn tante gaan.

Aangekomen bij Naim, gingen we rechtstreeks naar zijn bureau. We namen plaats voor hem.

"Heb je haar het goeie nieuws al verteld?" vroeg Naim. Mo schudde zijn hoofd. "Welke goeie nieuws?" "We weten wanneer ze verplaatsen en naar waar" "toppie! En weten jullie al hoe jullie gaan aanvallen enso?" "Ja daarom heb ik jullie ook gebeld" "vertel" zei mo. Mohim hij legde de hele plan uit en shit.

Na een halfuur waren we al weg. Ik ging bij mijn tante waar ik mijn nichten en neven zag. Ik was kapot blij om ze terug te zien, want zoals jullie weten hebben we niet zoveel contact meer met onze fam. Nouja heb eigenlijk niemand nodig behalve mijn ma en zus. En mootje natuurlijk ook ❤️

Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now