hoofdstuk 2

363 10 0
                                    

Hoofdstuk 2

Nadat ze klaar waren met aankleden, gingen de meiden weer naar beneden en plofte neer op de bank. De tv in de kamer stond nog aan. ‘’is er niks leuks op tv of zo?’’ vroeg Lizzi. ‘’hier heb je de afstandsbediening moet je zelf maar even kijken of er iets leuks op is’’ antwoordt Alex die naar het raam staarde. ‘’valt er iets te zien buiten?’’ zei Jennie die naast haar zat. ‘’ja er valt wel iets buiten, sneeuw genaamd’’ zei Alex met een verbaast gezicht. Want bij het nieuws zeiden ze dat het boven nul zal worden en dat de kans op sneeuw klein was. ‘’He meiden moet je eens kijken op het nieuws een extra uitzending net als vanmorgen’’ zei Lizzi die de tv al harde zette.

‘’Alweer onderbreken we dit programma voor een extra nieuws uitzending. Een aantal minuten geleden zijn er weer een aantal lichamen gevonden. In totaal zijn het er vijf. Het lijkt er op dat er een serie moordenaar aan de gang is. De mensen zijn om gekomen tussen tien en drie uur. Daarom hebben de politie en de gemeente besloten om een verbod te leggen om tussen tien en drie uur nog naar buiten te gaan. In onze late nieuws uitzending krijgt hier meer informatie over…’’

‘’nou dat hebben wij weer. Lekker creepy!’’zei Ann. ‘’ach stel je niet aan! Het is vast weer een stunt van een paar doorgeslagen jongens’’ antwoordde Alex. Na een tijdje hebben gepraat er over gingen de meiden eten. Tijdens het eten gingen de meiden plannen maken voor vanavond. ‘’wat zullen we vanavond eens gaan doen. Truth or dare?’’ stelde Ann voor die dit spel geweldig vond. De meiden stemden in en besloten om dat die avond te doen. Ze maakten er een echte meiden avond van met een masker, nagels lakken, haar doen, enzovoort. ‘’zou de chocomelk vast gaan maken dan kunnen jullie vast de woonkamer een beetje gezelliger maken’’ zei Alex en liep richting de keuken. ‘’He Alex kunnen we wat extra kussen en dekens op halen van boven, voor op de grond’’ vroeg Jennie. Alex knikte en ging verder met de chocomelk. Na een tijdje was alles gereed en konden de meiden beginnen. ‘’Oke wie begint er?’’ vroeg Alex die nipte aan de hete chocomelk. ‘’Ik wel’’ zei Lizzi ‘’Ann truth or dare?’’. ‘’truth’’ antwoordde Ann. ‘’vind jij Alex’s broer leuk?’’ vroeg Lizzi met een brede lach, want zij had al een vermoeden. ‘’Ja, heel erg’’ zei Ann met een hoofd zo rood als een tomaat, ‘’sorry Alex’’. ‘’ach is niet erg kan gebeuren’’ zei Alex als antwoord. Ann vroeg wat aan Jennie en Jennie weer aan Lizzi. En na een tijdje te hebben gespeeld kwam Alex aan de beurt. ‘’Alex truth or dare?’’ zei Ann. ‘’dare’’ zei Alex. ‘’oke dan is hier je opdracht. Jij moet om middennacht het kerkhof op gaan en daar een uur blijven en kijken of er echt een vampier is.’’ Zei Ann met een achterdochtige lach, ‘’maar dat is nog niet alles je moet je ook in je hand snijden om het daar mee te lokken’’. Alex bedacht zich geen moment, ging zich warm aan kleden pakte een mes een zaklamp en liet de deur uit richting het kerkhof. Eenmaal aangekomen deed Alex wat ze hadden opgedragen. Ze haalde het mes te voorschijn en haalde het snel langs haar hand. Toen er een kleine snee zat, ging ze rond lopen en liet het bloed op de grond druppelen. Het was onder tussen al aardig koud geworden en de sneeuw lag al aardig hoog. Na een tijdje te hebben rond gelopen ging ze zitten op een bankje. Ze zat net toen ze op eens een geluid hoorde. Van schrik keek ze op haar heen, haar hart klopte in haar keel. ‘’Wie is daar!’’ riep ze. Er kwam geen antwoord. Het geluid werd steeds luider en kwam steeds dichterbij. Ze maakte zich uit de voeten, ‘’ik moet de weg terug zien te vinden’’dacht ze. Ze lette niet op en kwam op een meertje terecht. Het ijs was niet sterk genoeg en ze zakte er door. Het water voelde als of er honderden naalden in haar lichaam staken. Ze spartelde en riep om hulp maar het had al geen zin meer. Ze verloor haar bewustzijn en zakte langzaam verder het water in, naar de diepte van het meer.

(Dutch story) jongens, bloed en eeuwige liefdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu