15. kapitola

2.2K 194 16
                                    

Tenley

James se po třech hodinách vrátil do mé kanceláře, kde se celý vyčerpaný složil na malou černou pohovku stojící v rohu. ,,Prokrista, tak tohle už nikdy nechci zažít znovu!"

Soucitně jsem se usmála. ,,Tak povídej, co jsi od staré paní Hellasové zjistil."

James si promnul čelo a zadíval se na strop. ,,Věděla jsi, že se Angelina Jolie po rozvodu s Bradem Pittem složila? Paní Hellasová to ví, ale nechápe to, když on posledních několik měsíců jenom chlastal."

Zabublalo mi v hrdle, jak jsem se snažila potlačit smích. ,,Doufám, že jste probírali i něco jiného než jenom hollywoodské hvězdy. Třeba něco o rodině Newtonových?"

James se zašklebil a s tichým zaúpěním se zvedl do sedu, aby na mě přes počítač viděl. ,,Upřímně, dozvěděl jsem se toho tolik, že už ani nevím, co mi říkala. Co si týče Samanthy, ověřoval jsem si informace, které ti říkala ta...?"

,,Jasmine."

,,Které říkala Jasmine, a sice že se Samantha vídala s nějakým klukem ze školy, načež paní Hallasová začala nadávat, že jí nějaká mladá kačena nemá co odposlouchávat a že tohle není pravda. Moc bych ale nesázel na to, že to skutečně není pravda. Ta ženská je už pěkně senilní a může se jí to v hlavě motat. A já bych se upřímně ani nedivil, protože té musí myšlenky v hlavě létat pěkně závratnou rychlostí, když za tři hodiny není schopná ani na chvíli sklapnout!"

Teď už jsem se neudržela.

,,Nesměj se! Tohle není k smíchu! Akorát jsme ztráceli čas, protože ona prostě není věrohodný svědek."

Zavrtěla jsem hlavou. ,,Ona taky není svědek. Je to prostě jen osoba z okolí. Berme to takhle, Melanie řekla, že Samantha měla internetového přítele, zatímco stará drbna tvrdí, že se s někým vídala naživo. Mohla dělat obojí."

,,Hm. Raději bych věřil její sestře. Kdyby vyšlo najevo, že tudy cesta nepovedeme, navštívíme Simovu Hellasovou ještě jednou. A tentokrát tam půjdeš se mnou, protože já se jí bojím."

Ujelo mi zachrochtání, i když se ozvalo zaklepání na dveře, řekla jsem: ,,Dále."

,,Můžu, Tenley?" zeptal se jeden z našich detektivů, který se měl stavit na Fettes College, kde Samantha studovala.

,,Jistě, Done, pojďte dál. Máte něco?"

Don se usadil naproti mně. ,,Dalo by se to tak říct... Co se týče těch počítačů, tak tam se nic najít nedalo, protože Samantha je střídala, navíc si otevírala anonymní karty, a v neposlední řadě teď obnovovali systémy, takže se všechna předchozí data smazala."

,,Víte, proč je obnovovali?" zeptal se James. 

,,Údajně měli při letošních maturitních zkouškách problémy s aktualizací účetních programů, což byl docela velký problém, takže vložili peníze do něčeho propracovanějšího a spolehlivějšího. Nepřišlo mi, že by za tím bylo něco víc."

,,Jistě."

,,Co jste teda s kolegy našli, Done?" 

Jmenovaný se vrátil pohledem zpátky ke mně. ,,Zeptal jsem se, jestli bych si mohl prohlédnout její skříňku, tedy až si promluvím s ostatními učiteli, od kterých jsem se vesměs nic zvláštního nedozvěděl. Její třídní učitelka sice nic nenamítala, ale řekla, že tam stejně není co hledat, když už je vyklizená, takže jsem to chtěl nechat být. Pak jsem ale odcházel a napadlo mě, že za zkoušku nic nedám. Skříňka byla opravdu prázdná, ale když se mi povedlo odsunout zadní plech, ve kterém byla malá prohlubeň, našel jsem tam tyto desky."

Zadívala jsem se na modrý stoh, jenž přede mnou přistál na stole a svraštila jsem obočí. ,,Jak vás vůbec napadlo odsouvat zadní stranu skříňky?"

,,Kvůli té prohlubni. Kdysi jsem to dělával taky. Schovával jsem si tam cigára, protože jsem je nechtěl tahat domů. Otec by mě zabil. A něco mi říká, že Samantha to dělala z úplně stejného důvodu. Pokud vím, tak Ian Newton není moc tolerantní otec."

,,Ani člověk," ozval se James a přešel k mé straně stolu. Když se mi naklonil přes rameno, aby ty desky otevřel, postrčila jsem je mimo jeho dosah.

,,Co je?"

Pohlédla jsem na Dona a ten se po krátkém zaváhání zvedl. ,,Splaším ostatní, abychom se do hodiny sešli na poradě."

,,Děkuju vám."

Když se za Donem zavřely dveře, posunula jsem desky zase blíž. ,,Dobře, tak copak to tu máme?"

Ani ne pět vteřin poté, co jsme spatřili obsah desek, James hlasitě hvízdl. ,,Fíha, ta potvůrka kecala i své sestře!"

Mlčky jsem si přečetla krátký screenshot z konverzace mezi Samanthou a panem neznámým, který si na oné seznamce říkal ''Pan C'', kde si psali, jak byla včerejší noc skvělá. Samantha žadonila, aby se sešli zase. Že znovu přespí u kamarádky, protože jí na to máma skočí a táta je tak zaměstnaný prací, že to nemusí vůbec zjistit.

,,Ty vole, to jsou slušný záběry," zkonstatoval James už poněkud sušším hlasem a vytáhl snímek, kde je Samantha natisknutá na něčí tmavými chlupy zarostlý podbřišek a víčka tlačí křečovitě k sobě, jak se snaží neudávit údem toho neznámého chlapa. 

,,Bude tmavovlasý."

Trochu ztuhle jsem zavrtěla hlavou. ,,To nevíš. Může mít prostě jen..."

,,Vždyť má i tmavé chlupy na stehnech, koukni."

Nemusela jsem se koukat znovu, všimla jsem si toho hned. A pak jsem si všimla ještě jedné věci. ,,Tohle není Samanthy práce."

,,Jak to myslíš?" 

Poslepu jsem Jamese drapla za košili a donutila ho, aby se naklonil blíž. ,,To je další vzkaz."

James hrubě popadl desky a s přimhouřenýma očima zkoumal zarostlý rozkrok toho chlapa. Poznala jsem, kdy ten vzkaz objevil. 

,,Na co to čumíš, Tenley?" vydechl nevěřícně, nicméně přesně to na tom vzkazu stálo. ,,Jakej magor může psát vzkazy na své pubické ochlupení, proboha?"

Trochu červená jsem znovu jen zavrtěla hlavou a trhla rameny, když James mrskl deskami o stůl. ,,Na co si to ten hajzl hraje? Chceš mi říct, že byl ve škole? V tom případě by se ta historka o tom, že se tahala s nějakým studentem neměla vylučovat, ne? Kdo jiný by se tam dostal?"

,,Nevím... Ale něco tu hodně nehraje. Budeme se muset zaměřit na tu školu."




Maska ✔️Where stories live. Discover now