26.Bölüm

2.9K 204 9
                                    

TOM

...Bana sinsi bakışlarla baktıktan sonra kafasıyla gösterdiği yere doğru yürümeye başladı . Ben de bir süre olduğum yerde dikildikten sonra arkasından gittim .

Ancak kulağıma gelen silah sesiyle olduğum yerde kaldım .

Zaman durmuştu sanki , her şey ağır çekimde ilerliyordu . Karşımdaki trençkotlu kız birkaç adım geriye sendelemiş , gözlerini sonuna kadar açmış bana bakıyordu . Caddedeki arabalar durmuş, sürücülerin çoğu arabadan inmişti . Birkaç tane mini etekli fahişe çığlık çığlığa bağırıyor ve birazdan polisin geleceğini bildiklerinden göz önünden uzaklaşmaya çalışıyorlardı . Bu cadde , insanlar ... Hepsi bir el ateş edildikten sonra hayatın öneminin farkına varmışlardı . Birinin işlek caddede vurulduğu , aralarında bir katilin olduğu ve cinayetin aslında sadece filmlerde olmadığı gerçeği ile yüzleşmek bu insanların zoruna gidiyordu . Başkasını önemsediklerinden değil , sıradaki kişinin kendileri olmasından korkuyordu hepsi.

Karşımda durmakta olan trençkotlu kız biraz daha geriye doğru gidiyor ve arkasını dönüp koşarak uzaklaşıyor . Uzaklarda bir yerlerden ambulans ve polis arabalarının sirenlerinin sesleri geliyor . Beynimin içinde yankılanan bu sesler , çok fazla acı çekmeme neden oluyor . Sesleri engellemek için avuç içlerimi kullanarak kulaklarıma baskı uyguluyorum . Uğultu halinde beynimde yankılanmaya devam eden bu sesler gırtlağımın derinliklerinden bir çığlık koparmama sebep oluyor . Gözlerim ve kulaklarım kapalı halde kafamın içindeki uğultuyu atmaya çalışıyorum .Gözlerimi açıyorum , uğultu bir anda kesiliyor .Kulübün az ilerisine park etmiş olan ambulanstan inen turuncu ceketli insanların bana doğru yaklaştığını görüyorum . Koşar adım ;ancak ağır çekimde .Dizlerimin beni daha fazla kaldıramayacağını hissediyorum ve olduğum yere çöküyor ,kendimi sıcak asfaltın kollarına bırakıyorum .Beynimde yankılanan uğultunun yerini ,hayatımın her anından koparılmuş kesitler alıyor . Başımı yukarı doğru kaldırıyorum . Üç katlı binanın çatısındaki keskin nişancının apar topar uzaklaştığını görüyorum .Gözlerimin önünde uçuşan toz zerreciklerine benzeyen rengarenk noktalar , etrafı kaplamaya başlıyor . Göğsümün hemen aşağısında bir acı hissediyorum . Sert, derin ve vücudumun her noktasında gezinen bir acı . Refleks olarak elimi göğsümün üstüne koyuyorum . Elime bulaşmış olan sıcak ve yoğun sıvıya bakıyorum . Ve son gördüğüm şey kan havuzunda yüzen rengarenk noktalar oluyor .

******

Hala gece kulübünün terden sırılsıklam olmuş kalabalığının arasındaydı Edd . Sophie bir anda ortalıktan kaybolmuştu ve babası da onu aramaya gitmişti Ancak son yarım saattir haber alamayan Edd, endişelenmeye başlamıştı . Sıkıntılı bir şekilde iç geçirdi . Parmaklarını,terden ıslanmış olan saçlarının arasına daldırıp Sophie veya babasını görme umuduyla etrafına bakındı . Çılgınlar gibi dans eden sarışın birkaç kız yanına yaklaştı . Yanlış zamanlama hanımlar , diye düşündü Edd. Kaş göz işaretleri yaparak sırıttı ve arkasından gelen hayalkırıklığıyla dolu homurdanmalara aldırış etmeden bara doğru yöneldi . Yuvarlak sandalyelerden birine oturup barmene eliyle işaret etti. Barmen içki şişeleriyle akrobatlar yapmayı bırakıp Edd'in yanına geldi . " Ne istersin dostum ? " Edd öne doğru eğilerek fısıldadı ." Bilgi . " Barmen kafasını iki yana sallayıp güldü. " Öyle bir içeceğimiz yok "

Bu sefer gülme sırası Edd'deydi. Sinirlenmişti , sinirlendiğinde kahkaha atar ve karşısındaki insana 'sinirlenmediği' izlenimini verirdi .Edd'e göre yanlış izlenim her zaman 1-0 yenik başlamak demekti . Yımruğunu sıktı ve sertçe masaya vurdu . " Dostum ." dedi kinayeli bir ses tonuyla ." Müşteri her zaman haklıdır unutma " diye tısladı ve ceketini geriye atarak kemerinde takılı olan silahı ortaya çıkardı . Barmen birkaç adım geriye sendeledi ve kafasını olumlu anlamda sallayıp iş arkadaşının yanına gitti . Yaklaşık bir dakika süren fısıldaşmaların ardından barmen , barın olduğu bölmeden çıkıp Edd'in yanına oturdu . " Ne bilgisi istiyorsun ahbap " dedi fısıldayarak . Sesi çok düşük çıkmasına rağmen Edd , barmenin sesindeki korkuyu fark etmişti .

Şizofrenik CinayetHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin