23. kapitola

2.4K 177 10
                                    

Tenley

,,A s kým jste mluvil?" zeptal se Ian Newton, zatímco jsem mu vypalovala díru do hlavy.

,,To není důležité, pane Newtone. Chceme vědět, kde jste v tu dobu skutečně byl," řekl James a on mu téměř skočil do řeči: ,,Byl jsem v práci! Ať už jste mluvil s kýmkoliv z E-news, nemůžete dosvědčit že říkal pravdu!"

,,A jak to můžeme dosvědčit u vás, pane Newtone?"

Ian se na mě otočil s patrným vztekem, a když udělal dva kroky mým směrem, cítila jsem, jak se mi zaťaly svaly. Už se nadechoval, aby něco řekl, ale pak se otočil na patě a po cestě ke schodišti si vyhrnul rukávy košile. V tu chvíli jsem si všimla, že má šrám na ruce, poměrně velký, a vrátila se myšlenkami do domu Johnnyho Derma, kde jsme našli na koberci i pod ním stopy krve, protože mezi Johnnym a pachatelem evidentně došlo k potyčce. 

,,Potřebujeme, abyste identifikoval tělo vaší dcery."

,,No ovšem," řekl nepřirozeným hlasem. ,,Nic jiného u vás ani nedělám."

Když vyšel schody a zabouchl za sebou dveře od pracovny, měla jsem nového brouka v hlavě.

,,Kde se váš manžel poranil?" zeptal se James směrem k Lynn, jenže ta jen zavrtěla hlavou a posadila se na gauč. ,,Nevím nic, moc spolu nemluvíme. Nemůžu vám ani potvrdit, jestli byl v práci či ne, protože já se do jeho kariéry nepletu. Ale nenapadá mě, kde jinde by v té době mohl být."

Vyměnila jsem si s Jamesem krátký pohled a přistoupila k Lynn, abych se vedle ní posadila. ,,Potřebujeme s vámi něco probrat. Ale chceme se ujistit, že to zůstane jen mezi námi. Mohla byste se dostavit k nám na stanici?"

Nechápavě trhla rameny. ,,Proč to nemůžeme probrat tady?"

,,Jisté důvody by se našly," vložil se do toho James tichým hlasem a povzdechl si. ,,Až bude váš muž v práci, dejte nám vědět a domluvíme se."

,,Do práce by měl jít každou chvíli," řekla Lynn, načež se ze shora ozvalo otevření dveří a následné rychlé kroky. 

,,Kdy se mám stavit kvůli Melanie?" zeptal se Ian, aniž by nám věnoval pohled. 

,,To je v podstatě na vás. Jen to moc neodkládejte," řekla jsem a sledovala, jak sotva znatelně přikývl. Pak za sebou práskl dveřmi a nechal nás tam v praskavém tichu. 

,,Dobře, když je teď vás manžel pryč, nikam jezdit nemusíme. Tedy, pokud tu nemá nějaké odposlouchávací zařízení...?"

Lynn se na Jamese zamračila. ,,Odposlouchávací zařízení?"

,,No, máte tu kamery, tak není zas tak překvapivé, že mě to napadlo, nemyslíte?"

,,Je. Alarm a kamery jsem v takhle velkém domě normální věc. Ale odposlech tu opravdu není."

,,Dobře," řekla jsem a položila na stůl svou kabelku. ,,Můžu se tu ještě jednou porozhlédnout? Kolega si s vámi mezitím promluví."

,,Ano, poslužte si," řekla Lynn unaveným hlasem a já se na ní lehce usmála. Pak jsem se od nich vzdálila a vyběhla schody nahoru, kde jsem se zastavila před prvními dveřmi. Vzala jsem za kliku, ale bylo zamčeno. Samozřejmě, že si svou pracovnu Newton zamykal, měl rád soukromí. To mi ale na klidu moc nepřidalo. 

Pustila jsem kliku a zašla za roh, kde byla místnost bez dveří. Uprostřed stál velký kulečník a zdi byly lemované hromadou knih umístěných v útlých knihovnách. Obešla jsem kulečník a vešla do další místnosti, do které bylo z té první vidět, jelikož byla také bez dveří. 

Maska ✔️Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang